Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Wat is het vermogen van Susanne Schulting?

Susanne Schulting is de bekendste shorttrackster van Nederland. Lees in dit artikel meer over Suzanne Schulting.

Hoe groot is haar vermogen, hoe is ze zo goed geworden, heeft ze een partner en waar woont ze momenteel?

Naam

Susanne Schulting

Geschat vermogen

€1 miljoen

Geboortedatum

25-10-1997

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

Profschaatsster

Geslacht 

Vrouw

Hoe heeft zij haar geld verdiend?

Sportwereld


Wat is het vermogen van Susanne Schulting?

Susanne Schultings vermogen wordt geschat op een bedrag rond de 1 miljoen euro. Dit bedrag is opgebouwd door prijzengeld, die ze wint tijdens Internationale toernooien, maar ook via verschillende persoonlijke sponsoren. 

Leuke weetjes over Susanne Schulting

  • Susanne is officieel Ridder in de Orde van Oranje-Nassau
  • Schulting schaatst onder team IKO, een team dat wordt gesponsord door IKO Insulations

Wie is Susanne Schulting?

Susanne Schulting is in 1997 geboren in Groningen en verhuisde op jonge leeftijd naar het buurtschap Uilesprong bij het Friese Tijnje.

Als schaatsster brak ze in 2015 door, met een zilveren medaille tijdens wereldbekerwedstrijden in Shanghai. In 2017 won ze op de 150 meter shorttrack haar eerste gouden medaille, plus een gouden medaille in de vrouwelijke aflossingsploeg.

Inmiddels heeft ze enkele wereldtitels gewonnen. Tijdens de Olympische Spelen in Peking was ze goed voor twee gouden, een zilveren en een bronzen medaille.

Soms is ze deelnemer tijdens langebaanwedstrijden, zoals het Nederlandse en Europese kampioenschapen sprint. Een vierde plaats in 2017 is tot nu toe haar beste resultaat.

Susanne haar vader, Jan Schulting, was een voormalig profvoetballer bij SC Heerenveen. Haar moeder, Hannie Schulting, is van beroep fysiotherapeut. Ze heeft twee zussen, Jolien en Marieke. Dit is een vier jaar jongere tweeling.

Susanne Schulting heeft een relatie met Sam van Rooyen, de zoon van schrijfster Heleen van Rooyen. Ze hebben elkaar ontmoet achter de schermen van het televisieprogramma Vandaag Inside, waar Suzanne te gast was en Sam als redacteur werkt.

Susanne Schulting heeft samen met haar partner een appartement gekocht in de Amsterdamse Pijp. Hoewel slechts 49 m2 groot, met slechts 1 slaapkamer, badkamer en keuken.

Wel is het appartement van alle luxe voorzien en beschikt door grote ramen over veel lichtinval. Ze betaalden hiervoor het bedrag van 585.000 euro, een ton hoger dan de vraagprijs. 


Waar heeft Susanne Schulting haar vermogen mee verdiend?

Susanne Schulting verdient het grootste deel van haar vermogen als professioneel schaatsster. Haar optreden tijdens de Olympische Spelen van 2018 was goed voor 34.000 euro.

De spelen van 2022 leverde haar 55.000 euro op.

Ze ontvangt inkomsten via het IKO-schaatsteam en ze heeft enkele exclusieve sponsoren waaronder de producent van keramische bouwmaterialen Wienerberger en Tenways, een producent van e-bikes. 

Als spreker tijdens events verdient ze geld en ook via haar sociale media, waar ze gesponsorde items post. 


Hoeveel verdient Susanne Schulting per maand?

Krijgt Susanne Schulting salaris? Het is in de lijn der verwachtingen dat ze maandelijks een deel van haar inkomsten via sponsoren binnenkrijgt.

Het is niet duidelijk om hoeveel geld dit gaat. Haar prijzengeld hangt af van haar prestaties. Omdat shorttrack een echte wintersport is, verdient ze tijdens de winter meer geld. 


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Susanne Schulting?

Het vermogen van Susanne Schulting wordt geschat op €1 miljoen.

Wat is het salaris van Susanne Schulting?

Het salaris van Susanne Schulting is helaas onbekend.

Is Susanne Schulting miljonair?

Ja, met een geschat vermogen van €1 miljoen is Susanne Schulting net miljonair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>