Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Wat is het vermogen van Peter Bosz? Peter Bosz is een bekende oud-voetballer en inmiddels Nederlandse voetbalcoach. Hij trainde clubs als Ajax en Borussia Dortmund.

In dit artikel gaan we in op het vermogen dat Bosz heeft opgebouwd en hoe hij dat heeft gedaan. Ook kom je meer te weten over zijn salaris en nog veel meer.

Naam

Peter Bosz

Geschat vermogen

€16 miljoen

Geboortedatum

21-11-1963

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

Coach

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Voetbalwereld


Wat is het vermogen van Peter Bosz?

Volgens Celebrity Net Worth heeft Peter Bosz een vermogen van 16 miljoen euro in 2022. Dat bedrag is voornamelijk gebaseerd op zijn inkomsten als trainer in de voetbalwereld.

Leuke weetjes over Peter Bosz

  • Peter Bosz won in het jaar 2016/2017 de Rinus Michels Award voor beste coach van het jaar.
  • Bijna niemand weet dit, maar Peter Bosz heeft ook in 1999 bij het Japanse JEF United gevoetbald. 

Wie is Peter Bosz?

Peter Bosz werd geboren op 21 november 1963 in Apeldoorn, Nederland. Hij begon zijn voetbalcarrière als speler bij Apeldoornse Boys en maakte vanuit daar de overstap naar het betaalde voetbal. Vitesse werd zijn eerste club als speler.

Later speelde hij in Nederland nog voor RKC en Feyenoord. Bij die laatste club kwam hij tot de meeste wedstrijden. Liefst 155. Na Feyenoord speelde Bosz nog in Japan en Duitsland.

Tussendoor keerde hij nog even terug in Nederland bij NAC Breda, om vervolgens weer in Japan zijn actieve loopbaan af te sluiten.

Na zijn carrière als speler werd hij coach bij verschillende clubs. Bosz begon bij de amateurs van AGOVV en trainde daarna De Graafschap, Heracles Almelo en Vitesse in Nederland.

Zijn eerste buitenlandse avontuur als trainer was bij Maccabi Tel Aviv. Na een half jaar in Isreal haalde Ajax de trainer naar Nederland. Bij Ajax boekte hij succes en haalde hij onder meer de finale van de Europa League, waarin Manchester United een maatje te groot was.

Na Ajax stond Bosz nog voor de groep bij Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen. De laatste club waar Bosz actief was, dat was het Franse Olympique Lyon. Sinds zijn ontslag in 2022 zit hij zonder club.

Bosz is getrouwd met de 17-jaar jongere Jolyn Le Loux. Over haar is weinig bekend. Zij leeft haar leven voornamelijk buiten de schijnwerpers. Peter Bosz heeft uit een eerdere relatie twee zoons.

De bekendste daarvan is Gino Bosz. Hij brak ook door in het betaalde voetbal, maar kan qua loopbaan niet aan zijn vader tippen. Gino Bosz speelde een handjevol wedstrijden bij Vitesse, Heracles Almelo, SC Cambuur en Go Ahead Eagles.

Inmiddels is hij actief bij de amateurs van SV TEC. Zijn andere zoon, Sonny, is ook actief in de voetbalwereld. Hij is peformance-analist en werkte bij onder meer Vitesse.


Waar heeft Peter Bosz zijn vermogen mee verdiend?

Peter Bosz heeft zijn vermogen voornamelijk verdiend als voetballer en voetbalcoach. Met name als trainer heeft hij flink naam gemaakt en veel geld verdiend.

Hij heeft in de loop der jaren bij verschillende clubs gewerkt en heeft daarbij goede resultaten behaald. Zo won hij in 2017 de Europa League finale met Ajax, en leidde hij Bayer Leverkusen naar een 4e plek in de Bundesliga.


Hoeveel verdient Peter Bosz per maand?

Peter Bosz zijn salaris is momenteel nul. De trainer zit namelijk zonder club na zijn ontslag bij Lyon. Het salaris van Peter Bosz in het verleden verschilt per club waar hij werkzaam is.

Bij Ajax verdiende hij naar verluidt 1,5 miljoen euro per jaar. Geen slecht salaris, maar een schijntje met wat hij daarna kreeg. Bij Borussia Dortmund verdiende hij volgens BILD het dubbele, zo'n 3 miljoen euro per jaar.

Het exacte salaris van Bosz bij Bayer Leverkusen en Olympique Lyon is niet bekend.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Peter Bosz?

Het vermogen van Peter Bosz wordt geschat op min €16 miljoen.

Wat is het salaris van Peter Bosz?

Het huidige salaris van Peter Bosz is op dit moment onbekend, maar we weten wel dat hij €3 miljoen per jaar verdiende bij Borussia Dortmund.

Is Peter Bosz miljonair?

Ja, met een geschat vermogen van €16 miljoen is Peter Bosz zeker miljonair. 

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>