Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Ronald Koeman is niet alleen een bekende verschijning in Nederland, maar in heel de wereld is de Nederlander een man van naam en faam.

Na zijn carrière voor Oranje en de meerdere Europese clubs waar hij voor speelde, heeft hij ook als trainer lof geoogst. Sportief is het hem dus voor de wind gegaan, maar wat heeft Ronald Koeman eigenlijk overgehouden aan deze successen.

Naam

Ronald Koeman

Geschat vermogen

€52 miljoen

Geboortedatum

21-03-1963

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

Voetbalcoach

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Voetbalwereld


Wat is het vermogen van Ronald Koeman?

In 2020 schatte het gerenommeerde tijdschrift Quote het vermogen van de oud-voetballer op zo'n 52 miljoen euro.

In de jaren '80 en '90 toen hij voetbalde lagen de salarissen een stuk lager dan in het hedendaagse topvoetbal. Desondanks heeft de oud-verdediger een mooi kapitaal bij elkaar verzameld. Een kapitaal wat hij voor een groot deel heeft verdiend met het coachen bij verschillende Europese voetbalclubs.

Leuke weetjes over Ronald Koeman

  • Koeman heeft bij wel 12 clubs gecoacht
  • Ruud Geels en Ronald Koeman zijn de enige Nederlandse spelers die bij Ajax, Feyenoord en PSV hebben gespeeld

Wie is Ronald Koeman?

Ronald Koeman is geboren in Zaandam en hij komt uit een echt voetbalnest. Zijn voetbaltalent heeft hij zeker niet van een vreemde. Zo speelde zijn vader Martin in het verleden bij FC Groningen, waar hij nog steeds als clubicoon wordt beschouwd. Ronalds broer Erwin schopte het net als zijn broer tot het Nederlands elftal.

Ronald Koeman genoot als voetballer zijn grootste successen bij Oranje, waar hij in 1988 Europees kampioen voetbal mee werd. In clubverband beleefde hij zijn hoogtepunt in 1992, toen hij als verdediger van Barcelona de belangrijkste beker voor Europese clubteams won, de toenmalige Europa Cup I. Later als coach trainde Ronald Europese topclubs zoals Ajax, Benfica, Feyenoord, Everton en Barcelona. Vandaag de dag is hij de bondscoach van het Nederlands Elftal.

Privé is het leven van Ronald Koeman behoorlijk stabiel te noemen. Ronald is al ruim 37 jaar getrouwd met zijn geliefde Bartina. Samen wonen ze in een mooie villa in Barcelona. Het koppel heeft door de jaren heen 3 kinderen gekregen. 1 dochter, Debbie en 2 zoons, Tim en Ronald junior. Niet lang geleden waren Ronald en zijn gezin te zien in de documentaire Forca Koeman, waarin hij werd gevolgd als trainer van Barcelona.


Waar heeft Ronald Koeman zijn vermogen aan verdiend?

Ronald Koemans salaris was vooral hoog in de tijden dat hij coachte in het buitenland. Zo mocht Koeman jaarlijks een kleine 7 miljoen euro bijschrijven in zijn tijd als trainer van Everton. De twee jaar hiervoor coachte hij Southampton, een andere voetbalclub uit de Engelse Premier League. Deze club staat lager aangeschreven, maar vermoedelijk verdiende de Zaandammer hier ook enkele miljoenen per jaar.

In zijn periode bij Barcelona zou hij naar geruchten zo'n 10 miljoen per jaar hebben verdiend. Een flink bedrag, zelfs nadat hij na minder dan een jaar al de laan uit werd gestuurd door de Spaanse club. Over ontslagvergoedingen valt niets met zekerheid te zeggen, maar men kan er toch wel vanuit gaan dat Rob Jansen, zijn zaakwaarnemer, een mooi bedrag voor hem uit onderhandeld heeft.

Ronald Koeman geniet met volle teugen van zijn financiële succes. Naast zijn mooie woning in Barcelona zou hij ook meerdere huizen in Nederland beheren. Waaronder een huis in Noordwijk en een huis in Naarden.


Hoeveel verdient Ronald Koeman per maand?

Momenteel is het helaas niet bekend hoeveel Ronald Koeman nu precies aan salaris verdient. Het salaris van een bondscoach staat namelijk niet vast.

Wel is het onlangs bekend geworden dat Koeman nog zo'n €12 miljoen van de Catalanen in Barcelona hoort te krijgen. Kan je dan spreken van een salaris van €12 miljoen? Niet echt, denken wij. 


FAQ

Wat was het geschatte vermogen van Ronald Koeman?

Het vermogen van Ronald Koeman wordt geschat op €52 miljoen.

Wat was het salaris van Ronald Koeman?

Het salaris van Ronald Koeman is helaas onbekend.

Is Ronald Koeman miljonair?

Ja, met een geschat vermogen van €52 miljoen is Ronald Koeman zeker weten miljonair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>