Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 28/03/2024

Wat is het vermogen van Raymond van Barneveld? Raymond van Barneveld, ook wel bekend onder zijn darts bijnaam als 'Barney', is een professionele darter uit Nederland.

In dit artikel zullen we zijn vermogen bespreken, evenals waar hij zijn rijkdom aan heeft verdiend en hoeveel hij verdient.

Naam

Raymond van Barneveld

Geschat vermogen

€3.8 miljoen

Geboortedatum

20-04-1967

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

Ex-darter

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Darten


Wat is het vermogen van Raymond van Barneveld?

Het exacte vermogen van Raymond van Barneveld is niet bekend. Er zijn verschillende schattingen van zijn vermogen, variërend van €1,5 miljoen tot €10 miljoen.

Het enige dat we vrijwel zeker weten is het prijzengeld dat hij bij elkaar gegooid heeft met zijn pijltjes, dit is een totale som van €3,8 miljoen euro.  

Het is echter belangrijk op te merken dat dit slechts schattingen zijn en dat het werkelijke vermogen van Van Barneveld onbekend is.

Leuke weetjes over Raymond van Barneveld

  • Van Barneveld komt voor in een nummer van Nederlandse raplegende Donnie, genaamd 180 linkerbaan
  • Samen met 8 andere darters, waaronder Gary Anderson, is het Van Barneveld gelukt om succesvol zijn wereldtitel te verdedigen

Wie is Raymond van Barneveld?

Raymond van Barneveld is een professionele darter uit Den Haag. Voordat van Barneveld fulltime darter werd en hier van kon leven, was hij postbode in zijn geboortestad Den Haag.

Hij werd geboren op 20 april 1967 en begon zijn professionele dartscarrière al in 1984. Van Barneveld staat bekend als een van de meest succesvolle darters aller tijden en heeft talloze titels gewonnen, waaronder vijf wereldkampioenschappen.

Van Barneveld was getrouwd met zijn vrouw Sylvia, met wie hij samenwoonde in Den Haag. In het begin in een bescheiden rijtjeshuis, later in een statige villa in Den Haag.

Helaas kwam hun relatie ten einde in 2019 en gingen ze uit elkaar. Het voormalige stel heeft samen een dochter genaamd Patty.

Inmiddels deelt hij lief en leed met zijn nieuwe, 18 jaar jongere vriendin Julia Evans.


Waar heeft Raymond van Barneveld zijn vermogen mee verdiend?

Raymond van Barneveld heeft zijn vermogen verdiend door zijn succesvolle dartscarrière. Hij heeft talloze titels gewonnen en is een van de meest succesvolle darters in de geschiedenis van de sport.

Tijdens zijn carrière heeft hij minimaal €3,5 miljoen aan prijzengeld bij elkaar gedart. Van Barneveld heeft ook verschillende sponsordeals gehad, waaronder een langdurige samenwerking met dartmerk Unicorn.

Naast zijn dartscarrière heeft Van Barneveld ook deelgenomen aan verschillende televisieprogramma's, waaronder 'Sterren dansen op het ijs' en 'Expeditie Robinson'. Dit heeft hem ook geholpen zijn vermogen op te bouwen.


Hoeveel verdient Raymond van Barneveld per maand?

Raymond van Barneveld salaris is niet bekend, aangezien hij sinds 2019 met pensioen is gegaan en onlangs is teruggekeerd als (minder succesvol) darter, is hier moeilijk een inschatting van te maken.

Echter, tijdens zijn actieve dartscarrière verdiende Van Barneveld een aanzienlijk bedrag aan prijzengeld en sponsordeals. Het is waarschijnlijk dat hij tijdens zijn hoogtijdagen aanzienlijk meer verdiende dan tijdens zijn pensioen en zijn tweede termijn als topdarter.

Momenteel zal hij in ieder geval meer verdienen dan in zijn tijd als parttime postbode en parttime darter!


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Raymond van Barneveld?

Het vermogen van Raymond van Barneveld is niet exact bekend, maar gebaseerd op zijn prijzengeld door de jaren heen wordt zijn vermogen geschat op €3.8 miljoen.

Wat is het salaris van Raymond van Barneveld?

Het huidige salaris van Raymond van Barneveld is helaas onbekend.

Is Raymond van Barneveld miljonair?

Ja, met een geschat vermogen van €3.8 miljoen is Raymond van Barneveld zeker miljonair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>