Wat is het vermogen van Rico Verhoeven, en hoe is deze vaderlandse kickbokser aan dit fortuin gekomen? De sport van Rico Verhoeven is natuurlijk niet voor Jan-en-alleman geschikt en er mag dan ook een flinke beloning tegenover staan. 

Maar hoe hoog is die vergoeding precies, wat verdient Rico Verhoeven per maand, en hoeveel geld heeft dit 33-jarige zwaargewicht op de rekening staan? We hebben alles over de financiële situatie van Rico Verhoeven voor je uitgezocht!

Naam

Rico Verhoeven

Geschat vermogen

8 miljoen euro

Geboortedatum

10-04-1989

Jaarlijks inkomen / salaris

500.000 per wedstrijd

Beroep

Kickbokser

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Sport


Wat is het vermogen van Rico Verhoeven?

Bij het kickboksen verdien je geen maandsalaris, maar krijg je betaald per gevecht. Dit is dan ook de reden dat het precieze vermogen van Rico Verhoeven niet duidelijk is. In 2018 lag dit nog op 1,5 miljoen, maar sindsdien zijn er geen cijfers meer openbaar gemaakt. 

Wel is zijn populariteit inmiddels flink toegenomen en heeft hij een aantal film- en TV-rollen toegewezen gekregen, waardoor we het totale vermogen van Rico Verhoeven schatten op ongeveer 8 miljoen euro.

Leuke weetjes over Rico Verhoeven

  • Rico Verhoeven heeft al drie keer meegedaan met het populaire programma Jachtseizoen
  • Tot 2006 stond Rico Verhoeven onder de naam 'Ricardo' vernoemd op alle sportposters

Wie is Rico Verhoeven?

Rico Verhoeven is een kickbokser uit Bergen op Zoom, die inmiddels niet alleen meer bekend is door zijn goede vechtsport prestaties. Hij heeft een eigen bedrijf waarmee hij kleding en boksaccessoires met zijn naam erop verkoopt. Daarnaast speelt hij in films en tv-series, waaronder de Netflix-serie Undercover waarin hij de handlanger speelde van de Brabantse drugscrimineel Ferry Bouman.

Rico Verhoeven heeft in de Glory competitie in totaal negen bokswedstrijden gespeeld tegen verschillende tegenstanders. Sinds 2014, toen deze lijst voor het eerst werd opgesteld, staat Verhoeven bovenaan als nummer 1 heavyweight boxer.

Een indrukwekkende carrière, kun je wel stellen. Rico werd eerder ook wel de Prins van het Kickboksen genoemd, maar nu hij al 8 jaar bovenaan staat in de klassementen, is deze titel terecht veranderd naar King of Kickboxing.


Waar heeft Rico Verhoeven zijn vermogen aan verdiend?

Rico Verhoeven heeft het grootste gedeelte van zijn vermogen verdiend met Glory-wedstrijden. Bij iedere wedstrijd ontvangt Rico minimaal 200.000 euro, en bij grotere tegenstanders, bijvoorbeeld tegen Badr Hari, kan dit bedrag oplopen tot meer dan een half miljoen euro. Iedere keer dat een boxer zijn tegenstander KO slaat, komt hier nog eens een bonus van 50.000 euro bovenop. Dat geeft vast extra motivatie in de ring!

Met zijn eigen bedrijf verdient Rico Verhoeven ook nog een aardig zakcentje bij. De truien, bokshandschoenen en andere items die Rico op zijn eigen website ricoverhoeven.com verkoopt, maakt hij naar schatting nog zo’n 80.000 euro per maand aan extra inkomsten. Zo verzekert hij zichzelf toch nog van een vast salaris, ondanks dat Glory dus alleen op gevechtsbasis uitbetaalt.


Hoeveel verdient Rico Verhoeven per maand?

Rico Verhoeven bokst in Glory, en dat wordt in plaats van per maand per wedstrijd uitbetaald. Dit lijkt misschien jammer, maar voor één wedstrijd tegen Badr Hari of een andere prominente tegenstander krijgt Rico al gauw 500.000 euro of meer aan kaartverkoop en overige inkomsten. Als zijn tegenstander gaat ‘slapen’ in de ring komt hier nog een bonus van 50.000 euro bovenop.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Rico Verhoeven?

Het vermogen van Rico Verhoeven wordt geschat op 8 miljoen euro. 

Wat is het salaris van Rico Verhoeven?

Het salaris van Rico Verhoeven verschilt per moment, maar hij krijgt per kickbokswedstrijd zo'n 500.000 euro per wedstrijd - en nog eens een bonus van 50.000 voor een K.O.

Is Rico Verhoeven miljonair?

Ja. Met een geschat vermogen van 8 miljoen euro is Rico Verhoeven miljonair.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>