Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 27/03/2024

Wat is het vermogen van Rothschild? Achter die vraag schuilt een geschiedenis van rijkdom en invloed die teruggaat tot de 18e eeuw.

De familie Rothschild staat bekend om haar buitengewone financiële macht en haar rol in de bank- en investeringswereld.

In deze introductie duiken we in de wereld van de Rothschilds, waarbij we hun vermogen en salaris onder de loep nemen en proberen te begrijpen hoe ze hun fortuin hebben vergaard.


Benieuwd naar het Vermogen van Rothschild? Onderaan deze pagina vind je het (verrassende) antwoord!


Wie is Rothschild?

Wie is Rothschild? Rothschild is een naam die in de financiële wereld synoniem staat voor rijkdom, macht en invloed.

Het verhaal begint in het getto van Frankfurt, waar Mayer Amschel Rothschild in de achttiende eeuw met zijn vijf zonen een bescheiden bankiershuis begon. Maar laat je niet misleiden door die nederige start, want binnen een paar generaties waren ze de rijkste familie ter wereld. En dat is niet niks!

Vermogen Rothschild

Een van de meest opvallende leden van deze illustere clan is Nathan Mayer Rothschild, die zijn geluk beproefde in Manchester, Engeland. Hij begon met de handel in textiel, maar gooide al snel hoge ogen in de financiële wereld door slim in te spelen op de politieke situatie tijdens de Napoleontische oorlogen.

Wie had gedacht dat textielhandel zo lucratief kon zijn?

De Rothschilds wisten niet alleen hun vermogen te vergroten, maar ook hun invloed. Ze breidden hun bankiersimperium uit naar belangrijke Europese steden zoals Londen, Wenen en Parijs, en werden zo kind aan huis bij Europese vorstenhuizen. Alsof ze rechtstreeks uit een roman van Balzac kwamen!

De belangrijkste bank voor hen werd de NM Rothschild & Sons Bank te London. 

Maar niet alles in het leven van de Rothschilds was rozengeur en maneschijn. Ze kregen te maken met antisemitische geruchten en samenzweringstheorieën, zoals het beruchte verhaal dat Nathan Mayer Rothschild aanwezig was op het slagveld van Waterloo.

Een tikkeltje vergezocht, als je het mij vraagt!

Tot zijn overlijden in 2024 was Jacob Rothschild een prominent figuur in de financiële wereld en hét gezicht van de familie Rothschild. Als voorzitter van RIT Capital Partners plc, een beleggingsfonds dat te verhandelen is op de London Stock Exchange, bleef hij de familietraditie voortzetten en stond hij bekend als een van de invloedrijkste investeerders ter wereld. 

Later werd hij vicevoorzitter van de Engelse BBC. 

Wie had gedacht dat een bescheiden bankiershuisje in Frankfurt zou uitgroeien tot een internationaal financieel imperium? De Rothschilds, natuurlijk!

Maar niet alles in het leven van de Rothschilds was rozengeur en maneschijn. 


Waar heeft Rothschild zijn vermogen mee verdiend?

Hoe heeft de Rothschild-familie haar vermogen vergaard? Hoewel internationaal bankieren een nette term is, is een andere manier om te beschrijven hoe de Rothschilds geld verdienden oorlogswinst.

Nathan Rothschild financierde bijna eigenhandig de Napoleontische oorlogen door de Britse oorlogsinspanningen te betalen via kredieten en leningen aan de overheid.

Hun investeringen in infrastructuur hielpen de westerse wereld te moderniseren, maar brachten ook koninklijke families en regeringen in de schulden.

Hoe werden de Rothschilds zo machtig? De sleutel tot het succes van de familie Rothschild was de vooruitziendheid van Mayer om de titel van hofleverancier te verwerven, waardoor hij munten kon verhandelen met royalty's.

Hiermee zette hij zijn familie op voor eeuwen van succes als een van de rijkste en machtigste families ter wereld.

De familie Rothschild kent een geschiedenis van hooggeëerde titels, belangrijke functies in grote bedrijven en een gigantisch aanzien. Met zoveel kapitaal in de familie dat zich jarenlang heeft opgestapeld, kan het niet anders dan dat de Rothschild op dit moment de rijkste familie ter wereld is. 


Hoeveel verdient Rothschild per maand?

Gezien het feit dat de familie Rothschild zo ontzettend welvarend is, is het eigenlijk onzinnig om te praten over een maandelijks salaris. 

Het grote geld van de familie staat niet op de bankrekening, maar zit verscholen in stenen, bedrijven, aandelen en allerlei andere type investeringen.

Het is onmogelijk om op basis hiervan een maandelijks salaris te calculeren.

In ieder geval staat als een paal boven water dat wij ons geen zorgen hoeven te maken over iedereen wiens achternaam Rothschild is. 


Wat is het vermogen van Rothschild?

Al eeuwenlang staat de naam Rothschild synoniem aan rijkdom en welvaart. 

Tegelijkertijd is deze naam symbool geworden van onaantastbaarheid, mysterie en ongelijkheid.

Dat is niet vreemd, want het totale vermogen van Rothschild wordt geschat tussen de € 500 miljard en € 1 biljoen.

Is dat een bedrag dat de leden van de familie op hun bankrekening hebben staan? Nee. Het staat verspreid in allerlei bedrijven, kunst of andere fondsen. 

Laat in ieder geval voorop staan dat dit vermogen absurd is. 

Weetjes over Rothschild

  • Gedurende de 19e eeuw speelde de familie een cruciale rol in de financiering van belangrijke gebeurtenissen zoals de financiering van de Britse oorlog tegen Napoleon en de financiering van spoorwegen in Europa.
  • De Rothschilds hebben een uitgebreid internationaal netwerk van banken en financiële instellingen opgebouwd, waardoor ze een van de machtigste en invloedrijkste families in de wereld zijn geworden.

Naam

Rothschild

Geschat vermogen

€ 500 miljard - € 1 biljoen

Geboortedatum

Onbekend

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

Bankenwereld

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Bankenwereld


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Rothschild?

Het vermogen van Rothschild wordt geschat tussen de € 500 miljard en € 1 biljoen.

Wat is het salaris van Rothschild?

Het salaris van de familie Rothschild is zinloos om te berekenen, omdat het totale vermogen dusdanig hoog ligt. 

Is Rothschild miljonair?

Ja, de familie Rothschild is niet alleen miljonair, maar ook miljardair. 


Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>