Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Wat is het vermogen van Rob Jetten? Als we het over politici hebben, gaat het meestal over hun standpunten of de laatste debatten. Maar soms zijn we net zo nieuwsgierig naar wat ze verdienen en hoe ze hun geld beheren. Hoe staat het met de financiën van Rob Jetten?

In dit artikel duiken we in het vermogen van Rob Jetten. Van zijn salaris in de Tweede Kamer tot zijn eventuele neveninkomsten, we zoeken uit wat er openbaar is en wat misschien minder bekend is.

Bereid je voor op een verrassende kijk in de portemonnee van deze politicus!

Benieuwd naar het Vermogen van Rob Jetten? Onderaan deze pagina vind je het (verrassende) antwoord!


Wie is Rob Jetten?

Rob Jetten is een Nederlandse politicus die sinds 2017 lid is van de Tweede Kamer der Staten-Generaal, uitkomend voor Democraten 66 (D66). Geboren op 25 maart 1987 in Veghel, heeft Jetten zich snel opgewerkt binnen zijn partij en de Nederlandse politiek.

Vermogen Rob Jetten

Na het behalen van zijn masterdiploma in Public Administration aan de Radboud Universiteit Nijmegen, begon Jetten zijn politieke carrière als beleidsmedewerker.

Zijn ambitie en toewijding aan D66 werden al snel duidelijk toen hij diverse rollen binnen de partij bekleedde, waaronder die van regionaal partijvoorzitter en gemeenteraadslid in Nijmegen.

In oktober 2018 kreeg Jetten nationale bekendheid toen hij werd gekozen als fractievoorzitter van D66 in de Tweede Kamer, als opvolger van Alexander Pechtold.

Met zijn aanstelling werd hij op dat moment een van de jongste fractievoorzitters in de Nederlandse geschiedenis.

Jetten staat bekend om zijn heldere communicatie, zijn inzet voor thema's zoals klimaatbeleid, de energietransitie en de rechten van LHBTI+-gemeenschappen.

Rob Jetten's invloed strekt zich uit van het parlement tot aan sociale media, waar hij actief is en vaak zijn standpunten en de partijagenda deelt.

Als jonge, progressieve stem in de Nederlandse politiek, blijft hij een figuur om in de gaten te houden voor zowel zijn politieke ontwikkeling als zijn bijdrage aan het publieke debat.

Anno 2023 is Jetten de lijsttrekker voor D66 en de minister voor Klimaat en Energie.

Met zijn aanstelling werd hij op dat moment een van de jongste fractievoorzitters in de Nederlandse geschiedenis.


Waar heeft Rob Jetten zijn vermogen mee verdiend?

Over het algemeen bestaat het inkomen van een Nederlands Tweede Kamerlid zoals Rob Jetten uit hun salaris voor hun werkzaamheden als volksvertegenwoordiger.

Dit salaris is vastgesteld en publiekelijk bekend, en het volgt de regelingen die gelden voor alle Kamerleden. Anno 2023 staat vastgesteld op zo'n €124.000 per jaar.

Voordat hij in de Tweede Kamer kwam, werkte Jetten bij ProRail, de organisatie die verantwoordelijk is voor het spoorwegnet in Nederland, waar hij ook inkomen uit verworven zal hebben.


Hoeveel verdient Rob Jetten per maand?

Het exacte maandsalaris van Rob Jetten als individueel Tweede Kamerlid is niet specifiek publiekelijk gedocumenteerd, maar we kunnen wel het standaardsalaris van een Tweede Kamerlid in Nederland als referentie gebruiken.

Per mijn laatste update in januari 2022, verdient een lid van de Tweede Kamer een bruto jaarsalaris van ongeveer €124.000 euro, inclusief vakantiegeld en een eindejaarsuitkering.

 Maandelijks komt dit neer op een bruto bedrag van ongeveer €10.000 euro. 

Na aftrek van belastingen en premies, zal het netto bedrag dat een Kamerlid ontvangt lager zijn, afhankelijk van de individuele fiscale situatie.

Als fractievoorzitter van D66 had Rob Jetten een aanvullende verantwoordelijkheid bovenop het zijn van een gewoon Kamerlid, wat gewoonlijk gepaard gaat met een toeslag bovenop het standaard Kamerlid salaris.

De precieze hoogte van deze toeslag kan variëren, maar het dient om de extra taken en verantwoordelijkheden die bij de rol horen, te compenseren.


Wat is het vermogen van Rob Jetten?

Over het persoonlijke vermogen van Rob Jetten, daar kunnen we alleen maar naar gissen.

 Nederlandse politici, inclusief Rob, hoeven niet alles wat ze hebben op hun bankrekening of in investeringen zitten, bekend te maken.

Dus wat Rob precies aan vermogen heeft opgebouwd buiten zijn bekende inkomsten als Kamerlid, dat blijft een beetje een mysterie.

We weten wel dat een Tweede Kamerlid een solide salaris krijgt, zoals ik eerder al aangaf. Maar wat Rob buiten het Binnenhof doet of heeft gedaan met zijn centen, of het nou sparen is, beleggen, of iets anders, dat is privé.

Tenzij Rob zelf besluit om een boekje open te doen over zijn financiën, kunnen we er alleen maar naar raden. En laten we eerlijk zijn, het is ook wel een beetje zijn eigen zaak, toch?

Leuke weetjes over Rob Jetten

  • Rob Jetten werd al op 31-jarige leeftijd fractievoorzitter van D66 in de Tweede Kamer, waarmee hij een van de jongste fractievoorzitters in de recente Nederlandse politieke geschiedenis werd.
  • Rob Jetten heeft zich sterk gemaakt voor duurzaamheid en klimaatbeleid. In zijn politieke rol heeft hij zich ingezet voor het bevorderen van groene energie en het aanpakken van klimaatverandering.

Naam

Rob Jetten

Geschat vermogen

Onbekend

Geboortedatum

25-03-1987

Jaarlijks inkomen / salaris

> €124.000

Beroep

Politicus

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Politiek


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Rob Jetten?

Het vermogen van Rob Jetten is helaas onbekend.

Wat is het salaris van Rob Jetten?

Het salaris van Rob Jetten komt neer op minimaal €124.000 per jaar. 

Is Rob Jetten miljonair?

Het is helaas onduidelijk of Rob Jetten daadwerkelijk miljonair is. 

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>