Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Wat is het vermogen van Rutger Castricum? Wij deden onderzoek naar het vermogen en salaris van de succesvolle journalist en politiek verslaggever Rutger Castricum. 

Hij werd geboren in Den Haag op 29 mei 1979 en is vooral bekend geworden als uiterst kritische en volgens sommigen drammerige politiek verslaggever van Pownews. 

Ben jij benieuwd naar zijn vermogen? Wij zochten het voor je uit!

Naam

Rutger Castricum

Geschat vermogen

€1 miljoen

Geboortedatum

29-05-1979

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

Verslaggever

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Mediawereld


Wat is het vermogen van Rutger Castricum?

Het vermogen van Rutger Castricum wordt door zijn oud-collega Jan Roos ingeschat op circa 1 miljoen euro. Dit vermogen zit voornamelijk in stenen.

Met zijn gezin bewoont Rutger een prachtig hoekherenhuis in Den Haag. Dit stulpje heeft hem bij aanschaf 760.222 euro gekost, maar hij vestigde er een hypotheek van 1,1 miljoen euro op.

 Rekening houdend met de zogenaamde overinschrijving zal de hypotheekschuld zo'n 600.000 euro zijn. Aan de hand van het woonoppervlak en de bijzonder ligging (op een hoek van een prachtige laan) zal de huidige waarde iets boven het miljoen liggen.

Niet slecht, maar het maakt Rutger (nog?) geen miljonair.

Weetjes over Rutger Castricum

  • Timmermans stond aan de wieg van de Green Deal, 's werelds meest vooruitstrevende wetgeving rondom klimaatverandering
  • Timmermans was lang werkzaam in het Nederlandse leger, tot hij in 1987 werd ontbonden om te gaan werken in Den Haag

Wie is Rutger Castricum?

Na het afronden van de School voor Journalistiek in 2002 liep hij een stage bij Radio Rijnmond, waar hij in 2005/2006 vooral bekend werd met het programma Rutger leert stappen.

Hierin verkent hij het uitgaansleven van Rotterdam en verdiept zich in het nachtleven van verschillende subculturen, van gabbers tot computernerds.

Hij maakte diverse andere programma's voor Radio Rijnmond en de Wereldomroep voordat hij in 2006 overstapte naar het weblog GeenStijl. Het bijzondere is dat hij de montage veelal zelf voor zijn rekening nam.

Als kuitenbijtertje bij GeenStijl en later Powned veroorzaakte hij regelmatig reuring door zijn optreden. Zo werd zijn roemruchte interview met voormalig Staatssecretaris Ella Vogelaar uitgeroepen tot Het politiek moment van 2008.

Vogelaar zweeg minutenlang terwijl Castricum op allerlei manieren probeerde Vogelaar aan de praat te krijgen. Ook in 2008 verbleef hij bij de in Uruzgan gedetacheerde militairen waar hij in een uitzending op Oudjaarsdag een beeld schetste van hun dagelijkse leven daar.

In het dagelijkse leven is Rutger gehuwd met Daphne Rietbergen en vader van een groot gezin met maar liefst 4 kinderen


Waar heeft Rutger Castricum zijn vermogen mee verdiend?

Na de start van zijn loopbaan bij Radio Rijnmond heeft zijn salaris een meer dan uitstekend niveau bereikt. Bij Powned bedroeg zijn maandsalaris ca. 16.000 euro, volgens de bekende Balkenende-norm. Dit is dan nog los van andere (presentatie)klussen.


Hoeveel verdient Rutger Castricum per maand?

Tegenwoordig is Rutger ZZP-er en laat hij zich op freelance-basis inhuren. Hij is bijvoorbeeld te zien bij SBS/Veronica, waar hij verschijnt in Veronica Inside en in het zomerprogramma Oranjezomer.

 Het is wel duidelijk dat hij met zijn klussen minimaal hetzelfde salaris bij elkaar sprokkelt. Daarmee lijkt hij op weg om de magische grens van 1 miljoen over niet al te lange tijd te overschrijden.

FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Rutger Castricum?

Het vermogen van Rutger Castricum wordt geschat op €1 miljoen

Wat is het salaris van Rutger Castricum?

Het salaris van Rutger Castricum is momenteel onbekend.

Is Rutger Castricum miljonair?

Ja, met een geschat vermogen van €1 miljoen is Rutger Castricum absoluut miljonair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>