Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 05/01/2023

Wat is het vermogen van Steven Bergwijn? Ajax-voetballer Steven Bergwijn is nog maar 23 jaar, maar heeft toch al een rijke voetbalcarrière achter zich gelaten bij PSV, Tottenham Hotspur en nu Ajax. Heeft hij op financieel gebied net zulke grote stappen gemaakt als op sportief gebied? Dat lees je in dit artikel.

Naam

Steven Bergwijn

Geschat vermogen

Onbekend

Geboortedatum

20-11-1988

Jaarlijks inkomen / salaris

€4.6 miljoen

Beroep

Voetballer

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Voetbalwereld


Wat is het vermogen van Steven Bergwijn?

Het huidige vermogen van Ajax-aanvaller Steven Bergwijn is helaas niet bekend. Wel weten we zijn salarissen door de jaren heen.

Bij PSV lag dit op zo’n €665.000, maar na de overstap naar Tottenham werd dit bedrag boven de vier miljoen euro. Ook al heeft Steven Bergwijn nog een lange voetbalcarrière voor de boeg, voor het geld hoeft hij het al lang niet meer te doen.

Leuke weetjes over Steven Bergwijn

  • Steven Bergwijn staat onder contract bij de Amsterdamse spelersmakelaar Muy Munero, een portfolio heeft van spelers die samen zo'n €111 miljoen waard zijn
  • De marktwaarde van Steven Bergwijn staat momenteel op zo'n €35 miljoen

Wie is Steven Bergwijn?

Steven Charles Bergwijn is een profvoetballer van Ajax en het Nederlands Elftal. Bergwijn werd op 8 oktober 1997 geboren in Amsterdam, en is dus ook een echte Ajacied. Toen duidelijk werd hoe goed hij kon voetballen, nodigden scouts van Ajax hem dan ook uit om eens mee te komen trainen.

Echter brak hij in de jeugd bij Ajax nog niet helemaal door, en lokte PSV hem naar Eindhoven. Daar speelde hij drie succesvolle jaren, maakte hij zijn eerste doelpunten in het betaalde voetbal, en verdiende hij uiteindelijk een transfer naar Tottenham Hotspur.

Deze transfer was niet alleen op voetballend vlak lucratief voor Bergwijn; ook qua salaris ging hij er flink op vooruit. Bergwijn scoorde al redelijk snel in het eerste elftal van de Spurs, hoewel hij nooit echt doorbrak. Zijn carrière leek een beetje op een dood spoor te lopen, totdat Ajax interesse in hem toonde. Zij betaalden 31 miljoen euro voor de linksbuiten.


Waar heeft Steven Bergwijn zijn vermogen aan verdiend?

Het vermogen van Steven Bergwijn is niet bekend, maar we weten wel hoe hij zijn centjes verdient; met zijn miljoenensalarissen bij de Spurs, Ajax en eerder PSV. We weten wel dat Bergwijn geld uitgeeft als water, met dure hotels, luxe reizen en dikke appartementen in het centrum van Amsterdam.


Hoeveel verdiende Steven Bergwijn per maand?

Bij Ajax komt zijn salaris neer op zo'n €4.6 miljoen per jaar. Dit is klein beetje meer dan hij bij de Tottenham Hotspurs verdiende. Bij Tottenham Hotspur verdiende hij in ieder geval dik 4 miljoen euro per jaar, dus zo’n €335.000 per maand!


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Steven Bergwijn?

Het exacte vermogen van Steven Bergwijn is helaas onbekend.

Wat is het salaris van Steven Bergwijn?

Het salaris van Steven Bergwijn bij Ajax komt neer op zo'n €4.6 miljoen. 

Is Steven Bergwijn miljonair?

Met een salaris van €4.6 miljoen per jaar is de kans groot dat Steven Bergwijn miljonair is.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>