Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Wat is het vermogen van Sebastian Vettel? Sebastian Vettel is een voormalige Formule 1-coureur die tijdens zijn carrière vier keer de wereldtitel won.

In dit artikel lees je meer over de persoon Sebastian Vettel, over zijn relatie en zijn kinderen. Bovendien lees je meer ver zijn vermogen. Hoeveel geld heeft hij tijdens zijn loopbaan als racer verdiend? 

Naam

Sebastian Vettel

Geschat vermogen

€140 miljoen

Geboortedatum

03-06-1987

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

Ex-coureur

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Formule 1


Leuke weetjes over Sebastian Vettel

  • Naar eigen zeggen had Sebastian Vettel 3 idolen die allemaal Michael als voornaam hadden, namelijk Michael Jordan, Michael Jackson en Michael Schumacher
  • Vettel is voor alsnog de enige coureur die na een Grand Prix heeft geholpen met het opruimen van de tribunes

Wie is Sebastian Vettel?

Sebastian Vettel is 1987 geboren in het Duitse plaatsje Heppenheim. Al tijdens zijn schooltijd reed hij racewagens en zijn laatste schoolexamen maakte hij slechts vier dagen voor zijn eerste overwinning in de Formule 3.

In 2006 mag hij als vervanger zijn debuut maken in de Formule 1 voor het team van BMW-Sauber. In 2007 promoveert hij, als deelnemer van het Red Bull opleidingsprogramma, naar het team van Toro Rosso.

Vanaf 2009 is hij coureur bij Red Bull en haalt hier tussen 2010 en 2013 vier opeenvolgende wereldkampioenschappen. Bij Ferrari tussen 2015 en 2020 en Aston Martin tot 2022 lukt het niet het kampioenschap te halen. In 2022 stopt hij als professioneel Formule 1 coureur.

Sebastian Vettel is maatschappelijk betrokken. Vooral sociale vraagstukken en milieu hebben zijn belangstelling.

Samen met een kinderklas bouwde hij tussen de vrije trainingen in Oostenrijk mee aan een bijenhotel Na de Grote Prijs van Engeland in 2021 hielp hij mee om de tribunes schoon te maken.

Hij veroordeelt de inval van Rusland in Oekraïne en maakt zich sterk voor een meer logische, geografische opbouw van het raceseizoen om zo milieuvervuilende reiskilometers te verminderen.

Sebastian Vettel heeft een relatie Hanna Sprater, die hij al sinds zijn schooltijd kent. Ze trouwde in 2019 en hebben samen twee dochters en zoon.

Sebastian Vettel woont sinds 2007 in Zwitserland. Zijn eerste huis stond in Walchwil aan de Zugsee. In 2009 kocht hij in een ruim traditionele cottage in Ellinghausen, waar hij zijn collectie racewagens en superbike kon stallen.

In 2013 koopt hij een molen uit 1729, wat momenteel de hoofdwoning voor het gezin is. 


Waar heeft Sebastian Vettel zijn vermogen mee verdiend?

Sebastian Vettel verdiende zijn vermogen als autocoureur. Naast een vast salaris verdienen coureurs bonussen voor hun prestaties. Daarnaast heeft hij enkele sponsoren waaronder Casio horloges en BWT, een Oostenrijkse producent van waterbehandelingssystemen. 


Hoeveel verdient Sebastian Vettel per maand?

Krijgt Sebastian Vettel salaris? Na zijn pensionering als racecoureur viel het grootste gedeelte van zijn inkomen weg, maar met een geschat vermogen rond de €140 miljoen hoeft hij zich voor de toekomst geen zorgen te maken.

Hij gaf tijdens een interview aan dat hij eerst even rustig aan gaat doen en nadenkt over zijn toekomstplannen. 


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Sebastian Vettel?

Het vermogen van Sebastian Vettel wordt geschat op €140 miljoen.

Wat is het salaris van Sebastian Vettel?

Nu Vettel gestopt is als coureur in de F1, is het onbekend hoe hoog het salaris van Sebastian is. 

Is Sebastian Vettel miljonair?

Ja, met een geschat vermogen van €140 miljoen is Sebastian Vettel zeker miljonair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>