Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Wat is het vermogen van Remco Evenepoel? Remco Evenepoel is een Belgische wielrenner en staat bekend als een van de grootste talenten in het wielerpeloton.

In dit artikel gaan we verder in op de vragen wat het vermogen van Remco Evenepoel is, hoe hij dit heeft opgebouwd, wat zijn maandelijkse inkomen is en waar we hem van kennen.

Naam

Remco Evenepoel

Geschat vermogen

Onbekend

Geboortedatum

25-01-2000

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

Wielrenner

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Wielersport


Wat is het vermogen van Remco Evenepoel?

Het exacte vermogen van Remco Evenepoel is niet bekend. Met een totaal van achtenveertig zeges, waarvan eenenveertig individuele zeges, kunnen we echter veronderstellen dat door het verdiende prijzengeld Remco Evenepoel zijn vermogen aanzienlijk is.

Leuke weetjes over Remco Evenepoel

  • Remco's bijnaam is de De Aerokogel van Schepdaal
  • Evenepoel begon zijn sportcarrière niet als wielrenner, maar als voetballer bij RSC Anderlecht, PSV en KV Mechelen 

Wie is Remco Evenepoel?

Remco Evenepoel, geboren op 25 januari 2000, is een Belgische wielrenner en voormalig voetballer. Hij staat bekend als een zeer getalenteerde sportman.

Zo startte Remco Evenepoel op zijn veertiende jaar zijn carrière als voetballer en kwam onder andere uit voor de jeugdteams van PSV, Anderlecht en de jeugdselectie van België. In 2017 zette hij echter een punt achter zijn voetbalcarrière door een overstap te maken naar het wegwielrennen.

Remco Evenepoel rijdt sinds zijn start in het wielrennen op de weg in het wielerteam van Deceuninck-Quick-Step. Hij is direct zeer succesvol geweest. Zo won hij tijdens zijn eerste koers, in zijn eerste jaar als professioneel wielrenner, het jongerenklassement in de Ronde van San Juan.

Vervolgens won hij in 2018 de eindzege in de Ronde van België, het Europees Kampioenschap tijdrijden en de Clasica San Sebastian. Dit staat bij wielerkenners en wielercritici bekend als een ongelooflijke prestatie, zeker gezien zijn jonge leeftijd van toen achttien jaar.

In de eerste drie jaar van zijn wielercarrière toonde Remco Evenepoel zijn talenten door vele eindzeges op zijn naam te schrijven. De jonge rijder was aan een heuse opmars bezig, totdat hij in 2020 een zware val maakte in de Ronde van Lombardije.

Tijdens de val dook Remco Evenepoel het ravijn in en brak hij zijn bekken. Volledig hersteld aan het einde van 2021 nam hij weer deel in het peloton.

In het voorjaar van 2022 was Remco Evenepoel terug bij de toprenners van het peloton. Hij behaalde een zege in Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Zwitserland om vervolgens de winst van de Clasica San Sebastian en de Vuelta, de Ronde van Spanje, te pakken. Een ongeëvenaarde prestatie van de renner uit Team Deceuninck-Quick-Step.

In het najaar van 2022 trouwde de jonge en getalenteerde wielrenner zijn jeugdliefde Oumi Rayane.  

Hij is de huidige wereldkampioen wegrijden en veroverde in 2023 wederom Luik-Bastenaken-Luik. Tijdens de Ronde van Italië (Giro d' Italia) dit jaar reed Evenepoel twee etappezeges en behield hij tot de negende etappe de zogenoemde roze leiderstrui. Door een positieve corona test moest hij helaas de Giro verlaten. 

Hij heeft een actuele marktwaarde van 6,8 miljoen euro in de wielerwereld en is nu pas 23 jaar oud.


Waar heeft Remco Evenepoel zijn vermogen mee verdiend?

Remco Evenepoel heeft zijn vermogen verdiend met wielrennen. Zijn vermogen is opgebouwd uit salaris en prijzengeld van gewonnen ritzeges en gewonnen wielerrondes. 

Evenepoel zou bijvoorbeeld door het winnen van de Ronde van Italië dit jaar een exact bedrag van €204.992,50 hebben verdiend.


Hoeveel verdient Remco Evenepoel per maand?

Bekend is dat het jaarsalaris van Remco Evenepoel ongeveer gelijk is aan dat van zijn teamgenoot Julian Alaphilippe. De Fransman is met 2,3 miljoen euro bruto per jaar de best betaalde renner bij Team Deceuninck-Quick-Step.  

We kunnen daarom stellen dat Remco Evenepoel zijn salaris ongeveer 190.000 euro per maand bedraagt. Dit is exclusief prijzengeld. 

FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Remco Evenepoel?

Het vermogen van Remco Evenepoel is helaas onbekend. 

Wat is het salaris van Remco Evenepoel?

Het salaris van Remco Evenepoel wordt geschat op €2.3 miljoen per jaar, maar deze schatting wordt gebaseerd op het salaris van zijn ploeggenoet, Julian Alaphilippe. 

Is Remco Evenepoel miljonair?

Het is helaas onbekend of Remco Evenepoel miljonair is, maar de kans is heel groot. 

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>