Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 05/01/2023

Ben jij al altijd al benieuwd geweest naar het Sonja Bakker vermogen? Wij stiekem ook! Daarom hebben we dit voor je uitgezocht. De bekendheid van de dieetgoeroe zorgt voor een goed gevulde bankrekening. Wij vertellen je er alles over in dit artikel!

Naam

Sonja Bakker

Geschat vermogen

€50 miljoen

Geboortedatum

1974

Jaarlijks inkomen / salaris

€8 miljoen

Beroep

F1-teambaas

Geslacht 

Man

Hoe heeft zij haar geld verdiend?

Racewereld


Wat is het vermogen van Sonja Bakker?

Ondanks dat Sonja geen internationaal bekende kok is heeft ze toch aardig wat geld in het laatje gebracht. Ze heeft dan ook een goed vermogen, zeker als je je bedenkt dat ze met haar partner ook nog in bezit is van wat onroerend goed. Daarover later meer. Het Sonja Bakker vermogen is volgens andere bronnen ongeveer 20 miljoen euro. Behoorlijk wat dus!

Leuke weetjes over Sonja Bakker

  • Sonja Bakker heeft wel 24 boeken rondom diëten uitgebracht
  • Sonja Bakker is haar eigen uitgeverij gestart

Wie is Sonja Bakker?

Denk je aan diëten, dan denk je al gauw aan Sonja Bakker.  De gewichtsconsulent is immens bekend geworden de afgelopen jaren. Ze is geboren in Avenhorn in 1974. Sonja had al een streepje voor, aangezien ze opgroeide in een ondernemersfamilie. Zo heeft haar vader een bloembollenbedrijf in Avenhoorn.

Sonja was niet altijd gewichtsconsulente. Zo heeft ze haar huishoudschool diploma behaald in 100- en in 1993 een meao-diploma. Zelf had ze in haar jongere jaren al meerdere diëten geprobeerd. In 1995 besloot ze te starten met de LOI-cursus gewichtsconsulente. En met succes!

Ook heeft ze vervolgens nog een cursus orthomoleculaire  (natuurgeneeskunde) voeding gevolgd. Op basis van deze cursus heeft ze toen haar eigen dieetmethode bedacht. Niet veel later, in 1997, begon ze haar eigen gewichtsconsulenten praktijk.

En daar bleef het zeker niet bij. In 2005 bracht ze haar eerste boek ‘Bereik je ideale gewicht!’ uit. Binnen een jaar werden hier meer dan 400.000 exemplaren van verkocht. Het was in 2007 zelfs een poos lang het best verkochte boek van Nederland. Ook werd het boek in 2007 uitgebracht in Duitsland. Ook gaf ze lezingen aan artsen, ziekenhuispersoneel en in het bedrijfsleven over het belang van gezond voedsel.

Tegenwoordig ligt Sonja echter zwaar onder vuur. Zo wordt haar dieet bekritiseerd door enorm veel diëtisten. Zo blijkt volgens het Voedingscentrum dat het dieet niet geschikt is voor een gezond eetpatroon op lange termijn. In 2021 was het al helemaal raak. Ze werd toen openlijk beschuldigd via RTL Boulevard van maar liefst 20 verschillende copyright-inbreuken op haar instagram account.

Haar account werd hierop toen ook verwijderd. Het schijnt dat ze talloze recepten haast letterlijk heeft gekopieerd van andere mensen. Toen besloot ze te stoppen als schrijfster. En in 2022 was het wederom raak. Ook toen werd ze beschuldigd van plagiaat. Tegenwoordig woont ze op Ibiza, waarschijnlijk om haar problemen te ontvluchten. Konden wij dat ook maar!


Waar heeft Sonja Bakker haar vermogen aan verdiend?

Sonja heeft behoorlijk wat geld op haar rekening staan. Maar hoe is het Sonja Bakker vermogen uitgegroeid tot zo’n astronomisch bedrag? Dit heeft ze voor een groot deel te danken aan haar maar liefst vier bedrijven! Ze is eigenaresse van Gewichtsconsulente Sonja Bakker B.V, Voedingsdeskundige Sonja Bakker B.V, Uitgeverij de Zonnestraal B.V en S.C. Bakker Beheer B.V.

Hier verdient ze dan ook bakken met geld mee. En dat niet alleen. Ze investeert namelijk ook in onroerend goed. Door deze slimme investering verdient ze daar vandaag de dag nog steeds geld mee. Misschien ook iets om je in te verdiepen!


Hoeveel verdient Sonja Bakker per maand?

Maar liefst vier bedrijven, eigen boeken én investeringen in onroerend goed. Dit moet toch een flink salaris per maand opbrengen! Om hoeveel geld gaat dit dan? Hier kunnen wij helaas niks over kwijt. Een exact bedrag is namelijk niet bekend.

Het enige wat we wél weten is dat het genoeg is om riant van te kunnen leven op Ibiza. Of de Sonja Bakker net worth nog gaat toenemen de komende jaren is door alle aantijgingen tegen de diëtiste niet bekend.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Sonja Bakker?

Het geschatte vermogen van Sonja Bakker komt neer op zo'n €20 miljoen. 

Wat is het salaris van Sonja Bakker?

Het is onbekend hoeveel Sonja Bakker exact verdient. Wel is de kans groot dat zij vanwege haar vele bedrijven en investeringen een flink salaris heeft opgebouwd.

Is Sonja Bakker miljonair?

Met een geschat vermogen van €20 miljoen is Sonja Bakker zeker weten miljonair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>