Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 05/01/2023

Rowan Atkinson, de man achter Mister Bean. Een legende volgens velen die zijn opgegroeid met zijn unieke manier van comedy, in Engeland, maar ook wereldwijd. Met programma’s als Not the Nine O’Clock News en natuurlijk zijn eigen Mr. Bean maakt hij al sinds de jaren 80 mensen aan het lachen. Verdient dat goed? Wat is het vermogen van Rowan Atkinson, en hoe komt hij daaraan?

Naam

Rowan Atkinson

Geschat vermogen

€150 miljoen

Geboortedatum

06-01-1966

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

Acteur

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Films en series


Wat is het vermogen van Rowan Atkinson?

Volgens verschillende Britse bronnen op het internet ligt het vermogen van Rowan Atkinson ongeveer op €150 miljoen. Dit vermogen staat niet allemaal op z’n bankrekening, want Rowan Atkinson houdt enorm veel van auto’s - en dan niet het koekblik die in zijn shows te zien is.

Hij heeft een collectie luxe sportauto’s, waaronder een McLaren F1 - die hij liefst twee keer heeft gecrasht. Je kan verstandiger met je geld omgaan, maar luxe auto’s, daar kunnen we ons in vinden.

Leuke weetjes over Rowan Atkinson

  • In 2013 werd Rowan Atkinson geridderd door Queen Elizabeth II, waarna hij zichzelf Sir Rowan Atkinson mocht noemen
  • Atkinson studeerde elektrotechniek aan de Universiteit van Newcastle 

Wie is Rowan Atkinson?

Het korte antwoord: Rowan Atkinson is de man achter Mister Bean. Als je die niet kent, volgt nu het lange antwoord.  Rowan Atkinson werd geboren op 6 januari 1955. Als kind vond iedereen hem altijd al erg grappig, en werd hij gemotiveerd om een carrière in de comedy op te pakken.

Een goede beslissing. Zijn eerste one-man-show op het Edinburgh Festival viel goed in de smaak, wat het begin was van een carrière vol gelach en succes.

Het multitalent Atkinson is niet alleen goed in stand-up comedy. Ook op televisie werd hij een grootheid, eerst met Not the Nine O’Clock News en later zijn eigen series op de BBC. Hier kwam hij met zijn bekendste creatie, Mr. Bean, die iedereen wel kent van de korte, hilarische sketches vol praktische humor. Naast Mr. Bean acteert Rowan Atkinson in films.

Zo had hij eens een bijrol in de Bond-film Never Say Never Again, en de hoofdrol in Dead On Time. Uiteindelijk schopte hij het zo ver dat er een film kwam over Mr. Bean zelf, genaamd Mr. Bean’s Holiday. Zijn series en films werden enorm populair, en het voordeel voor Atkinson zelf was dat er vrijwel niet in gesproken werd - dit maakte het makkelijk uit te zenden in landen waar men geen Engels spreekt.


Waar heeft Rowan Atkinson zijn vermogen aan verdiend?

Uiteraard werden de series en films van Rowan Atkinson voor een flinke smak geld verkocht aan zenders in het buitenland. Ze hoefden niet vertaald te worden, omdat er eigenlijk niet in gesproken wordt. Dat maakte de verkoop erg gemakkelijk, wat miljoenen opleverde voor Bean - die trouwens niet alleen acteert in zijn eigen shows, maar ze ook zelf schrijft en regisseert.


Hoeveel verdiende Rowan Atkinson per maand?

Rowan Atkinson heeft door zijn carrière heen geen vast maandsalaris gehad. Zijn inkomsten komen vooral uit de verkoopcijfers van zijn shows en films. Wat hij hiermee per maand precies verdiende, weten we niet, maar de rechten verkopen aan andere zenders hebben hem door de jaren heen in ieder geval miljoenen opgeleverd.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Rowan Atkinson?

Het vermogen van Rowan Atkinson wordt geschat op €150 miljoen.

Wat is het salaris van Rowan Atkinson?

Het salaris van Rowan Atkinson is helaas onbekend.

Is Rowan Atkinson miljonair?

Met een geschat vermogen van €150 miljoen is Rowan Atkinson zeker miljonair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>