Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Wat is het vermogen van René van der Gijp? René van der Gijp is een oud-profvoetballer en tv-persoonlijkheid.

In dit artikel lees je meer over René van der Gijp. Hoeveel verloopt zijn carrière, en hoeveel heeft hij tot nu toe verdiend. Waar woont hij momenteel en wie is zijn partner.

Naam

René van der Gijp

Geschat vermogen

€5 miljoen

Geboortedatum

04-04-1961

Jaarlijks inkomen / salaris

€500.000

Beroep

Televisiepersoonlijkheid

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Voetbalwereld


Wat is het vermogen van René van der Gijp?

Het vermogen van René van der Gijp wordt geschat op 5 miljoen euro. Als profvoetballer verdiende hij al een goed salaris en zijn huidige contract bij Talpa is goed voor 500.000 euro per jaar. 

Daarnaast verdient hij geld met het geven van lezingen door het land, de verkoop van zijn biografieën en bezit hij vastgoed in onder anderen Rotterdam en Scheveningen.

Leuke weetjes over René van der Gijp

  • Van der Gijp bracht drie carnavalshits uit
  • René heeft gevoetbald in Nederland, België en Switzerland

Wie is René van der Gijp?

René van der Gijp, geboren in 1961, speelde 14 jaar lang profvoetbal, waaronder 15 interlands voor het Nederlands elftal tussen 1982 en 1987.

Hij scoorde een hit als zanger met het carnavalsnummer ‘Geef me hoop Jomanda’ en zijn uitvoering van ‘busje komt zo’, omgevormd tot ‘mijn zusje komt zo’ haalde de 1e plaats in Suriname.

Hij gaf en geeft nog steeds regelmatig lezingen door het hele land. Hierna begon hij te werken als sidekick voor het televisieprogramma Voetbal Inside

In 2012 verscheen zijn eerste biografie 'Gijp', in 2016 gevolgd door 'De wereld volgens Gijp'. Beide boeken wonnen dat jaar de NS Publieksprijs.

Momenteel is hij vaste gast bij het populaire praatprogramma Veronica Inside, waar hij een vast duo vormt met een vast trio vormt met Wilfred Genee en Johan Derksen

René van der Gijp is in 2020 getrouwd met Minouche de Jong. Zijn eerste huwelijk 1988 tot 1995 was met Jacqueline Laats en samen hebben ze een zoon.

Na dit huwelijk had hij een latrelatie met Daniëlle Sijthoff, totdat ze in 2016 overleed. Uit deze relatie heeft hij zoon Nicky gekregen.

René van der Gijp woont in een rustige buurt in de Dordrechtse Plantenwijk in een vrijstaande bungalow met zwembad en een eigen oprit. Voor dit huis betaalde hij 520.000 euro.

Daarnaast heeft hij een woning in Rotterdam en een luxe appartement aan het strand van in Scheveningen, met uitzicht op de pier, waar hij de zonnige dagen doorbrengt. 


Waar heeft René van der Gijp zijn vermogen mee verdiend?

René heeft zijn geld verdiend als profvoetballer, het geven van lezingen en inkomsten van zijn twee boeken. Als voetbalanalist en vaste deelnemer van Veronica Inside groeit zijn vermogen jaarlijks. 


Hoeveel verdient René van der Gijp per maand?

Krijgt René van der Gijp salaris? Zijn huidige contract bij Talpa is goed voor 500.000 euro per jaar.

 Omgerekend is dit goed voor ruim 41.000 euro per maand. Alleen al aan zijn eerste boek, die ruim 300.000 keer is verkocht, verdiende hij ruim 750.000. Niet gek voor een boek dat is geschreven door Michel van Egmond.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van René van der Gijp?

Het vermogen van René van der Gijp wordt geschat op €5 miljoen.

Wat is het salaris van René van der Gijp?

Het salaris van René van der Gijp bedraagt €500.000 per jaar.

Is René van der Gijp miljonair?

Ja, met een geschat vermogen van €5 miljoen is René van der Gijp zeker miljonair. 

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>