Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 05/01/2023

Stephen Hawking heeft de manier waarop wij naar de wereld kijken letterlijk veranderd. Hoeveel geld verdiende deze bekende wetenschapper? Wij zijn op onderzoek uitgegaan in dit artikel en vertellen jou alles over het Stephen Hawking vermogen toentertijd.

Naam

Stephen Hawking

Geschat vermogen

€390 miljoen

Geboortedatum

geb. 08-01-1942 - overl. 14-03-2018

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

Wetenschapper / professor

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Wetenschap


Wat was het vermogen van Stephen Hawking?

Stephen Hawking is helaas niet meer onder ons. Daarom is zijn vermogen vandaag de dag niet meer van toepassing. Maar wat was het Stephen Hawking vermogen toen hij nog wel leefde?

Helaas is hierover niks bekend. Het schijnt dat het wel ging om een aardig geldbedrag. Ook niet gek als je zo’n beroemde wetenschapper bent.

Leuke weetjes over Stephen Hawking

  • Stephen Hawking's baanbrekende boek, A brief history of time, is wereldwijd meer dan 9 miljoen keer verkocht
  • Gemiddeld verdient een professor aan Cambridge een salaris van 88.000 pond per jaar

Wie was Stephen Hawking?

Stephen Hawking is, zonder overdrijven, misschien wel één van de meest bekende wetenschappers op deze aardbol. Hij is geboren op 8 januari 1942. Vanwege de bombardementen van de tweede wereldoorlog is Hawking met zijn familie naar Oxford verhuisd.

Zijn vader was ook een slimme man: arts, gespecialiseerd in tropische geneeskunde. Zijn moeder was secretaresse bij een medisch onderzoeksinstituut. Al vanaf jongs af aan was Stephen enorm geïnteresseerd in wis- en natuurkunde. Zijn vader wilde enorm graag dat Stephen geneeskunde ging studeren.

Echter had hij zelf andere plannen. Hij deed op zijn zeventiende al het toelatingsexamen aan de universiteit van Oxford. En met succes, want hij werd toegelaten tot de opleiding natuurkunde. Ondanks dat Stephen enorm slim is haalde hij zijn derde jaar maar nét. Na zijn opleiding ging hij aan het werk als doctoraatsstudent aan de Universiteit van Cambridge.

Hij wist in 1966 zijn doctoraat te halen. Hij heeft enorm veel verschillende onderzoeken uitgeoefend en is ook hoogleraar gravitationele natuurkunde geweest. In 1980 werd hij Lucasian hoogleraar wiskunde. Helaas werd Hawking in 1963 gediagnosticeerd met ALS. Hij begon onhandiger te worden, onduidelijker te praten en viel zo maar omver.

Uiteindelijk kwam hij in een levensbedreigende situatie terecht. Het gevolg: hij kon niet meer praten. Uiteindelijk kreeg hij van Walt Woltz een speciaal apparaat waarmee hij via een computer toch kon praten. Hij is wereldwijd bekend geworden dankzij zijn onderzoek naar de oerknal en zwarte gaten. Eén van zijn meest belangrijke ontdekkingen was de hawkingstraling, die wordt uitgezonden door zwarte gaten.


Waar had Stephen Hawking zijn vermogen aan verdiend?

Hoeveel het Stephen Hawking vermogen was gaan we helaas niet kunnen achterhalen. Maar hoe hij aan zijn geld is gekomen is wel duidelijk. Hij was een enorm succesvolle wetenschapper en verdiende als hoogleraar een behoorlijk zakcentje. Zeker aan grote universiteiten zoals die in Cambridge.


Hoeveel verdiende Stephen Hawking per maand?

De Stephen Hawking net worth remains a secret. Maar zijn salaris dan? Ook daar is helaas niks over bekend. Hij was natuurlijk hoogleraar, gaf regelmatig lezingen en heeft een eigen boek. Deze werd een wereldwijde bestseller.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Stephen Hawking?

Het vermogen van Stephen Hawking voor zijn overlijden is helaas onbekend. 

Wat is het salaris van Stephen Hawking?

Het salaris van Stephen Hawking voor zijn overlijden is onbekend.

Was Stephen Hawking miljonair?

Aangezien het exacte vermogen van Stephen Hawking helaas onbekend is, is het niet duidelijk of Stephen Hawking als miljonair heeft kunnen genieten van zijn baanbrekende bijdrage aan de wetenschap.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>