Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 15/11/2023

Wat is het vermogen van Pablo Escobar? Nou, dat is een vraag die veel mensen zich afvragen als ze denken aan de beruchte Colombiaanse drugsbaron.

In dit artikel gaan we je alles vertellen over het ongelooflijke salaris en vermogen van Escobar en hoe hij deze immense rijkdom heeft weten op te bouwen. Spoiler alert: het was niet helemaal netjes.

Van zijn opkomst als een van 's werelds machtigste drugshandelaren tot zijn uiteindelijke ondergang, we nemen je mee op een reis door het leven van deze fascinerende maar controversiële figuur.

Dus leun achterover en ontdek het verbazingwekkende verhaal van Pablo Escobar!


Benieuwd naar het Vermogen van Pablo Escobar? Onderaan deze pagina vind je het (verrassende) antwoord!


Wie was Pablo Escobar?

Wie is Pablo Escobar? Nou, als je nog niet bekend bent met deze legendarische figuur, dan ben je hier aan het juiste adres.

Pablo Emilio Escobar Gaviria was een beruchte Colombiaanse drugsbaron die in de jaren 80 en 90 de wereld in zijn greep hield. Maar laten we bij het begin beginnen.

Pablo werd geboren op 1 december 1949 in Rionegro, Colombia. Hij groeide op in armoede, maar dat weerhield hem er niet van om een van de meest gevreesde en invloedrijke criminelen ter wereld te worden.

Vermogen Pablo Escobar

In de jaren 70 begon Escobar zijn carrière als een kleine-time dief en smokkelaar, maar al snel schakelde hij over naar de lucratieve drugshandel.

Hij richtte het beruchte Medellín-kartel op en begon cocaïne te produceren en naar de Verenigde Staten te verschepen. Zijn drugsimperium groeide als kool en maakte hem schatrijk.

Escobar stond bekend om zijn meedogenloze methoden om rivaliserende kartels en wetshandhavers te bestrijden.

Hij was verantwoordelijk voor duizenden doden, maar genoot ook van een zekere populariteit in Colombia vanwege zijn liefdadigheidswerk en investeringen in de gemeenschap.

Uiteindelijk kwam zijn opkomst tot een einde toen de Amerikaanse en Colombiaanse autoriteiten jacht op hem maakten. In 1993 werd Escobar gedood tijdens een confrontatie met de politie.

Nu, meer dan twee decennia na zijn dood, blijft de erfenis van Pablo Escobar voortleven. Zijn levensverhaal is het onderwerp geweest van talloze boeken, films en tv-series.

Hoewel hij er niet meer is, is zijn naam synoniem geworden met de duistere wereld van de drugshandel en het ongelooflijke verhaal van een man die van armoede naar rijkdom naar een gewelddadige ondergang ging.

Hij was verantwoordelijk voor duizenden doden, maar genoot ook van een zekere populariteit in Colombia vanwege zijn liefdadigheidswerk en investeringen in de gemeenschap.


Waar heeft Pablo Escobar zijn vermogen mee verdiend?

Hoe heeft Pablo Escobar dat waanzinnige vermogen van hem eigenlijk opgebouwd? Nou, dat is een sappig verhaal, vrienden.

Pablo begon zijn carrière als een kleine vis in de grote zee van de drugshandel. Maar met een flinke dosis ambitie en een snuifje meedogenloosheid, klom hij snel op tot de top van het Medellín-kartel.

Zijn belangrijkste inkomstenbron? Je raadt het al: drugs! Pablo was de koning van de cocaïnehandel en zijn kartel pompte tonnen van dat spul naar de VS.

De opbrengsten? Een absoluut verpletterend vermogen.

Maar dat is niet het enige. Pablo was ook een meester in het witwassen van geld. Hij investeerde in allerlei legitieme zakelijke ondernemingen, van voetbalclubs tot vastgoed. Hij wist als geen ander hoe hij zijn illegaal verdiende geld kon laten verdwijnen in de schaduwen van de legale economie.

Dus, om het allemaal samen te vatten, het vermogen van Pablo Escobar is voornamelijk opgebouwd uit de gigantische winsten van de drugshandel, aangevuld met slimme investeringen in legitieme bedrijven. 


Hoeveel verdiende Pablo Escobar per maand?


Het salaris van Pablo Escobar? Nou, laten we zeggen dat hij geen gewone 9-tot-5 baan had, dat is zeker.

Als de beruchtste drugsbaron ter wereld, verdiende Pablo zijn geld niet met loonstrookjes en arbeidscontracten. Nee, hij had zijn eigen 'salarisstructuur', zullen we maar zeggen.

Pablo's inkomen kwam voornamelijk van de miljarden die hij verdiende in de drugshandel, dus het is niet bepaald iets waar je een vergelijking mee kunt maken met een doorsnee salaris.

Als je ooit een cijfer wilt plakken op zijn 'salaris', dan kunnen we alleen maar gissen, maar één ding is zeker: het was astronomisch hoog voor zijn duistere lijn van werk.

Dus, laten we zeggen dat Pablo's salaris niet echt in de categorie 'standaard' viel.Wat was het vermogen van Pablo Escobar?

Wat is het vermogen van Pablo Escobar? Pablo was ooit de beruchtste drugsbaron ter wereld, met een geschat vermogen dat de miljarden bereikte.

En daarmee bedoelen we €25 miljard.

Ja, echt waar.

Deze man begroef geld in de grond, omdat hij te veel cash rond had liggen. Hij stak het zelfs in de fik als brandstof voor zijn houtkachel.

Zijn inkomsten kwamen voornamelijk uit de lucratieve drugshandel en slimme investeringen in legitieme zakelijke ondernemingen.

Tegenwoordig is hij echter al meer dan twee decennia dood. Dus, hoewel zijn vermogen niet exact bekend is, kunnen we zeggen dat het astronomisch hoog was.

Wat zijn salaris betreft, laten we zeggen dat Pablo geen gewoon maandelijks loonstrookje ontving, maar eerder miljoenen per week verdiende in zijn hoogtijdagen.

Leuke weetjes over Pablo Escobar

  • Escobar liet zijn eigen gevangenis bouwen toen hij door de Colombiaanse regering werd berecht, waarna hij ontsnapte uit zijn eigen gebouwde gevangenis.
  • Tot op heden vinden Colombiaanse boeren geld dat door Pablo Escobar is begraven.

Naam

Pablo Escobar

Geschat vermogen

€25 miljard

Geboortedatum

Geb. 1 december 1949 - Overl. 2 december 1993

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

Drugsbaron

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Drugs


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Pablo Escobar?

Het vermogen van Pablo Escobar wordt geschat op €25 miljard.

Wat is het salaris van Pablo Escobar?

Het salaris van Pablo Escobar is helaas onbekend.

Was Pablo Escobar miljonair?

Ja, met een geschat vermogen van €25 miljard was Pablo Escobar zelfs miljardair.


Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>