Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 05/01/2023

Veel mensen kennen Sophie Kumpen voornamelijk als moeder van Max Verstappen en dus de ex-vrouw van Jos Verstappen, maar wat je misschien niet wist, is dat Sophie Kumpen zelf ook een behoorlijke race-carrière achter de rug heeft. 

Met een vader, twee ooms, en een zoon die enorm succesvol is in de racewereld, komt de vraag vanzelf opduiken: wat is het vermogen van Sophie Kumpen, en wat verdiende zij zoal in de maand?

Naam

Sophie Kumpen

Geschat vermogen

Onbekend

Geboortedatum

30-10-1973

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

Sociaal werker

Geslacht 

Vrouw

Hoe heeft zij haar geld verdiend?

Racen / sociaal werker


Wat is het vermogen van Sophie Kumpen?

Veel mensen kennen Sophie Kumpen voornamelijk als moeder van Max Verstappen en dus de ex-vrouw van Jos Verstappen, maar wat je misschien niet wist, is dat Sophie Kumpen zelf ook een behoorlijke race-carrière achter de rug heeft.

Met een vader, twee ooms, en een zoon die enorm succesvol is in de racewereld, komt de vraag vanzelf opduiken: wat is het vermogen van Sophie Kumpen, en wat verdiende zij zoal in de maand?

Leuke weetjes over Sophie Kumpen

  • Sophie Kumpen is na haar racecarrière aan de slag gegaan als sociaal werker bij de gemeente Maaseik in België
  • De racecarrière van Sophie Kumpen kwam tot een abrupt einde toen zij in 2013 haar rug brak tijdens een race

Wie is Sophie Kumpen?

Raceliefhebbers kennen natuurlijk allemaal de naam Max Verstappen, en als je al iets langer meegaat weet je natuurlijk ook wie zijn vader Jos Verstappen is. Maar wat niet iedereen weet is de roemrijke carrière van Sophie Kumpen, de ex-vrouw en moeder van Jos en Max Verstappen.

Zij werd geboren op 30 oktober 1975 als dochter van Robert Kumpen, die voorzitter was van KRC Genk. Zijn beide broers waren autocoureurs en rallyrijders, dus het is geen wonder dat Sophie Kumpen vanzelf de racewereld in is gegleden.

Dat deed ze zoals velen in het begin met karten. Sophie begon daarmee op 11-jarige leeftijd en haar talent werd gelijk duidelijk. Meerdere jeugdtroffeeën gingen haar kant op, waarna ze kon doorgroeien naar ècht autoracen. Hier nam ze het eerst op tegen verschillende oud-coureurs, en won ze verschillende prijzen.

Na haar huwelijk met Jos Verstappen besloot ze in 1996 te stoppen met de sport. Ze ging zich namelijk richten op de opvoeding van haar kinderen, en natuurlijk te genieten van haar vrije tijd. In ieder geval het opvoeden is goed gelukt, want haar zoon Max staat nu al jarenlang bovenin de F1-klassementen.


Waar heeft Sophie Kumpen haar vermogen aan verdiend?

Sophie Kumpen was al succesvol als kartracer en uiteindelijk zelfs als formule A - coureur. Daar zal ze ongetwijfeld meer dan genoeg geld mee verdiend hebben, maar het grootste gedeelte van haar huidige welvaart heeft ze te danken aan zoonlief Max. Hij verdient per seizoen Formule 1 een duizelingwekkend bedrag.


Hoeveel verdiende Sophie Kumpen per maand?

Hoewel coureurs in de formule A helaas nog altijd minder verdienen dan de mannelijke coureurs, zal ook het salaris voor Sophie Kumpen niet mis zijn geweest. Echter zijn er geen concrete bedragen over bekend, en zullen we er dus nooit achter komen.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Sophie Kumpen?

Het vermogen van Sophie Kumpen is helaas onbekend

Wat is het salaris van Sophie Kumpen?

Ook het exacte salaris van Sophie Kumpen is helaas onbekend.

Is Sophie Kumpen miljonair?

Hoewel het exacte vermogen van Sophie Kumpen onbekend is, is de kans groot dat zij door haar band met Max Verstappen toch wel een aardig vermogen heeft opgebouwd.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>