Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 05/01/2023

Wat is het vermogen van Patrick Kluivert? Je hebt vast en zeker wel eens gehoord van Patrick Kluivert, een van 's Nederlands meest bekende voetballers.

Dat hij zijn ups en downs kent in het leven, is ook bekend. Want ook al heeft hij een mooi vermogen opgebouwd, er gaan ook verhalen rond dat hij een behoorlijke schuld open heeft staan. Hoe zit het precies met het vermogen van Patrick Kluivert? In dit artikel lees je het allemaal!

Naam

Patrick Kluivert

Geschat vermogen

€15 miljoen in 2016

Geboortedatum

01-07-1976

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

Hoofd-jeudtrainer

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Voetbalwereld


Wat is het vermogen van Patrick Kluivert?

In 2016 werd er nog een schattig gemaakt van het vermogen van Patrick Kluivert. Destijds zou het gaan om een vermogen van maar liefst €15 miljoen. Maar wat zijn vermogen vandaag de dag is, is geheel onbekend. Hij zou namelijk een miljoenenschuld op hebben gebouwd bij een ondergronds goksyndicaat.

Leuke weetjes over Patrick Kluivert

  • Patrick Kluivert woont met zijn gezin naast Frenkie de Jong
  • Patrick Kluivert is anno 2022 hoofd-jeugdtrainer bij FC Barcelona

Wie is Patrick Kluivert

Patrick Kluivert staat vooral bekend als een voormalig Nederlands profvoetballer. Maar hij heeft ook een carrière gemaakt als voetbaltrainer en voetbalbestuurder. Op de piek van zijn carrière speelde hij voor clubs zoals Ajax en FC Barcelona, maar hij heeft ook regelmatig voor het Nederlands Elftal gespeeld.

Patrick Kluivert is tweemaal getrouwd geweest. Hij was van 2000 - 2004 getrouwd met Angela van Hulten en is sinds 2008 getrouwd met Rossana Lima.

Samen hebben ze vier kinderen op de wereld gezet. Ze zijn trotse ouders van Justin Kluivert, Ruben Kluivert, Quincy Kluivert en Shane Patrick Kluivert. Het is niet geheel onverwachts dat zijn zoons graag hun vader achterna gaan in het voetbal.

Justin speelt doorgaans als vleugelspeler voor Valencia en Ruben speelt als verdediger voor FC Utrecht. Daarnaast is Shane voor het eerst opgeroepen voor Nederland onder 16.

Patrick en het gezin woonden jarenlang in de villa in Laren, die ze zelf hebben gebouwd. Enkele tijd geleden is de villa voor € 4.5 miljoen gekocht. Dit omdat het hele gezin naar Barcelona is verhuisd, om daar de carrière van hun zoon te steunen.


Waar heeft Patrick Kluivert zijn vermogen aan verdient?

Patrick heeft zijn vermogen voornamelijk verdiend dankzij het voetballen. Maar op dit moment heeft hij geen vaste aanstelling. Na zijn voetbalcarrière is hij nog wel in dienst gewest als hoofd opleidingen bij FC Barcelona, directeur voetbalzaken bij Paris Saint-Germain en als assistent van Louis van Gaal bij het Nederlands elftal. Daarnaast gaan er gerucht dat hij een nieuwe stap in zijn carrière zet bij Ajax.


Hoeveel verdient Patrick Kluivert per maand?

Zoals hierboven is beschreven, heeft de oud-voetballer volgens geruchten een miljoenenschuld opgebouwd. Hierdoor is het op dit moment niet bekend wat hij maandelijks verdient en maandelijks af moet betalen. De verkoop van hun woning in Laren èn het leventje in Barcelona, duiden er echter wel op dat het erg aangenaam vertoeven is onder de Spaanse zon.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Patrick Kluivert?

Het vermogen van Patrick Kluivert wordt geschat op €15 miljoen. 

Wat is het salaris van Patrick Kluivert?

Het salaris van Patrick Kluivert als hoofd-jeugdtrainer bij FC Barcelona is helaas onbekend. 

Is Patrick Kluivert miljonair?

Met een geschat vermogen van €15 miljoen is Patrick Kluivert zeker miljonair. 

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>