Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Wat is het vermogen van Sigrid Kaag? Sigrid Kaag is een bekende politica en momenteel de leider van D66. In dit artikel gaan we kijken naar haar vermogen en hoe ze haar rijkdom heeft vergaard.

Hoewel haar vermogen aanzienlijk is, is het relatief bescheiden in vergelijking met sommige andere Nederlandse politici.

Naam

Sigrid Kaag

Geschat vermogen

€1.6 miljoen

Geboortedatum

02-10-1961

Jaarlijks inkomen / salaris

€132.000

Beroep

Politica

Geslacht 

Vrouw

Hoe heeft ze haar geld verdiend?

Politiek


Wat is het vermogen van Sigrid Kaag?

Volgens Quote bedraagt het vermogen van Sigrid Kaag in 2022 ongeveer €1,6 miljoen.

Dit bedrag omvat haar salaris als minister van Buitenlandse Zaken, haar vergoeding als partijleider van D66 en haar eerdere verdiensten in haar carrière bij de Verenigde Naties.

Hoewel haar vermogen minder is dan dat van sommige andere politici, is het nog steeds een aanzienlijk bedrag.

Leuke weetjes over Sigrid Kaag

  • Kaag spreekt 6 talen vloeiend: Nederlands, Engels, Frans, Spaans, Duits en Arabisch
  • Sigrid Kaag werd in 2022 de eerste vrouwelijke minister van Financiën

Wie is Sigrid Kaag?

Sigrid Kaag is een Nederlands politica en diplomaat. Ze is momenteel de leider van de politieke partij D66 en is sinds 2021 minister van Buitenlandse Zaken in het kabinet-Rutte IV.

Eerder werkte ze voor de Verenigde Naties en was ze betrokken bij diverse vredesonderhandelingen in het Midden-Oosten. Sigrid Kaag staat bekend om haar uitgesproken standpunten over diversiteit en inclusiviteit.

Sigrid Kaag is getrouwd met de Palestijnse politicus Anis al-Qaq. Samen hebben ze vier kinderen. Haar man is ook werkzaam bij de Verenigde Naties. 

Sigrid Kaag en haar man hebben samengewerkt aan verschillende projecten, waaronder het bevorderen van de gelijkheid van vrouwen in het Midden-Oosten.

Sigrid Kaag woont in een ruim huis in Wassenaar, waar ze met haar gezin geniet van veel privacy. Het huis heeft een mooie tuin en een zwembad. 

Sigrid Kaag is niet openlijk veel bezig met haar privéleven en houdt het over het algemeen buiten de schijnwerpers.


Waar heeft Sigrid Kaag haar vermogen mee verdiend?

Sigrid Kaag heeft haar vermogen voornamelijk verdiend door haar werk in de diplomatie en politiek.

Voordat ze de overstap maakte naar de Nederlandse politiek, werkte ze bij de Verenigde Naties, waar ze verschillende leidinggevende posities heeft bekleed.

Ze heeft ook gewerkt voor de OPCW, de organisatie voor het verbod op chemische wapens. Haar jarenlange ervaring in de diplomatie heeft zeker bijgedragen aan haar vermogen.


Hoeveel verdient Sigrid Kaag per maand?

Sigrid Kaag haar salaris, als minister van Buitenlandse Zaken, is momenteel ongeveer €11.000 bruto per maand.

Dit is vergelijkbaar met wat andere ministers verdienen. Als partijleider van D66 ontvangt ze ook nog een vergoeding van de partij. Het exacte bedrag van deze vergoeding is niet openbaar gemaakt. Het

Samengevat kunnen we stellen dat Sigrid Kaag, als voormalig diplomaat en huidig politicus, een vermogen heeft opgebouwd dat geschat wordt op zo'n €1.6 miljoen. 

Dit vermogen heeft ze onder meer vergaard met haar werkzaamheden bij de Verenigde Naties en als topvrouw bij verschillende internationale organisaties.

Ondanks haar hoge salaris en vermogen heeft Kaag zich altijd ingezet voor een eerlijke verdeling van welvaart en kansen voor iedereen, zowel in Nederland als daarbuiten.


 FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Sigrid Kaag?

Het vermogen van Sigrid Kaag wordt geschat op €1.6 miljoen.

Wat is het salaris van Sigrid Kaag?

Het salaris van Sigrid Kaag komt neer op zo'n €11.000 per maand.

Is Sigrid Kaag miljonair?

Ja, met een geschat vermogen van €1.6 miljoen is Sigrid Kaag zeker miljonair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>