Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 05/01/2023

Taeke Taekema is één van de bekendste en meest succesvolle hockeyspelers van Nederland. Inmiddels is hij ook bekend als deelnemer van Wie is de Mol, waar hij zijn huidige vlam Airen Mylene ontmoette, en is hij wel eens te zien op televisie. Hoeveel verdient een hockeyer in Nederland eigenlijk, en wat is het vermogen van Taeke Taekema?

Naam

Taeke Taekema

Geschat vermogen

Onbekend

Geboortedatum

14-01-1980

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

Sporter

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Hockey


Wat is het vermogen van Taeke Taekema?

Jammer genoeg is het precieze vermogen van Taeke Taekema niet bekend. Hoewel de atleet op hoog niveau hockey heeft gespeeld, is dat niet bepaald een sport waar je gigantische geldbedragen mee kan verdienen.

Op het allerhoogste niveau is een salaris van €50.000 ongeveer het maximum, dus de kans is groot dat Taeke nog niet financieel afhankelijk is geworden.

Leuke weetjes over Taeke Taekema

  • Een winnaar van Olympisch zilver krijgt van de NOC*NSF een geldbedrag van €22.500 en zo ook Taeke Taekema in 2004
  • Taeke Taekema is inmiddels werkzaam bij de Telegraaf

Wie is Taeke Taekema?

Als je van hockey houdt, is de kans groot dat je de naam Taeke Taekema wel eens voorbij hebt horen komen. Taeke is namelijk één van de meest bekende Nederlandse Hockeyspelers aller tijden. Geboren op 14 januari 1980 in Leiderdorp, speelde Taeke al van jongs af aan hockey. Zijn talent viel op bij de lokale club HC Klein Zwitserland, waar hij jarenlang speelde.

In het seizoen 2002/2003 was Taekema topscorer van de hoofdklasse in Nederland met maar liefst 33 goals. Ook op internationaal niveau speelde Taeke erg goed in het Nederlandse team, en op 28 januari 2000 maakte hij zijn debuut tegen Egypte. Nederland won die wedstrijd met 1-4.

Inmiddels is Taeke al lang niet meer op hoog niveau aan het hockeyen. In 2016 deed hij mee aan het programma Wie is de Mol?, waar hij zijn huidige vriendin Airen Mylene ontmoette. Taeke viel vlak voor de finale af, maar gelukkig heeft hij een leuke vrouw en zelfs een kind overgehouden aan het programma.


Waar heeft Taeke Taekema zijn vermogen aan verdiend?

Taeke Taekema heeft op het allerhoogste niveau hockey gespeeld, waardoor hij zeker weten een redelijk salaris heeft gekregen. Helaas is hockey niet zo’n goed betaalde sport als voetbal, dus we weten niet zeker of Taeke Taekema nog veel centen overheeft van zijn hockeycarrière.


Hoeveel verdiende Taeke Taekema per maand?

Taeke Taekema verdiende per jaar waarschijnlijk tussen de €40.000 en €60.000 euro, wat neerkomt op een bovengemiddeld maandsalaris van zo’n €4.500. Echter is dit bedrag een schatting op basis van de salarissen van andere hockeyspelers van dit niveau; het exacte maandsalaris van Taeke Taekema is niet bekend gemaakt.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Taeke Taekema?

Het exacte vermogen van Taeke Taekema is helaas onbekend. 

Wat is het salaris van Taeke Taekema?

Het exacte salaris van Taeke Taekema is helaas onbekend, maar naar schatting verdiende hij als professioneel hockeyer op het hoogste niveau zo'n €4.500 per maand.

Is Taeke Taekema miljonair?

Het is helaas onbekend of Taeke Taekema miljonair is. 

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>