Als een van de snelste schaatsers ter wereld van Nederlandse bodem ben je ongetwijfeld bekend met Sven Kramer. Maar wat is nu eigenlijk het vermogen van Sven Kramer? 

Maar zijn zijn financiën net zo scherp als zijn schaats? In dit artikel vertellen wij je er alles over. Zo bespreken we onder andere het Sven Kramer vermogen, gaan we in op zijn verleden, hoe hij aan dit vermogen komt én wat hij nu verdient als salaris per maand!

Wij hebben dit allemaal haarfijn voor je uitgezocht. Wil je meer weten? Lees dan gauw verder!

Naam

Sven Kramer

Geschat vermogen

5,2 miljoen euro

Geboortedatum

23-04-1986

Jaarlijks inkomen / salaris

€108 duizend per maand

Beroep

Schaatser / ondernemer

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Schaatssport


Wat is het vermogen van Sven Kramer?

Het Sven Kramer vermogen: hoeveel is dat nu? De schaatser heeft naar schatting een vermogen van 5,2 miljoen euro. En daar heeft hij aardig snel voor geschaatst Maar goed, dat is dan nog niet alles. 

Sven heeft namelijk ook een villa met een hypotheek van maar liefst 2,5 miljoen euro. En die hypotheek krijg je uiteraard alleen als je ‘m ook kan betalen. Zijn vermogen zal dus waarschijnlijk nog wat hoger liggen dan bekend is.

Leuke weetjes over Sven Kramer

  • Sven Kramer is na zijn gouden medaille in 2010 benoemd tot ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. 
  • Tijdens het vertrek uit de schaatssport van Sven Kramer is er een bronzen beeld van hem gemaakt en geplaatst in Thialf, de belangrijkste schaatsbaan in Nederland.

Wie is Sven Kramer?

Misschien weet je niet exact wie Sven Kramer is, of wil je hier juist wat meer over weten. Daarom willen wij in dit artikel ook nog aandacht besteden aan de achtergrond en het verleden van Sven Kramer. Zoals je misschien al weet is Sven jarenlang topsporter geweest.

Zijn schaatscarrière is dan ook zeer indrukwekkend. Zo heeft hij maar liefst drie keer Olympisch goud behaald op de 5000 meter. Daarnaast ook nog drie wereldtitels op dezelfde afstand en zelfs vijf keer op de 10.000 meter. Schaatsen kan ‘ie dus wel.

Zijn vader was overigens ook schaatser op hoog niveau, maar Sven is toch een stuk bekender dan zijn vader. Verder is Sven getrouwd met top-hockeyster Naomi van As en wonen zij samen in Friesland. Samen hebben zij een zoon en een dochter. 


Waar heeft Sven Kramer zijn vermogen aan verdiend?

Je raadt het al: het Sven Kramer vermogen heeft hij grotendeels te danken aan zijn lange carrière als topsporter. Voor alle prijzen die hij heeft binnengesleept kreeg hij namelijk ook aardig wat prijzengeld. Hoeveel dit exact is verschilt ook weer per wedstrijd en competitie.

Daarnaast heeft Sven ook (erg slim) een eigen BV opgericht. Dit bedrijf heet SK Branding. Het bedrijf houdt zich bezig met het beoefenen van topsport in het algemeen en in het bijzonder van de schaatssport.


Hoeveel verdient Sven Kramer per maand?

Dus: we hebben je al verteld over de Sven Kramer net worth. Maar zijn salaris, hoeveel is dat dan? Het schijnt dat Sven in zijn laatste jaren 108 duizend euro per maand verdiende als schaatser bij Jumbo Visma. 

Dat weten we, omdat hij heeft verklapt dat zijn jaarsalaris neerkomt op 1,3 miljoen euro per jaar. Na zijn afscheid van de schaatssport in 2022 hield dit inkomen op, en verdient Sven Kramer voornamelijk geld door sponsordeals (nog steeds) en inkomsten uit zijn BV. 


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Sven Kramer?

Het geschatte vermogen van Sven Kramer komt neer op 5,2 miljoen euro. 

Wat is het salaris van Sven Kramer?

Het salaris van Sven Kramer komt neer op 1,3 miljoen euro per jaar.

Is Sven Kramer miljonair?

Ja, met een geschat vermogen van 5,2 miljoen euro is Sven Kramer miljonair. 

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>