Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 05/01/2023

Het Sjaak Swart vermogen is iets waar al meerdere jaren druk over gespeculeerd wordt. Maar om welk exacte bedrag gaat dit? En hoe komt hij toch aan zoveel geld?

In dit artikel gaan wij je antwoord geven op alle brandende vragen rondom het Sjaak Swart vermogen. En we kunnen alvast verklappen dat het interessant gaat worden!

Naam

Sjaak Swart

Geschat vermogen

Onbekend

Geboortedatum

03-07-1938

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

Mister Ajax

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Voetbalwereld


Wat is het vermogen van Sjaak Swart?

Het allerbelangrijkste aan dit artikel is natuurlijk het Sjaak Swart vermogen. Om hoeveel geld gaat dit precies? Helaas is dit niet bekend. Sjaak is een behoorlijk nuchtere man die niet graag met zijn geld loopt te pronken.

Wat wij ons eigenlijk ook wel kunnen voorstellen. Maar als je kijkt naar zijn carrière gaat het vast en zeker over aardig wat geld. Daarvoor later meer.

Leuke weetjes over Sjaak Swart

  • In 2005 werd er in de wijk waar vroeger De Meer stond een brug vernoemd naar Swart
  • In 1973 werd er een benefietwedstrijd georganiseerd tegen Tottenham Hotspurs om het vertrek van Sjaak Swart uit de voetbalwereld te vieren. 
  • Sjaak Swart heeft onlangs in de reclamespotjes van Toto een hoofdrolfilm gespeeld. Helaas is het vertonen van BN'ers niet meer toegestaan in dit soort commercials.

Wie is Sjaak Swart?

Sjaak Swart: je moet ‘m maar net kennen. Wij kunnen ons ook voorstellen dat je niet zo goed weet wie dit is. Daarom gaan wij je ook nog wat vertellen over wie Sjaak precies is. Hij is geboren op 3 juli 1938. Begin jaren zeventig speelde hij bij Ajax. En toen was hij nog maar achttien jaar oud. Ze wisten toentertijd de Europacup zelfs te winnen.

Swart werd zelfs bondsridder van de KNVB en is geridderd door prinses Beatrix (toentertijd koningin). Ook niet gek, als je je bedenkt dat hij in zijn voetbalcarrière maar liefst 175 doelpunten wist te scoren. In 2010 is hij ook benoemd tot erelid van Ajax. Zelfs na zijn carrière bleef hij voetballen bij de amateursectie van de club.

Verder is Sjaak ook getrouwd en heeft hij een dochter. Omdat hij een grote inspiratiebron was in de voetbalwereld besloot hij ook een biografie te schrijven. Deze verscheen in 2009. In 2018 volgde nog een boek, ditmaal over 80 jaar Sjaak Swart. Daar komt nog bij dat hij zelfs een eigen sigarenwinkel had in hartje Amsterdam! Kortom: Sjaak heeft naast zijn carrière als voetballer ook nog genoeg andere dingen ondernomen.


Waar heeft Sjaak Swart haar vermogen aan verdiend?

Ondanks dat we het Sjaak Swart vermogen niet weten gaat dit om behoorlijk wat geld. En dan vraag je je waarschijnlijk af hoe hij aan zoveel geld is gekomen. Zoals je weet verdienen profvoetballers aardig wat geld. Zo ook Sjaak Swart.

Omdat hij, zeker vroeger, behoorlijk populair was liep zijn sigarenwinkel storm. Toentertijd was ook minder goed bekend hoe slecht roken voor je is. Zijn boeken waren ook erg populair, dus daar heeft ‘ie ook nog een mooi zakcentje mee weten te verdienen.


Hoeveel verdient Sjaak Swart per maand?

Oké, de Sjaak Swart net worth is onbekend. Maar: hoeveel geld krijgt hij per maand? Ook over zijn salaris is weinig bekend. Sjaak is een behoorlijk gesloten boek als het om geld gaat. Hij is immers ook met pensioen, dus werken hoeft Swart sowieso niet meer.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Sjaak Swart?

Het geschatte vermogen van Sjaak Swart is helaas onbekend.

Wat is het salaris van Sjaak Swart?

Het salaris van Sjaak Swart is tevens helaas onbekend.

Is Sjaak Swart miljonair?

Met een onbekend vermogen is het onduidelijk of Sjaak Swart miljonair is. Toch weten we vanuit zijn grote carrière en zijn prominente plek in de media dat de kans groot is dat hij aardig wat geld verdiend heeft. 

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>