Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Wat is het vermogen van Ruud van Nistelrooy?

Ben je nieuwsgierig naar Ruud van Nilstelrooy zijn vermogen? Blijf dan lezen! Dankzij dit artikel kom je meer te weten over zijn vermogen, salaris en leven.

Naam

Ruud van Nistelrooy

Geschat vermogen

€45 miljoen

Geboortedatum

01-07-1976

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

Hoofdtrainer

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Voetbalwereld


Wat is het vermogen van Ruud van Nistelrooy?

Over het huidige vermogen van Ruud van Nistelrooy is weinig te zeggen. Toen hij in 2012 stopte met zijn voetbalcarrière, was hij volgens de Quote de rijkste voetballer van Nederland.

Volgens het zakenblad had de oud-profvoetballer op dat moment een vermogen van ongeveer 50 miljoen euro. De laatste schatting dateert uit 2014, toen schatte de Quote zijn vermogen op €45 miljoen euro.

Ruud van Nistelrooy investeert een deel van zijn vermogen in vastgoed. De journalisten van Bekendeburen.nl melden dat hij dit al doet sinds het jaar 2000.

Hij beschikt over zes panden en een garage. Deze panden bevinden zich in Heesch, Eindhoven en Oss. In totaal investeerde hij 2,5 miljoen euro, de hypotheken komen uit op een totaalbedrag van 304.000 euro.

In 2001 kocht hij zijn eigen huis in Heesch, daar betaalde hij 839.500 euro voor. Ruud beschikt ook over een appartement in Eindhoven, deze kocht hij in 2021 voor 729.000 euro.

Na zijn voetbalcarrière begon hij de Van Nistelrooy Foundation. Met deze foundation inspireerde hij kinderen om hun talent te ontwikkelen. In 2019 stopte hij met deze foundation.

Leuke weetjes over Ruud van Nistelrooy

  • Met het winnen van de Johan Cruijffschaal in 2022 pakte Ruud van Nistelrooy zijn eerste prijs als hoofdtrainer van een voetbalclub
  • Van Nistelrooy scoorde totaal 35 goals voor het Nederlands elftal tussen 1998 en 2011

Wie is Ruud van Nistelrooy?

Wie regelmatig voetbal kijkt, kent Ruud van Nistelrooy maar al te goed. Ruud van Nistelrooy is een oud-profvoetballer die grote successen behaalde als spits.

Hij zag het licht op 1-7-1976 in Oss. In 2004 trouwde Ruud van Nistelrooy met zijn jeugdliefde Leontien Slaats. Samen hebben ze 2 kinderen. In 2022 werd hij de hoofdtrainer van PSV Eindhoven.

In 1981 begon hij met voetballen bij Nooit Gedacht, maar in 1990 ging hij naar RKSV Margriet. Via deze club kwam hij in 1991 terecht bij FC Den Bosch, daar begon hij dan ook aan zijn voetbalcarrière.

Tussen 1997 en 1998 speelde hij 4 wedstrijden voor Nederland U21. Van 1998 t/m 2011 speelde Ruud van Nistelrooy 70 interlands voor het Nederlands elftal, in deze 70 wedstrijden scoorde hij 35 doelpunten.


Waar heeft Ruud van Nistelrooy zijn vermogen mee verdiend?

Ruud van Nistelrooy heeft zijn vermogen verdiend binnen de voetballerij. Niet alle cijfers zijn te benoemen, maar een groot deel van zijn vermogen verdiende hij bij Manchester United en Real Madrid.

Sportclub Heerenveen zag zijn potentie en nam hem in 1997 over van FC Den Bosch. Daar speelde hij 31 wedstrijden en maakte hij 13 goals, dit viel op bij de Nederlandse topclubs.

In 1998 klopte PSV Eindhoven aan om hem over te nemen. Sinds dat jaar groeide Ruud van Nistelrooy uit tot een van de beste spitsen ter wereld.

Hij scoorde aan de lopende band en vervolgde zijn carrière bij Manchester United, Real Madrid, Hamburger SV en Málaga CF.

Bij Manchester United verdiende hij 16.500 euro per week. Real Madrid gaf hem 6,4 miljoen euro per jaar. In zijn laatste jaar bij Málaga CF harkte hij nog eens 6 miljoen euro binnen. Daarnaast verdiende hij geld via diverse sponsordeals.

Na zijn voetbalcarrière verdiende hij geld als jeugdtrainer en assistent bij het Nederlands elftal.


Hoeveel verdient Ruud van Nistelrooy per maand?

Hoe hoog Ruud van Nilstelrooy zijn salaris is, kunnen wij op dit moment niet zeggen. Momenteel verdient hij zijn geld als trainer bij PSV Eindhoven. Bovendien haalt hij geld binnen via zijn vastgoed.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Ruud van Nistelrooy?

Het vermogen van Ruud van Nistelrooy wordt geschat op €45 miljoen.

Wat is het salaris van Ruud van Nistelrooy?

Het huidige salaris van Ruud van Nistelrooy is helaas onbekend.

Is Ruud van Nistelrooy miljonair?

Ja, met een geschat vermogen van €45 miljoen is Ruud van Nistelrooy zeker miljonair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>