Wat is het vermogen van rechtse politicus Thierry Baudet, en hoe is hij aan dit fortuin gekomen? Baudet steekt genoeg tijd en moeite in zijn controversiële politieke carrière. Daarom is het een logische vraag wat hij hier nou precies aan overhoudt.

Hoeveel verdient Thierry Baudet, en wat is zijn vermogen na de uitgave van verschillende boeken? Wij hebben dit opgezocht en weten je precies te vertellen hoeveel geld Thierry Baudet precies heeft!

Naam

Thierry Baudet

Geschat vermogen

1 miljoen euro

Geboortedatum

28-01-1983

Jaarlijks inkomen / salaris

> €124.000

Beroep

Politicus

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Politiek / boekverkoop


Benieuwd naar het vermogen van andere kamerleden? Check ze hier!

Wat is het vermogen van Thierry Baudet?

Thierry Baudet verdient net als ieder ander kamerlid ongeveer €10.000 per maand voor het werk dat hij verricht in de Tweede Kamer.

Daarnaast verdient hij nogal wat aan de verkoop van zijn politiek gekleurde boeken en betaalt zijn partij Forum voor Democratie ongetwijfeld ook een aardig zakcentje aan de partijleider - niet te vergeten alle bonussen en schadeloosstellingen die de Tweede Kamerleden ontvangen.

Hierdoor kunnen we stellen dat Thierry Baudet een vermogen heeft van minimaal een miljoen euro, waarmee we zijn dure bezittingen (zoals zijn prachtige grachtenpand in hartje Amsterdam) niet meetellen.

Leuke weetjes over Thierry Baudet

  • Thierry Baudet heeft 13 boeken geschreven
  • Thierry Baudet is al sinds zijn studententijd fel tegen de EU

Wie is Thierry Baudet?

Professor dokter Thierry Baudet is ongeveer tien jaar geleden bekend geworden als één van de initiatiefnemers van het Oekraïne-referendum van GeenPeil.

Dit vond hij als rechts-liberaal belangrijk, omdat hij dacht dat het toetreden van Oekraïne binnen de EU zou zorgen voor een minder stabiel Europa.

Een jaar later veranderde hij zijn denktank Forum voor Democratie in een politieke partij, met advocaat Theo Hiddema als zijn rechterhand.

Hij kwam binnen de Tweede Kamer met twee zetels en is sindsdien niet meer weg te denken uit het politieke landschap.

Zijn controversiële uitspraken en radicale opvattingen zijn regelmatig onderwerp van gesprek in het Nederlandse medialandschap, en inmiddels heeft de partij vijf zetels in de Tweede Kamer.


Waar heeft Thierry Baudet zijn vermogen aan verdiend?

Het vermogen van Thierry Baudet komt niet alleen door zijn salaris als Tweede Kamerlid, wat overigens ook tamelijk riant te noemen is.

Nee, Baudet is literair kundig en heeft meerdere boeken geschreven, waaronder Het Coronabedrog en De Aanval op de Natiestaat.

Deze hebben allemaal hoog gescoord op veel Bestseller-lijsten, wat bijdraagt aan het corpulente vermogen van Thierry Baudet.

Naast de verkoop van zijn boeken en het politicus-salaris dat hij ontvangt, is Baudet ook wel eens in opspraak geweest over vermeende betalingen vanuit Rusland om zijn politieke beïnvloeding te kopen.

Deze beschuldigingen kwamen echter vanuit zijn oppositie en leken niet gebaseerd op bewezen feiten. Desalniettemin heeft Baudet erg weinig te klagen en schatten we zijn vermogen in op ruim boven de 1 miljoen euro.


Hoeveel verdient Thierry Baudet per maand?

Thierry Baudet verdient het salaris van een fractievoorzitter in de tweede kamer, en dat bedrag ligt rond de €10.000,- bruto per maand.

Met dat maandsalaris betaalt hij dus zijn boodschappen, maar zijn echte vermogen van ruim 1 miljoen euro komt vooral van de verkoop van zijn boeken.

Het leven van een politicus is niet altijd makkelijk, maar één ding is zeker; op financieel gebied hebben politici als Thierry Baudet weinig te klagen!


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Thierry Baudet?

Het vermogen van Thierry Baudet wordt geschat op 1 miljoen euro. 

Wat is het salaris van Thierry Baudet?

Het salaris van Thierry Baudet komt neer op zo'n 9000 euro per maand.

Is Thierry Baudet miljonair?

Ja. Met een geschat vermogen van 1 miljoen euro - zonder zijn grachtenpand in Amsterdam meegerekend - is Thierry Baudet miljonair.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>