Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Wat is het vermogen van Paul de Leeuw? Paul de Leeuw is bekend als cabaretier, acteur, zanger, komiek en programmamaker.

Lees in dit artikel meer over Paul de Leeuw. Wat zijn zijn grootste successen, heeft hij een relatie en waar woont hij momenteel. Hoeveel vermogen heeft Paul de Leeuw in bijna 40 jaar als creatieve televisiepersoonlijkheid verdiend?

Naam

Paul de Leeuw

Geschat vermogen

€14 miljoen

Geboortedatum

26-03-1962

Jaarlijks inkomen / salaris

€2.17 miljoen

Beroep

Programmamaker

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Televisie- en muziekwereld


Wat is het vermogen van Paul de Leeuw?

Naar schatting heeft Paul de Leeuw een vermogen van zo'n €14 miljoen. Dit bedrag heeft hij voornamelijk op weten te bouwen door zijn werk als programmamaker en televisiepresentator. 

Leuke weetjes over Paul de Leeuw

  • Tot 2014 had Paul de Leeuw een eigen televisiebedrijf genaamd E.V.A. Media, een bedrijf dat later werd overgenomen door MediaLane
  • Paul heeft sinds 2021 een eigen podcast genaamd De Leeuw Lult

Wie is Paul de Leeuw?

Paul de Leeuw, geboren in 1962, doorliep de Havo en begon hierna aan de lerarenopleiding. Tijdens deze periode ontluikt zijn creatieve talent.

Hij meldde zich aan bij de Toneelacademie Maastricht, maar kwam niet door de voorselectie. In 1983 won hij de persoonlijkheidsprijs tijdens het cabaretfestival Camaretten.

In 1995 volgde zijn doorbraak met het lied 'Vlieg met me mee'. In 1986 debuteert hij op de radio met zijn programma 'Lieve Paul' en in 1990 volgde het zeer succesvolle televisieprogramma 'De schreeuw van De Leeuw'.

In 1995 brengt hij zijn eerste speelfilm 'Filmpje' uit, gebaseerd op zijn bekende typetjes Bob en Annie de Rooij.

Andere bekende later programma's zijn onder meer 'PaPaul', 'Ranking the Stars' en 'Mooi! Weer De Leeuw'.

Paul de Leeuw is een groot liefhebber van het Europees songfestival en hij presenteerde acht keer dit programma op televisie. Zelf had hij nog hits met 'Ik wil niet dat je liegt' en 'k Heb je lief'.

In 2000 verkocht hij vijf keer Ahoy uit. Tijdens deze avonden zong hij voor zijn fans zijn grootste hits. Paul de Leeuw is getrouwd met Stephan Nugter.

Samen hebben samen twee kinderen, Kas en Toby geadopteerd. Deze kinderen komen oorspronkelijk uit de Verenigde Staten. Ze konden ze adopteren nadat de wet dit in 2008 mogelijk maakte.

Paul de Leeuw en zijn partner wonen in 307 m² grote, vrijstaande villa in Blaricum. Hiervoor betaalde hij een bedrag van 1.7 miljoen euro.

Daarnaast bezitten ze een grachtenpand in Amsterdam met een waarde van 1.1 miljoen euro en een appartement in Rotterdam, waar hij het bescheiden bedrag van 110.000 euro voor betaalde. In het Spaanse Marbella komt het gezin tot rust in een vrijstaande villa met zwembad.


Waar heeft Paul de Leeuw zijn vermogen mee verdiend?

Paul de Leeuw heeft zijn vermogen verdiend door zijn creativiteit, waarmee hij op radio en televisie en in het theater te zien is.

Hij heeft enkele succesvolle hits gezongen en hij produceert televisieprogramma's. Hij bezit acht bedrijven. Van de bedrijven Stevana Tower BV en Hempie BV is hij de enige eigenaar. 


Hoeveel verdient Paul de Leeuw per maand?

Krijgt Paul de Leeuw salaris? Tijdens zijn dienstverband bij de VARA kreeg hij een jaarlijks een bedrag rond de 650.000 euro.

Door de invoering van de Balkenendenorm, waarbij salarissen in de media niet hoger mochten zijn dan 1,5 keer het salaris van de Minister President, verlengde hij zijn contract niet. Hij begon hierna te werken als freelancer.

Anno 2023 is Paul te Leeuw minder vaak actief, maar nog altijd goed voor een geschat maandsalaris van 181.000 euro.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Paul de Leeuw?

Het vermogen van Paul de Leeuw wordt geschat op €14 miljoen.

Wat is het salaris van Paul de Leeuw?

Het huidige salaris van Paul de Leeuw wordt geschat op €2.17 miljoen per jaar.

Is Paul de Leeuw miljonair?

Ja, met een geschat vermogen van €14 miljoen is Paul de Leeuw zeker miljonair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>