Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Ron Brandsteder, geboren in 1950, is een bekend gezicht op de Nederlandse televisie.

Wat is het Ron Brandsteder vermogen?

Dat lees je hieronder.

Naam

Ron Brandsteder

Geschat vermogen

€21 miljoen (2013)

Geboortedatum

19-05-1950

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

Presentator / radiopresentator

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Mediawereld


Wat is het vermogen van Ron Brandsteder?

Volgens Quote beschikte Ron Brandsteder in 2013 over een vermogen van 21 miljoen euro. 

Het huidige vermogen is onbekend, al wordt Ron Brandsteder wel genoemd in de lijst met de rijkste televisiesterren in Nederland.

Leuke weetjes over Ron Brandsteder

  • Ron Brandsteder spreekt de reclames van de Postcode Loterij in
  • Ron Brandsteder is in 1998 overgestapt naar de commerciële zender na jarenlang voor de publieke omroep gewerkt te hebben

Wie is Ron Brandsteder?

Ron Brandsteder werd in 1950 geboren in Amsterdam. Hij groeide op in Bussum. Op de middelbare school was Brandsteder al actief in cabaret en toneel. Met zijn cabaretgroep kwam hij als zeventienjarige al op televisie.

In 1974 begon Ron Brandsteder als radio-dj bij de TROS. Al snel daarna kwam hij op televisie als presentator van onder andere ‘Kinderen voor Kinderen’, ‘Sterrenslag’, ‘Ron’s Honeymoonquiz’ en ‘Dancing with the Stars’.

Ook heeft Brandsteder jarenlang een rol gespeeld in de televisie- en theatershows van André van Duin.

Naast het presenteerwerk en de shows met André van Duin, heeft Brandsteder ook diverse filmrollen op zijn naam staan. Hij is onder andere te zien als Vledder in ‘De Cock en de Moord in Extase’ en als Tiny in ‘Field of Honor’.

Daarnaast heeft hij ook diverse singles uitgebracht. De laatste jaren spreekt Ron Brandsteder ook luisterboeken in, zoals bijvoorbeeld de boeken van John Grisham.

In 1979 trouwde Ron Brandsteder met Patty Brard, waar hij in 1980 van gescheiden is. Sinds 1983 is hij getrouwd met Yvonne Baggen.

 Samen hebben ze twee zoons, Rick en Robert. Rick Brandsteder is eveneens een bekende naam in de Nederlandse televisiewereld. Hij presenteert onder andere ‘Expeditie Robinson’ en ‘RTL Boulevard’. Zoon Robert, ook wel Bob genoemd, kwam in 2017 ernstig ten val waarbij zijn linkerarm verlamd raakte.

Het huis van Ron Brandsteder staat aan de oevers van de Loosdrechtse plassen. Het huis beschikt over een eigen haventje. Naast de villa bezit Brandsteder ook nog een woonboerderij in Breukelen en een appartement in Amsterdam-Zuid.

Een vakantiehuis in het Spaanse Sayalonga sluit het rijtje, compleet met zwembad. Brandsteder roemt de rust en het weinige toerisme in de Spaanse heuvels. Het zien van miljoenen sterren zodra het donker is, is de kers op de taart.


Waar heeft Ron Brandsteder zijn geld mee verdiend?

Het vermogen van Ron Brandsteder is voornamelijk vergaard door een erfenis.

Deze erfenis, afkomstig van zijn vader, bedroeg zo’n 21 miljoen euro. 

Vader Ton Brandsteder was directeur van Brandsteder Electronics, welke de Nederlandse importeur van Sony was.


Hoeveel verdient Ron Brandsteder per maand?

Het Ron Brandsteder salaris is onbekend.

Momenteel is hij nog elke vrijdagavond te horen op NPO Radio 5 met zijn programma ‘Ron wacht op de nacht’.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Ron Brandsteder?

Het geschatte vermogen van Ron Brandsteder bedraagt €21 miljoen.

Wat is het salaris van Ron Brandsteder?

Het exacte salaris van Ron Brandsteder is helaas onbekend.

Is Ron Brandsteder miljonair?

Ja, met een geschat vermogen van €21 miljoen is Ron Brandsteder zeker miljonair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>