Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Wat is het vermogen van Tadej Pogačar? Deze Sloveense wielrenner heeft een aardige naam voor zichzelf gemaakt door tocht na tocht te winnen, waaronder het winnen van de Tour de France in 2020 en 2021.

Het resultaat? Pogačar is de best verdienende wielrenner van dit moment. De vraag is alleen hoeveel vermogen Pogačar met zijn verdiensten op de weg heeft verdiend.

Ben jij benieuwd naar het vermogen van Tadej Pogačar? Je ontdekt het in dit artikel!

Naam

Tadej Pogačar

Geschat vermogen

€10 miljoen

Geboortedatum

21-10-1998

Jaarlijks inkomen / salaris

€6 miljoen

Beroep

Wielrenner

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Wielersport


Wat is het vermogen van Tadej Pogačar?

Tadej Pogačar, de bekende wielrenner uit Slovenië, heeft in 2022 naar verluidt een geschat vermogen van ongeveer €10 miljoen. 

Zijn succesvolle carrière en indrukwekkende tour zeges hebben hem niet alleen erkenning op het wereldtoneel gebracht, maar ook financieel succes.

Met zijn sterke prestaties heeft Pogacar een solide basis gelegd voor zijn vermogen en is sinds 2021 de best betaalde wielrenner ter wereld.

Leuke weetjes over Tadej Pogačar

  • In 2020 en 2021 was Pogačar in de Tour de France winnaar van het algemeen klassement, het begklassement en het jongerenklassement - allemaal tegelijkertijd
  • Pogačar wordt gesponsord door A&J All Sports

Wie is Tadej Pogačar?

Tadej Pogačar is een Sloveense wielrenner geboren op 21 september 1998. Hij is bekend geworden als een van de meest talentvolle en opkomende renners in het professionele wielrennen. 

Zijn passie voor de sport begon al op jonge leeftijd en hij maakte snel indruk met zijn vaardigheden en vastberadenheid.

Pogačar kwam internationaal in de schijnwerpers te staan door zijn buitengewone prestaties in de Tour de France. In 2020, op slechts 21-jarige leeftijd, veroverde hij de titel van jongste winnaar van de Tour de France sinds 1904.

Hij herhaalde dit succes in 2021 en bevestigde daarmee zijn status als een uitzonderlijke wielrenner met een veelbelovende toekomst.

Naast zijn overwinningen in de Tour de France heeft Pogačar ook uitstekende resultaten behaald in andere belangrijke wielerwedstrijden, waaronder de Vuelta a España.

Zijn vastberadenheid, doorzettingsvermogen en ongekende talent hebben hem tot een icoon in de wielersport gemaakt en hij wordt bewonderd door fans over de hele wereld.


Waar heeft Tadej Pogačar zijn vermogen mee verdiend?

Het financiële vermogen van Tadej Pogačar is voornamelijk opgebouwd dankzij zijn succesvolle wielercarrière. 

Als een van de meest getalenteerde renners van zijn generatie heeft hij deelgenomen aan talloze professionele wedstrijden en heeft hij indrukwekkende prestaties neergezet op jonge leeftijd.

Als winnaar van de Tour de France heeft Pogačar niet alleen aanzienlijke bedragen aan prijzengeld ontvangen, maar heeft hij ook geprofiteerd van lucratieve sponsordeals en samenwerkingen met gerenommeerde merken in de wielersport en daarbuiten.

Zijn opmerkelijke successen hebben hem een grote mate van bekendheid en exposure opgeleverd, wat heeft bijgedragen aan de groei van zijn vermogen en hem ook kansen geboden buiten de wielersport. 

Bovendien heeft Pogačar ook kunnen profiteren van zijn deelname aan internationale wielerploegen.

Als een gewilde renner hebben deze teams hem aantrekkelijke salarissen en bonussen geboden, waardoor zijn vermogen verder is gestegen.

De combinatie van prijzengeld, sponsordeals en salarissen heeft bijgedragen aan de significante groei van het vermogen van Tadej Pogačar.


Hoeveel verdient Tadej Pogačar per maand?

Het exacte maandelijkse inkomen van Tadej Pogačar wordt geschat op €6 miljoen per jaar bij zijn team UAE Team Emirates. 

Als een succesvolle professionele wielrenner met een indrukwekkende staat van dienst, is dit niet een heel vreemde ontwikkeling.

Na dat hij in 2020 voor het eerst de Tour de France won, tekende hij een contract bij de UAE-ploeg tot en met 2026.

Maar slechts vijf maanden later, nadat hij in 2021 voor de tweede keer de Tour had gewonnen, verlengde hij zijn contract nogmaals tot en met 2027, waarbij zijn salaris naar verluidt werd verhoogd tot 6 miljoen euro per jaar.

Naast Tadej Pogačar's salaris heeft hij zoals gezegd ook extra inkomsten te genereren uit lucratieve sponsordeals, prijzengeld van kleine en grote tourzeges en andere commerciële kansen.

Als een van de meest welvarende en succesvolle wielrenners heeft hij waarschijnlijk lucratieve contracten met grote sponsors en partners in de wielrenwereld, die zijn vermogen nog verder zullen doen verhogen.

Deze verschillende bronnen van inkomsten dragen bij aan de verdere groei van zijn vermogen en financiële stabiliteit.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Tadej Pogačar?

Het vermogen van Tadej Pogačar wordt geschat op €10 miljoen.

Wat is het salaris van Tadej Pogačar?

Het salaris van Tadej Pogačar wordt geschat op €6 miljoen.

Is Tadej Pogačar miljonair?

Ja, met een geschat vermogen van €10 miljoen is Tadej Pogačar zeker miljonair. 

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>