Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 05/01/2023

Wat is het vermogen van Pieter Zwart van Coolblue? De kans dat je wel eens wat bij Coolblue hebt besteld is best groot. In Nederland is Coolblue namelijk een van de meest succesvolle webshops van dit moment.

Dit succes is mede te danken aan Pieter Zwart. In het jaar 1999 richtte hij samen met 2 studiegenoten Coolblue op. In het jaar 2016 kocht hij deze 2 vrienden uit en sindsdien is het Pieter Zwart die de lakens uitdeelt binnen Coolblue.

In dit artikel vertellen we je meer over Pieter Zwart. Hoe rijk is Pieter Zwart? Waar komt hij vandaan en hoe is hij zo succesvol geworden? Je ontdekt het hier!

Naam

Pieter Zwart

Geschat vermogen

€1,6 miljard. 

Geboortedatum

1977

Jaarlijks inkomen / salaris

onbekend

Beroep

CEO Coolblue

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Coolblue


Wat is het vermogen van Pieter Zwart?

Pieter Zwart heeft een totaal vermogen dat geschat wordt op 1,6 miljard euro. Hiermee staat Pieter Zwart op plek 26 in de quote 500 van het jaar 2022. Dit is maar liefst 62 plekken hoger dan in het jaar 2021.

Niet voor niets overigens want het vermogen van Pieter Zwart groeide met maar liefst 236% ten opzichte van het jaar 2021. Hiermee is Pieter Zwart miljardair en zeker een van de rijkste mensen in Nederland

Leuke weetjes over Pieter Zwart

  • Pieter Zwart heeft zo'n 51% van de aandelen van Coolblue in handen en hiermee dus een meerderheidsbelang.
  • Coolblue wist in 2021 een omzet van 2,3 miljard euro te behalen met een winst van 91 miljoen euro.
  • Pieter Zwart is nog steeds CEO van Coolblue. Hij kocht zijn studievrienden Paul de Jong en Bart Kuipers in het jaar 2016 uit.

Wie is Pieter Zwart?

Pieter Zwart is een Rotterdamse ondernemer en is CEO van Coolblue. Pieter werd geboren in 1977 in Zoetermeer. Zijn studenten tijd bracht Pieter door in Rotterdam, hier studeerde hij bedrijfskunde.

Het bedrijf Coolblue werd in 1999 opgericht door Pieter Zwart, Paul de Jong en Bart Kuipers. Het trio studeerde aan dezelfde school en had dezelfde interesses. Het drietal was wekelijks te vinden in café de Dijk in Rotterdam. Hier is het business idee van Coolblue ooit ontstaan op een bierviltje. Inspiratie hiervoor was een Mp3-speler die in die periode online gekocht werd.

De 3 heren hebben een idee en besluiten alle 3 een tussenjaar te nemen. In dit tussenjaar zetten de een online webshop op voor MP3-spelers. Deze webshop ging zo goed lopen dat het tussenjaar veranderde in 2 tussenjaren, 3 tussenjaren en uiteindelijk nooit meer terug naar de universiteit.

De ondernemers zien veel succes met hun MP3-speler webshop en rollen dit concept uit naar andere producten. Na een aantal jaar hebben de 3 studiegenoten maar liefst 300 verschillende webshops in zowel Nederland als België.

Uiteindelijk wordt het besluit genomen om alle losse webshops samen te smelten tot een grote webshop: Coolblue. De visie is simpel: Alles voor een klantenservice. Pieter en zijn kompanen zetten vol in op klanttevredenheid en service. Dit betaalt zich uit en de webshop wordt ontzettend succesvol.

In het jaar 2019 koopt Pieter Zwart zijn studievrienden uit. Ook haalt hij in dit jaar een investeringsmaatschappij aan boord om nog harder te kunnen groeien. Sins dit jaar steeg het vermogen van Pieter Zwart enorm hard. Inmiddels staat Pieter Zwart op plek 26 binnen de Quote 500.


Waar heeft Pieter Zwart zijn geld mee verdient?

Pieter Zwart is oprichter en CEO van Coolblue. Ook heeft hij 51% van de aandelen van Coolblue in zijn bezit. Het net worth van Pieter Zwart wordt geschat op 1,6 miljard euro.

Het grootste gedeelte van dit vermogen is natuurlijk te danken aan Coolblue. Het bedrijf is momenteel een van de grootste en bekendste webshops van Nederland en draait sinds Corona beter dan ooit.

Het mooie van Pieter Zwart is dat hij dit allemaal zelf heeft opgebouwd samen met zijn studievrienden. Het idee van Coolblue is ooit ontstaan op een bierviltje in Café de Dijk te Rotterdam.


Hoeveel verdient Pieter Zwart maand?

Hij heeft dus een gigantisch vermogen, maar hoeveel verdient Pieter Zwart eigenlijk per maand? Wat is het salaris van Pieter Zwart?

Helaas kunnen we geen antwoord op deze vraag geven. Hoeveel Pieter Zwart precies verdient, is onbekend. Wel worden er schattingen gemaakt door partijen als Quote van zijn totale vermogen.

 In de Quote 500 van het jaar 2022 stond Pieter Zwart op een 26e plek met een totaal vermogen van maar liefst 1,6 miljard. Het salaris van Pieter Zwart zal dan ook wel een flink salaris zijn. Hoeveel dit precies is, is helaas onbekend. Wel weten we dat Pieter Zwart miljardair is.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Pieter Zwart?

Het geschatte vermogen van Pieter Zwart bedraagt €1,6 miljard. 

Wat is het salaris van Pieter Zwart?

Helaas is het precieze salaris van Pieter Zwart niet bekend.

Is Pieter Zwart miljonair?

Ja, met een vermogen van 1,6 miljard euro is Pieter Zwart niet alleen miljonair maar zelfs miljardair. 

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>