Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Wat is het vermogen van Ruud Gullit? 

Ruud Gullit, wie kent hem niet? Hij is een van de bekendste voetballers die Nederland ooit heeft gekend. Maar wat is eigenlijk het vermogen van deze voormalig topvoetballer?

In dit artikel duiken we in het vermogen van Ruud Gullit en kijken we waar hij zijn geld mee heeft verdiend.

Naam

Ruud Gullit

Geschat vermogen

€10 miljoen

Geboortedatum

01-10-1962

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

Voetbalanalist

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Voetbalwereld


Wat is het vermogen van Ruud Gullit?

Het vermogen van Ruud Gullit wordt geschat op minstens 10 miljoen euro. Dit heeft hij voornamelijk verdiend met zijn succesvolle voetbalcarrière.

Maar ook na zijn carrière heeft hij nog aardig wat geld verdiend. Zo is hij regelmatig te zien als analist bij Rondo van Ziggo en in het buitenland.

Daarnaast doet hij ook nog reclamecampagnes, wat hem ook aardig wat geld oplevert. Het vermogen van Ruud Gullit is dus zeker niet mis.

Leuke weetjes over Ruud Gullit

  • Gullits bijnaam is 'De Zwarte Tulp'
  • In 1988 nam Gullit samen met de Rotterdamse reggaeband Revelation Time de hit 'South Africa' op

Wie is Ruud Gullit?

Ruud Gullit is dus een voormalig topvoetballer die bijna iedere Nederlander wel kent. Hij heeft zijn debuut gemaakt bij HFC Haarlem en heeft vervolgens bij verschillende grote clubs gespeeld, waaronder Feyenoord, PSV, AC Milan en Chelsea.

Tijdens het EK in 1988 heeft hij een gigantische stempel gedrukt en zal daarom altijd in ons geheugen blijven als een fenomenale voetballer.

Na zijn voetbalcarrière is Ruud Gullit nog actief gebleven in de voetbalwereld. Zo heeft hij verschillende clubs gecoacht en is hij ook regelmatig te zien als voetbalanalist op televisie.

Naast zijn werk in de voetbalwereld is Ruud Gullit ook actief op persoonlijk vlak. Zo heeft hij een relatie gehad met Estelle Cruijff en heeft hij drie kinderen, waaronder Maxim en Joëlle.


Waar heeft Ruud Gullit zijn vermogen mee verdiend?

Ruud Gullit heeft zijn vermogen voornamelijk verdiend met zijn succesvolle voetbalcarrière. Hij heeft gespeeld bij verschillende grote clubs en heeft daarmee aardig wat salaris binnen geharkt.

 Daarnaast heeft hij ook nog verschillende reclamecontracten afgesloten, wat hem ook aardig wat geld heeft opgeleverd.

Gullit is ook niet vies van een beetje avontuur. Zo was hij tussen 2013 en 2014 trainer van de Tsjetsjeense voetbalclub Terek Grozny, waar hij een flink salaris verdiende.

Hoewel zijn trainerscarrière uiteindelijk niet zo succesvol was als zijn spelerscarrière, heeft het hem toch aanzienlijke bedragen opgeleverd. In totaal heeft Gullit dus op verschillende manieren geld verdiend.

Zijn succesvolle voetbalcarrière heeft hem natuurlijk veel opgeleverd, maar ook zijn werk als analist en commerciële deals hebben bijgedragen aan zijn vermogen.

Het is duidelijk dat Gullit niet stilzit en nog steeds actief is in de sportwereld en daarbuiten.


Hoeveel verdient Ruud Gullit per maand?

Het Ruud Gullit salaris is niet precies bekend, maar we weten wel dat hij nog steeds goed verdient. Zo is hij regelmatig te zien als analist bij Ziggo Sport en andere sportprogramma's.

Daarnaast is hij ook actief in de reclamewereld en heeft hij in het verleden diverse lucratieve sponsordeals afgesloten.

Al deze activiteiten zorgen ervoor dat zijn inkomen nog steeds op peil is. Het is niet ongewoon dat bekende sportpersoonlijkheden zoals Ruud Gullit aanzienlijke bedragen verdienen met hun werk.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Ruud Gullit?

Het vermogen van Ruud Gullit wordt geschat op €10 miljoen.

Wat is het salaris van Ruud Gullit?

Het huidige salaris van Ruud Gullit is helaas onbekend. 

Is Ruud Gullit miljonair?

Ja, met een geschat vermogen van €10 miljoen is Ruud Gullit zeker miljonair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>