Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Remon Vos stond afgelopen jaar op de nummer 2 in de Quote 500 en is daarmee een van de rijkst Nederlanders van dit moment.

Toch is deze ondernemer onder het grote publiek nog redelijk onbekend. Wat is het vermogen precies van Remon Vos en hoe heeft hij het geschopt tot een nummer 2 positie in de lijst der lijsten (Quote 500)?

In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over het vermogen en salaris van Remon Vos. Ook vertellen we je precies hoe hij dit gigantische vermogen heeft weten te realiseren.

Naam

Remon Vos

Geschat vermogen

€5,7 miljard. 

Geboortedatum

1970 (datum onbekend)

Jaarlijks inkomen / salaris

onbekend

Beroep

Ondernemer

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Vastgoed in Oost-Europa


Wat is het vermogen van Remon Vos?

Het totale vermogen van Remon Vos wordt geschat op 5,7 miljard euro. Dit vermogen is goed voor een 2e plek in de quote 500. Remon Vos is hiermee een van de rijkste Nederlanders van dit moment, momenteel heeft alleen Charlene Heineken een groter vermogen (13,5 miljard).

Remon Vos is een projectontwikkelaar in Oost-Europa. Zijn bedrijf CTP is op het moment een van de grootste vastgoedbedrijven in Oost-Europa. Een groot deel van zijn vermogen heeft Remon Vos dan ook verdient met onroerend goed in Oost-Europa.

Leuke weetjes over Remon Vos

  • Het bedrijf van Remon Vos heet Central Trade Park en behoort momenteel tot de top 5 grootste logistieke vastgoed bedrijven van Europa.
  • Remon Vos vertrok ooit zonder diploma naar Tjecho-Slowakije om melkkarretjes te verkopen, hij kon echter geen geschikte fabrieksruimte vinden. Hier zag hij kansen in en bestormde vervolgens de vastgoedmarkt in Oost-Europa.

Wie is Remon Vos?

Goed, Remon Vos is dus een van de rijkste Nederlanders van dit moment, maar wie is Remon Vos eigenlijk? In deze sectie geven we je wat achtergrond informatie over de persoon Remon Vos. 

Remon Vos is opgegroeid in het oosten van Groningen, Stadskanaal om precies te zijn. Hij komt niet echt uit een rijk gezin en ook op school doet hij het nooit geweldig. Wel is Vos vanaf zijn jeugd al bezig met manieren om geld te verdienen. Zo is hij schoonmaker in een kapperszaak en werkt hij in de weekenden in een vleesfabriek.

Het ondernemersavontuur van Remon Vos begon i 1993. Zo kreeg hij van een ondernemer uit Hoogkerk het verzoek om een melkfabriek op te zetten in Tsjechië. Het bedrijf liep goed en na verloop van tijd moest Remon Vos uitbreiden. Helaas was er 1 probleem: er was geen bedrijfsruimte te vinden in Tsjeschië.

Remon Vos transformeerde dit probleem in een kans. Hij besloot zelf een bedrijf op te richten gespecialiseerd in bedrijfsvastgoed: CTP. Dit bleek een meester zet te zijn.

Vandaag de dag bouwt CTP namelijk hypermoderne bedrijventerreinen in Oost-Europa en heeft het concern meer dan 107 bedrijventerreinen in Tsjechië, Slowakije, Hongarije en Roemenië.

Op het gebied van logistiek vastgoed is CTP hiermee 1 van de grootste 5 bedrijven in Europa. Ook in Duitsland heeft het bedrijf inmiddels meer dan 80 bedrijventerreinen. In Nederland kocht CTP onlangs voor ruim 300 miljoen euro de Amsterdam Logistic Cityhub. Kortom, het bedrijf van Remon Vos groeit nog steeds als kool. 

In de video hieronder is Remon Vos te zien tijdens het delen van de resultaten die het bedrijf CTP in Q1 van het jaar 2022 wist te bewerkstellen.


Waar heeft Remon Vos zijn geld mee verdient?

Het vermogen van Remon Vos werd door de Quote 500 in 2022 geschat op zo'n 5.7 miljard euro. Hiermee is Remon Vos dus niet alleen miljonair, maar zelfs miljardair. Hoe heeft hij dit geld weten te verdienen?

Het grootste gedeelte van zijn vermogen is te danken aan zijn bedrijf CTP. Het bedrijf groeide uit tot een van de grootste logistieke vastgoed bedrijven van Europa met Remon Vos als directeur. Je kunt je voorstellen dat hier natuurlijk een gigantisch geld bedrag mee verdient, is. Remon Vos heeft 85% van de aandelen van Central Trade Park in handen. 


Hoeveel verdient Remon Vos per maand?

Het salaris van Remon Vos is helaas niet precies bekend. Wel weten we dat hij ongeveer 85% van de aandelen van het bedrijf Central Trade Park in handen heeft. Dit is goed voor een net worth van zo'n 5.7 miljard euro. 

Verder is Remon Vos verantwoordelijk voor de dagelijkse operatie binnen CTP en staat hij nog steeds als hoofd van de onderneming aan het roer. We kunnen ons dan ook voorstellen dat het salaris van Remon Vos zeer riant is. 


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Remon Vos?

Het geschatte vermogen van Remon Vos bedraagt €5,7 miljard. 

Wat is het salaris van Remon Vos?

Helaas is het precieze salaris van Remon Vos niet bekend.

Is Remon Vos miljonair?

Ja, met een geschat vermogen van €5,7 miljard is Remon Vos zelfs miljardair. 

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>