Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 12/04/2023

Wat is het vermogen van Ruud de Wild?  Ooit nieuwsgierig geweest naar de bankrekening van Ruud de Wild?

In dit smeuïge artikel nemen we een kijkje in de portemonnee van deze bekende radio-dj en kunstenaar. Ontdek hoeveel geld Ruud de Wild bij elkaar heeft gesprokkeld en hoe hij dat voor elkaar heeft gekregen.

We duiken ook in zijn persoonlijke leven en zijn carrière.

Naam

Ruud de Wild

Geschat vermogen

€3 miljoen

Geboortedatum

24-04-1969

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

Radio-dj

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Radiowereld


Wat is het vermogen van Ruud de Wild?

Onze bronnen fluisteren ons in dat het vermogen van Ruud de Wild zo'n slordige 3 miljoen euro bedraagt. Een aardig zakcentje voor iemand die voornamelijk bekend is als radio-dj. 

Maar vergis je niet, Ruud heeft nog meer manieren om de knaken binnen te harken, zoals zijn kunstwerken en boeken.

Leuke weetjes over Ruud de Wild

  • Ruud de Wild's duurste schilderij verkoopt hij voor €3.500
  • Ruud de Wild maakte in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen in 2021 een televisieprogramma genaamd Ingelijst

Wie is Ruud de Wild?

Ruud de Wild is die altijd gezellige radio-dj, kunstenaar en schrijver. Hij werd op 24 april 1969 in Hilversum geboren en is dus een echte radioman in hart en nieren.

Ruud begon bij de lokale omroep Radio Bussum, maar schopte het al snel tot grotere zenders zoals Radio 538, 3FM, Qmusic en NPO Radio 2.

Zijn eigenzinnige en soms controversiële stijl van presenteren werd beloond, want hij sleepte verschillende prijzen in de wacht, waaronder de Marconi Award en de Zilveren Reissmicrofoon.

Naast zijn radiowerk is Ruud de Wild ook een kunstenaar. Hij maakt kleurrijke schilderijen en collages die doen denken aan popart.

Vaak duiken er teksten en slogans op in zijn werken, die verwijzen naar zijn eigen leven of naar actuele onderwerpen. Hij heeft zijn creaties al tentoongesteld in binnen- en buitenland.

Ruud de Wild is ook een echte romanticus met een wilde kant want nu heeft hij weer een andere relatie en dit maal met mode ondernemer en tv-persoonlijkheid Olcay Gulsen (Vermogen €15 miljoen). 

Uit eerdere relaties heeft hij drie kinderen, blijkbaar heeft hij met zijn fortuin geen adviseur ingehuurd om namen voor zijn kinderen te bedenken want zijn kinderen heten namelijk: dochter Toy (2002), zoon Johnny (2004) en dochter Teddy (2011).

Samen met Olcay woont hij in Amsterdam, waar hij ook een atelier heeft, en met de huidige huizenprijzen, draagt hun Amsterdamse liefdesnestje ook flink bij aan zijn vermogen.


Waar heeft Ruud de Wild zijn vermogen mee verdiend?

Ruud de Wild heeft zijn poen vooral te danken aan zijn werk als radio-dj. Bij NPO Radio 2 verdient hij naar verluidt zo'n 300.000 euro per jaar met het presenteren van 'De Wild in de Middag' sinds 2017. Daarvoor was hij bij andere zenders actief, waar hij eveneens goed betaald werd.

Maar dat geldt niet alleen voor zijn radiowerk. Ruud de Wild heeft ook andere talenten, zoals zijn kunstwerken en zijn boeken.

Zijn schilderijen gaan voor bedragen tussen de 500 en 10.000 euro van de hand. Zijn boeken verkopen goed in Nederland. Daarnaast ontvangt hij soms een aardig bedrag voor het geven van lezingen of het doen van reclame.


Hoeveel verdient Ruud de Wild per maand?

Als we uitgaan van een jaarinkomen van 300.000 euro bij NPO Radio 2, dan pakt Ruud de Wild zo'n 25.000 euro per maand bruto als radio-dj.

Maar daar houdt het niet op!

Tel daar zijn andere inkomsten bij op, zoals zijn kunstwerken en zijn boeken. Het exacte bedrag is niet bekend, maar we schatten dat hij hiermee gemiddeld zo'n 5.000 euro per maand bijverdient.

Zo komt zijn totale maandinkomen op een imposante 30.000 euro bruto.

Een riante som, maar vergeet niet dat de belastingdienst ook nog een graantje meepikt van Ruud de Wild z'n salaris maar van zijn geluk valt niet te pikken: met het draaien van wat plaatjes, het creëren van kunst en een succesvolle partner aan zijn zijde, leidt Ruud de Wild een fantastisch leven!


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Ruud de Wild?

Het vermogen van Ruud de Wild wordt geschat op €3 miljoen.

Wat is het salaris van Ruud de Wild?

Het huidige salaris van Ruud de Wild wordt geschat op €300.000 per jaar.

Is Ruud de Wild miljonair?

Ja, met een geschat vermogen van €3 miljoen is Ruud de Wild zeker miljonair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>