Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Vrijwel iedereen kent Orpah Gail Winfrey, ook wel Oprah genoemd.

Oprah is een Amerikaanse tv-presentatrice, actrice, ondernemer en zelfs producer.

Ze is afkomstig uit Kosciusko, Mississippi, de Verenigde Staten. Ben je benieuwd hoeveel Oprah verdient en hoe groot haar vermogen is? Lees dan vooral verder!

Naam

Oprah

Geschat vermogen

€2.6 miljard

Geboortedatum

29-01-1954

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

Presentatrice

Geslacht 

Vrouw

Hoe heeft zij haar geld verdiend?

Mediawereld


Wat is het vermogen van Oprah?

Oprah Winfrey wordt beschouwd als een van de rijkste vrouwen ter wereld en bovendien een van de rijkste personen in de entertainmentindustrie.

Haar vermogen wordt geschat op circa 2,6 miljard dollar in 2022 volgens Forbes.

Dit is iets minder dan in de jaren ervoor.

Leuke weetjes over Oprah

  • In 2007 gaf Oprah een recordbedrag van 58.3 dollar aan goede doelen
  • Oprah behoort tot 500 rijkste personen in Amerika, een groep waarbinnen zo'n 8.8% vrouw is

Wie is Oprah?

Oprah Winfrey is een Amerikaanse mediamagnaat, actrice, producent en filantroop. Ze is het meest bekend van haar praatprogramma, "The Oprah Winfrey Show", dat 25 seizoenen liep en de lange tijd het meest bekeken praatprogramma in de VS was.

Ze is ook eigenares van haar eigen netwerk, de Oprah Winfrey Network (OWN).

Daarnaast is ze bekend om haar werk als actrice in films zoals "The Color Purple" en "Selma".

Oprah heeft bovendien bekendheid verworven als filantroop en geeft veel geld weg aan goede doelen en educatieprojecten.

Oprah heeft geen biologische kinderen. Ze heeft wel een innige relatie met een aantal jongeren die ze beschouwt als haar "kinderen" en aan wie ze mentale en financiële steun geeft. Ze heeft ook de Oprah Winfrey Leadership Academy for Girls in Zuid-Afrika opgericht, een school voor meisjes die zich richt op het verbeteren van hun onderwijskansen.


Waar heeft Oprah haar geld mee verdiend?

Oprah Winfrey heeft haar vermogen vooral verdiend uit haar lange en succesvolle carrière in de media. Ze begon haar carrière als radiopresentator in Nashville, Tennessee, en werd later presentatrice van het praatprogramma "The Oprah Winfrey Show".

Deze show liep 25 seizoenen lang en was het meest bekeken praatprogramma in de Verenigde Staten. Dit programma bracht haar een enorme hoeveelheid geld op, met name ook doordat het programma werd uitgezonden in 150 verschillende landen.

Naast haar succesvolle praatprogramma, heeft Oprah ook een groot aantal andere bronnen van inkomsten, zoals haar boeken, films, deals van producten, en andere zakelijke projecten die ze heeft lopen.

Zo is ze de eigenares van Harpo Productions, een bedrijf dat het praatprogramma produceerde. Daarnaast heeft ze het netwerk, de Oprah Winfrey Network (OWN) gecreëerd waar ze inmiddels ook heel wat geld mee heeft verdiend.

Ze is tot slot bekend om haar filantropische inspanningen, ze steunt verschillende goede doelen en geeft veel geld weg aan educatieprojecten.


Hoeveel verdient Oprah per maand?

Het is lastig om precies te zeggen hoeveel Oprah Winfrey per maand verdient, omdat haar inkomsten variëren van maand tot maand.

Dit is onder andere afhankelijk van haar activiteiten en investeringen. We kennen echter haar jaarlijkse inkomsten wel, zoals gerapporteerd door Forbes.

Zo had ze van 2015 t/m 2017 een vermogen van 3 miljard, maar is dit met de jaren afgenomen. In 2019 had ze 2,5 miljard en in 2022 was haar totale vermogen 2,6 miljard.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Oprah?

Het totale vermogen wordt geschat op €2.6 miljard.

Wat is het salaris van Oprah?

Het salaris van Oprah is onbekend, omdat zij meerdere inkomensstromen heeft.

Is Oprah miljonair?

Ja, met een geschat vermogen van €2.6 miljard is Oprah zeker miljonair en zelfs miljardair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>