Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Sarina Wiegman werd voor het grote publiek bekend toen ze bondscoach van het Nederlands vrouwenvoetbal elftal werd. Het Nederlands vrouwenvoetbal zit de afgelopen 15 jaar in de lift.

Met het ontstaan van een betaalde voetbalcompetitie voor clubteams in Nederland en het behalen van de Europese titel voor landenteams met Sarina Wiegman aan het roer als bondscoach.

Bijkomende vraag of één van de belangrijkste vertegenwoordigers van het vrouwenvoetbal in Nederland ook financieel vlak beloond wordt...

Naam

Sarina Wiegman

Geschat vermogen

Onbekend

Geboortedatum

26-10-1969

Jaarlijks inkomen / salaris

€400.000

Beroep

Voetbaltrainster

Geslacht 

Vrouw

Hoe heeft zij haar geld verdiend?

Voetbalwereld


Wat is het vermogen van Sarina Wiegman?

Over het totale vermogen van Sarina Wiegman kan niet met zekerheid uitspraak worden gedaan. Wel is bekend dat zij als bondscoach van Engeland een salaris van €400.000 verdiende met nog een bonus van €200.000 bij het winnen van het WK.

Vermoedelijk verdiende de voetbaltrainer in haar periode bij de Nederlandse bond en bij de clubteams waar ze in het verleden werkte een beduidend lager salaris.

Leuke weetjes over Sarina Wiegman

  • Sarina Wiegman heeft tussen 1989 en 1990 in de Verenigde Staten gevoetbald
  • Sarina Wiegman is officieel Ere-Commandeur in de Orde van het Britse Rijk

Wie is Sarina Wiegman?

De wieg van Sarina Wiegman stond in Den Haag. Hier heeft ze in haar jongere jaren een vwo-opleiding afgerond, om vervolgens te studeren aan de Haagse Sport Academie Lichamelijke Opvoeding (HALO).

Dit is ook de plaats waar ze in de jaren '90 haar huidige man heeft ontmoet. Na al die jaren lijken de 2 nog steeds zeer gelukkig met elkaar te zijn. Het stel heeft 2 kinderen. Samen wonen ze in een mooi vrijstaand herenhuis in Monster, onder de rook van haar geboorteplaats Den Haag.


Waar heeft Sarina Wiegman haar vermogen aan verdiend?

Dat de verdiensten in het vrouwenvoetbal een stuk lager liggen dan in het mannenvoetbal is algemeen bekend. De vraag is echter of prominente figuren in het vrouwenvoetbal wel vooruitgang boeken qua verdiensten ten opzichte van 10 of 20 jaar geleden.

Dit blijkt wel degelijk het geval. Tijdens haar werkzaamheden als bondscoach voor het Engelse elftal kwam via de media naar buiten dat Sarina Wiegman hier 400.000 euro per jaar mee verdiend.

Hier zou nog eens 200.000 aan toegevoegd worden zodra het elftal van Wiegman het WK-voetbal zou winnen. En ja hoor dit deden ze. Zo verdiende Sarina Wiegman toch ruim 3 keer de balkenendenorm in dienst voor de Engelse bond. Het winnen van het wereldkampioenschap met Engeland is tot nu toe het absolute hoogtepunt uit haar carrière. 

Over het totale vermogen van Sarina Wiegman kan niet met zekerheid uitspraak worden gedaan. Vermoedelijk verdiende de voetbaltrainer in haar periode bij de Nederlandse bond en bij de clubteams waar ze in het verleden werkte een beduidend lager salaris.

Zoals eerder beschreven is Sarina Wiegman sinds een aantal jaar grootverdiener sinds ze bij de Engelse bond 400.000 euro per jaar bij kan schrijven. In haar eerdere carrière was Sarina Wiegmans salaris vermoedelijk modaal. Een groot deel van haar carrière was er immers nog geen betaald vrouwenvoetbal in Nederland.

Voordat ze bekend werd als bondscoach van het Nederlands vrouwenelftal heeft ze onder meer stage gelopen bij voetbalclub Sparta uit Rotterdam. Hierna is ze enkele jaren assistente geweest bij het Nederlands vrouwenelftal en heeft ze Ado Den Haag gecoacht. Bij deze laatste club was haar werk niet onverdienstelijk. Zo won ze 1 keer het Nederlands landskampioenschap voor vrouwen en won ze 2 keer de Nederlandse beker. 


Hoeveel verdient Sarina Wiegman per maand?

Sarina Wiegman wordt betaald door de Engelse Bond (FA) en ontvangt zo'n €400.000 op jaarbasis als bondscoach. 


 FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Sarina Wiegman?

Het totale vermogen van Sarina Wiegman is helaas onbekend.

Wat is het salaris van Sarina Wiegman?

Het salaris van Sarina Wiegman komt sinds haar transfer naar Engeland neer op zo'n €400.000 per jaar.

Is Sarina Wiegman miljonair?

Het is helaas niet bekend of Sarina Wiegman daadwerkelijk miljonair is. 

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>