Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 05/01/2023

Volgens de PDC Order of Merit is Peter Wright op dit moment de darter die in de afgelopen twee jaar het meeste prijzengeld op ranking toernooien heeft gewonnen. Peter Wright is op dit moment letterlijk één van de beste darters van de wereld. Ook in het verleden heeft Peter Wright ontzettend veel prijzen gewonnen.

Je vraagt je daarom misschien wel af wat het vermogen van Peter Wright is of wat het jaarsalaris van Peter Wright momenteel is. In dit artikel geven wij je de antwoorden op deze brandende vragen. Wacht daarom niet langer een lees snel verder!

Naam

Peter Wright

Geschat vermogen

€3,3 miljoen euro

Geboortedatum

10-03-1970

Jaarlijks inkomen / salaris

€750.000 euro

Beroep

Darter

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Dartwereld


Wat is het vermogen van Peter Wright?

Peter Wright is momenteel de best betaalde darter ter wereld. Volgens de PDC Order of Merit staat hij namelijk op de eerste plek met een waarde van bijna €1,5 miljoen euro. Het vermogen van Peter Wright is voornamelijk opgebouwd door het gewonnen prijzengeld uit dart toernooien.

Leuke weetjes over Peter Wright

  • Peter Wright werd dit jaar wereldkampioen en ontving daarom z'n €585.000 euro
  • Peter Wright is recent pas naar de nummer 1 van de PDC Order of Merit gestegen

Wie is Peter Wright?

Peter Wright, ook wel Snakebite genoemd, is geboren in Livingston (Schotland). Samen met zijn vrouw Joanne Wright heeft hij 3 kinderen genaamd Naomi, Jessie en Tristan. Snakebite is de bijnaam voor Peter Wright. Deze naam is ontstaan door zijn fascinatie over slangen. 

Ook ken je Peter Wright misschien wel van zijn opvallende haarkleur. Zo heeft hij zijn haar altijd fel gekleurd. Ook heeft hij een grote slang getatoeëerd op zijn hoofd. Je kan dus zeker wel stellen dat Peter Wright een persoon is dat opvalt op het podium. Deze flamboyante stijl had hij al sinds dat hij jong was.

Waar Peter Wright vroeger nog rond moest komen met slechts 14 euro per week staat hij nu bovenaan de PDC Order of Merit. Hierbij heeft hij onder andere Michael Smith en Gary Anderson ingehaald.


Waar heeft Peter Wright zijn vermogen aan verdiend?

Peter Wright heeft zijn vermogen dus vrijwel volledig verdient door gewonnen prijzengeld uit dart toernooien. Ondanks dat er in de dartsport relatief weinig geld wordt verdient mag Peter Wright zich nu wel de best betaalde darter ter wereld noemen. Met een PDC waarde van €1,5 miljoen en een totaal vermogen van €3,3 miljoen euro heeft Wright zeker niks te klagen.


Hoeveel verdient Peter Wright per maand?

Wat het maandinkomen van Peter Wright is, is niet bekend. Wel is de PDC Order of Merit waarde gebaseerd op het gewonnen prijzengeld in de afgelopen twee jaar. Met een PDC waarde van €1,5 miljoen euro kan er dus een schatting gemaakt worden. Het geschatte maandelijks inkomen in de afgelopen jaar is dan €65.500 euro. 

Het maandelijks inkomen is echter volledig afhankelijk van de gewonnen dart toernooien. Zo kan er de ene maand veel meer dan de andere maand verdient worden afhankelijk van het aantal gewonnen wedstrijden/toernooien.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Peter Wright?

Het geschatte vermogen van Peter Wright bedraagt €3,3 miljoen euro.

Wat is het salaris van Peter Wright?

Met een PDC Order of Merit waarde van €1,5 miljoen euro is het geschatte jaar salaris van Peter Wright momenteel z'n €750.000 euro.

Is Peter Wright miljonair?

Met een vermogen van €3,3 miljoen euro mag Peter Wright zichzelf zeker miljonair noemen.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>