Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Wat is het vermogen van Steven Berghuis? Steven Berghuis is een bekende Nederlandse voetballer die momenteel speelt voor Ajax Amsterdam en het Nederlands Elftal in het verleden kwam hij onder meer uit voor Feyenoord en AZ.

In dit artikel gaan we dieper in op zijn vermogen en hoe hij dit heeft verdiend.

Naam

Steven Berghuis

Geschat vermogen

€11 miljoen

Geboortedatum

19-12-1991

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

Voetballer

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Voetbalwereld / sponsordeals


Wat is het vermogen van Steven Berghuis?

Volgens verschillende bronnen wordt het vermogen van Steven Berghuis geschat op ongeveer 11 miljoen euro in 2023. Dit bedrag is gebaseerd op zijn salaris als profvoetballer en zijn inkomsten uit sponsordeals en andere zakelijke activiteiten.

Leuke weetjes over Steven Berghuis

  • Stevens kwaliteiten als voetballer komen niet uit het niets, want zijn vader voetbalde voor PSV, VVV-Venlo, PEC Zwolle, FC Volendam, SC Cambuur en zelfs 1 interland voor het Nederlands Elftal
  • Berghuis maakte een doelpunt tijdens zijn debuutwedstrijd voor zowel Oranje Onder 19 en Jong Oranje 

Wie is Steven Berghuis?

Steven Berghuis werd geboren op 19 december 1991 in Apeldoorn. Hij groeide op in een sportieve familie en begon op jonge leeftijd met voetballen bij de lokale voetbalclub SV Orderbos.

Op 8-jarige leeftijd werd hij opgemerkt door scouts van Go Ahead Eagles, waar hij in de jeugdopleiding terechtkwam. Voor die club speelde hij uiteindelijk nooit een wedstrijd in het betaalde voetbal.

In 2011 maakte Berghuis zijn debuut in het betaalde voetbal bij FC Twente. Na enkele omzwervingen bij verschillende clubs kwam hij in 2017 terecht bij Feyenoord Rotterdam, waar hij uitgroeide tot een van de belangrijkste spelers en aanvoerder werd. In 2021 maakte hij de pikante overstap naar Amsterdam.

Dit is hem in Rotterdam absoluut niet in dank werd afgenomen. Berghuis kreeg te maken met serieuze bedreigen vanuit Rotterdamse hoek.

Berghuis is getrouwd met zijn jeugdliefde Nadine Bamberger. Nadine is wel eens te zien aan de zijde van de voetballer, maar kiest bewust voor een leven buiten de schijnwerpers.

Steven en Nadine hebben samen twee dochtertjes. Dat zijn Joy en Lizzy. Steven Berghuis woont momenteel in Amstelveen. Daar kocht hij een riante villa.

Leuk detail is dat de oude bewoner van deze villa ook een bekende is in de voetballerij. Berghuis kocht de woning namelijk van oud-Ajax en oud-Barcelona trainer Henk ten Cate.

Berghuis kocht het optrekje voor een slordige 4,5 miljoen euro. Dat was een stuk meer dan Ten Cate er ooit voor heeft betaald. Die kocht het in het verleden namelijk voor 'slechts' 1.8 miljoen euro. Ten Cate woont inmiddels in het zonnige Spanje.


Waar heeft Steven Berghuis zijn vermogen mee verdiend?

Het grootste deel van het vermogen van Steven Berghuis heeft hij verdiend als profvoetballer. Naast zijn salaris bij verschillende clubs heeft hij ook inkomsten uit sponsordeals met merken als Nike en G-Star RAW.

Daarnaast heeft hij geïnvesteerd in vastgoed en andere zakelijke projecten. Het maakt dat de Ajacied zich absoluut geen zorgen hoeft te maken over geld. Hij zit er nu en ook na zijn actieve loopbaan warmpjes bij.


Hoeveel verdient Steven Berghuis per maand?

Het exacte salaris van Steven Berghuis is niet bekend, maar volgens verschillende bronnen verdient hij bij Ajax Amsterdam naar verluidt rond de vier miljoen euro per jaar. Dat komt neer op ruim 333.000 euro per maand.

Daarmee is Berghuis overigens niet de best betaalde speler van Ajax. Dat is namelijk zijn naamgenoot Steven Bergwijn.

Hij zit op ruim 4,5 miljoen euro per jaar. Voor Berghuis was zijn stap van Feyenoord naar Ajax niet alleen goed wegens het sportieve aspect.

Ook zijn portemonnee kreeg een flinke upgrade. Bij Feyenoord lag het salaris van Berghuis naar verluidt op zo'n twee miljoen euro. Steven Berghuis zijn salaris, is niet de enige bron van inkomsten.

Naast het salaris dat hij ontvangt bij Ajax heeft Steven Berghuis ook nog inkomsten uit sponsordeals en andere zakelijke activiteiten. Welke bedragen daar exact mee gemoeid zijn is helaas niet bekend.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Steven Berghuis?

Het vermogen van Steven Berghuis wordt geschat op min €11 miljoen.

Wat is het salaris van Steven Berghuis?

Het huidige salaris van Steven Berghuis komt neer op €4.5 miljoen per jaar.

Is Steven Berghuis miljonair?

Ja, met een geschat vermogen van €11 miljoen is Steven Berghuis zeker miljonair. 

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>