Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 05/01/2023

Samantha de Jong, beter bekend als Barbie, is nog regelmatig te zien in de media. De reality-ster, die we allemaal kennen als Barbie van de RTL-serie Oh Oh…, heeft een enorm roerig leven gehad. De publiciteit was daarbij haar voornaamste bron van inkomsten.

Zal dit Barbie dan genoeg geld hebben opgeleverd, of heeft haar roerige bestaan roet in het eten gegooid? Alles over het vermogen van Barbie in dit artikel!

Naam

Samantha Barbie

Geschat vermogen

Onbekend

Geboortedatum

28-07-1989

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

Reality-ster

Geslacht 

Vrouw

Hoe heeft zij haar geld verdiend?

Televisie


Wat is het vermogen van Samantha de Jong?

Volgens de meeste bronnen om Barbie heen heeft Samantha de Jong helaas weinig overgehouden aan al haar roem en glorie. Met haar real life soapprogramma’s verdiende ze al weinig, en inmiddels zijn die series allemaal gestopt omdat ze simpelweg niet genoeg bekeken werden.

We weten niet precies wat Barbies vermogen is, maar in ieder geval moet ze nog dagelijks haar best doen om rond te komen. Miljonair is ze in elk geval zeker niet.

Leuke weetjes over Samantha de Jong

  • Voor elke aflevering van de Oh Oh Cherso-serie verdiende Samantha zo'n €500, wat per seizoen neerkwam op een totaalsalaris van €5.000

Wie is Samantha de Jong?

Samantha de Jong werd geboren op 28 juli 1989 in een volkswijk in Den Haag. In haar wijk stond ze vooral bekend als een excentrieke meid die haar mond nog wel eens voorbij praatte. 

Genoeg aanleiding voor televisie-producenten om haar uit te nodigen voor Oh Oh Cherso, een serie waarin Haagse jongeren een aantal weken lang op vakantie werden gestuurd naar verre oorden - waaronder Chersonissos en later Tirol.

Kijkers van deze programma’s konden zich kapot lachen om het bijzondere karakter van Barbie, maar ook de andere deelnemers zoals Bibi Breijman. Zij heeft inmiddels een succesvolle carrière voor zichzelf opgebouwd, met duizenden abonnees op YouTube en een grote aanwezigheid op social media. Zo blijkt, het is best mogelijk om succesvol te blijven nadat je bekendheid op doet via een tv-programma - maar helaas is het Barbie door omstandigheden niet gelukt.

In haar realityserie - waar ze naar eigen zeggen maar weinig voor betaald kreeg - ging ze trouwen met haar vriend Michael, met wie ze twee kinderen kreeg. Dit, maar ook de echtscheiding die vijf jaar later volgde, was allemaal te zien vanaf de bank. Pak de popcorn er maar bij!

Later werd Samantha nog opgenomen in het ziekenhuis voor een overdosis drugs, en weer na een auto-ongeluk die haar zwaargewond achterliet.

Toen haar realityserie stopte tijdens de coronacrisis, is ze nog wel eens in het nieuws geweest doordat ze verkeersregelaars intimideerde en bedreigde. Ook zijn haar kinderen voor onbepaalde tijd uit huis gezet. Haar roerige leven heeft jammer genoeg niet geleid tot een prettige financiële situatie. Hopelijk gaat het snel beter met Barbie, en krijgen we haar roerige leven weer te zien in een soapserie!


Waar heeft Samantha de Jong haar vermogen aan verdiend?

Samantha de Jong heeft geen groot vermogen opgebouwd met haar beroemdheid. Het geld dat ze verdiende met haar soapseries lijkt ze vooral te hebben verspild aan drugs, en mede door de vele dramatische gebeurtenissen in haar leven heeft ze het rechte eind nog niet weten te vinden. Van een jaloezie-opwekkend vermogen is in ieder geval geen sprake.


Hoeveel verdiende Samantha de Jong per maand?

Van een carrière is geen sprake bij Samantha de Jong, ook bekend als Barbie. Haar precieze salaris lijkt dus vrij nihil te zijn, als ze al een vast inkomen heeft. Barbie is een waardevol voorbeeld van hoe de publiciteit zeker geen garantie is voor financieel succes.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Samanthe de Jong?

Het vermogen van Samantha de Jong is helaas onbekend.

Wat is het salaris van Samantha de Jong?

Het exacte salaris van Samantha de Jong is helaas onbekend.

Is Samantha de Jong miljonair?

Het is onbekend of Samantha de Jong miljonair is.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>