Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 05/01/2023

Prins Bernhard is dé vastgoedman van Nederland. Maar hoeveel verdient hij eigenlijk? Daar zijn we uiteraard allemaal nieuwsgierig naar! En precies daarom zijn wij op onderzoek uitgegaan naar het Prins Bernhard jr. vermogen. 

De uitkomst is dan ook behoorlijk interessant! Daarnaast gaan we ook nog even in op wie hij precies is. Benieuwd? Scrol dan snel verder!

Naam

Prins Bernhard jr.

Geschat vermogen

Onbekend

Geboortedatum

25-10-1969

Jaarlijks inkomen / salaris

€2 miljoen

Beroep

Zakenman

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Vastgoed / ondernemen


Wat is het vermogen van Prins Bernhard jr?

We gaan er geen doekjes om winden. Daarom beginnen we direct met het Prins Bernhard jr vermogen. Dit is helaas niet bekend. Maar, er zijn wel een paar dingen die we weten over zijn vermogen. Zo heeft hij enorm veel vastgoed.

Daarnaast heeft hij ook een eigen ICT-bedrijf dat 30 miljoen waard is. En het circuit in Zandvoort? Juist. Dat is ook van de prins. Al met al moet dit zorgen voor een vermogen dat in de miljoenen oploopt.

Leuke weetjes over Prins Bernhard jr.

  • Vanwege het feit dat Prins Bernhard jr. veel geld heeft verdiend aan vastgoedinvesteringen terwijl hij bij het Koningshuis behoort, werd in de Tweede Kamer geopperd om pandverhuur aan banden te leggen, waarbij grote spelers vanaf drie panden in het bezit 'Bernhard-belasting' zouden moeten betalen. Dit voorstel werd onlangs nog afgeslagen door de VVD.
  • Bernhard jr. heeft een enorme rol gespeeld in de toetreding van Zandvoort als F1-circuit.

Wie is Prins Bernhard jr?

Prins Bernhard is dus een prins van Oranje (verrassing). Maar goed, daarnaast is ‘ie natuurlijk ook succesvol ondernemer. Hoe is dit allemaal zo gekomen? Wij vertellen je over wie Bernhard nou eigenlijk precies is. Hij is geboren op 25 december 1969 en is de zoon van prinses Margriet der Nederlanden en Pieter van Vollenhoven. Hij is een volle neef van onze koning Willem-Alexander.

Bernhard heeft economie gestudeerd in Groningen én Washington. In zijn studententijd heeft hij een bedrijf opgericht met twee medestudenten. Dit ging om het versturen van pakketjes, wat toen erg goedkoop kon dankzij gratis studenten-ov. Het bedrijf kwam echter al gauw in de problemen en werd beschuldigd van fraude.

Na zijn studie ging Bernhard zich daarom richten op een nieuw bedrijf genaamd Clockwork. Dit is een internetbedrijf dat verantwoordelijk is voor de websites van onder andere KLM en Coca-Cola. Grote namen dus. In 2005 werd het Softwarebedrijf Levi9 opgericht. Het werk wordt uitbesteed aan personeel in landen als Oekraïne en Servië. In 2015 telde het bedrijf al 600 werknemers!

In 2000 trouwde Bernhard met de psychologe Annette Sekréve. Samen hebben ze ook drie kinderen. Deze beschikken niet over adellijke titels. In 2013 werd Willem-Alexander koning, waardoor Bernhard officieel geen deel meer uitmaakte van de troonopvolging. Koning zal hij dus nooit worden, maar hij is alsnog een succesvolle prins.


Waar heeft Prins Bernhard jr. zijn vermogen aan verdiend?

Miljoenen euro’s heeft prins Bernhard op zijn naam staan. Maar hoe komt ‘ie hieraan? Zijn familie en adellijke titel komen hem natuurlijk ten goede. Toch is dit niet waar hij het meeste van zijn geld vandaan heeft. Dit komt van zijn eigen bedrijven. Hiervan is één tegenwoordig al meer dan 30 miljoen waard.

En dat niet alleen. Bernard zag een kans in de huizenmarkt. Daarom begon hij eind jaren 90 al met investeren in vastgoed. Een enorm slimme zet. Hier haalt hij jaarlijks ook nog een flink bedrag mee binnen. Zo bezit hij veel mooie panden in Amsterdam en is hij dus ook de eigenaar van het circuit Zandvoort. De Prins Bernhard jr. net worth zal ook alleen maar toenemen met zoveel investeringen.


Hoeveel verdient Prins Bernard jr per maand?

Dat het Prins Bernard vermogen gaat om behoorlijk wat geld kunnen we niet omheen. Alleen zijn bedrijf is al 30 miljoen waard. Maar hoeveel geld stroomt er per maand binnen? Dit kunnen we helaas niet zeggen, omdat er over het aantal panden dat hij in bezit heeft weinig bekend is.

Wel gaat dit waarschijnlijk om tientallen tot zelfs meer dan 100 panden. Van zijn bedrijf krijgt hij 2 miljoen per jaar uitgekeerd. Dat komt neer op een salaris van ongeveer 166.000 euro per maand.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Prins Bernhard jr?

Het geschatte vermogen van Prins Bernhard jr. is helaas onbekend, maar het is vanwege zijn succesvolle ICT-bedrijf, vele investeringen in vastgoed en het circuit van Zandvoort aannemelijk dat hij meerdere miljoenen in bezit heeft.

Wat is het salaris van Prins Bernhard jr.?

Van het ICT-bedrijf is bekend dat Prins Bernhard jr. zo'n €2 miljoen per jaar uitgekeerd krijgt, maar Prins Bernhard jr. heeft nog veel meer bezittingen. Zijn daadwerkelijke salaris ligt hoogstwaarschijnlijk dus een stuk hoger. 

Is Prins Bernhard jr. miljonair?

Met een geschat salaris van €2 miljoen is Prins Bernhard jr. absoluut miljonair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>