Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

TV-personality, zakenvrouw, onderneemster, schrijfster en actrice, zomaar wat termen die allemaal slaan op Olcay Gulsen.

De knappe verschijning met Koerdisch-Armeense roots mag je gerust zeer veelzijdig noemen.

Maar hoe groot is haar vermogen eigenlijk? In deze blog kom je meer te weten over het vermogen van Olcay Gulsen.

Naam

Olcay Gulsen

Geschat vermogen

€15 miljoen

Geboortedatum

Onbekend

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

Presentratrice / influencer

Geslacht 

Vrouw

Hoe heeft zij haar geld verdiend?

Media / beautywereld


Wat is het vermogen van Olcay Gulsen?

Volgens diverse bronnen bedraagt het vermogen van de presentatrice ongeveer vijftien miljoen euro. 

Tegelijkertijd wordt hier ook aan getwijfeld, aangezien ze failliet is gegaan met haar kledingmerk ST. Studio en daarbij een schuld van elf miljoen euro achterliet. 

Leuke weetjes over Olcay Gulsen

  • Olcay Gulsen is ambassadrice van UN Women, een mensenrechtentak van de UN om vrouwen een betere positie te geven 
  • Olcay heeft haar eigen bedrijf rondom schoonheidsmiddelen, Olcay Gulsen Beauty

Wie is Olcay Gulsen?

Olcay Gulsen wordt in 1980 geboren in Waalwijk. Haar ouders zijn van Koerdisch-Armeense afkomst en komen als vluchtelingen uit Turkije in Nederland wonen. Na de middelbare school verhuist ze voor een studie naar Amsterdam. Hier werkt ze ook enige tijd als stewardess bij Transavia.

In 2002, ze is dan 21, begint Gulsen een bedrijf waarmee ze diverse kledingmerken importeert. In 2009 begint ze met het merk SuperTrash dat in meerdere landen verkocht wordt. Daarnaast beheert ze een eigen stichting waarmee ze zich ten doel stelt jonge ondernemers op weg te helpen.

In 2016 verlaat ze SuperTrash en begint ze een nieuw modemerk: ST. Studio. Hiermee gaat ze in 2018 failliet. Ondertussen is deze bezige bij ook een tv-carrière gestart. Aanvankelijk is ze te zien als deskundige in diverse lifestyleprogramma’s. Landelijke bekendheid krijgt ze door haar deelname aan het tv-programma ‘Wie is de Mol’ in 2018.

In 2019 stapt ze over van RTL naar Talpa. Voor de zender SBS6 presenteert ze onder meer het programma ‘Gestalkt’. Naast haar werk als presentatrice is ze ook te zien in diverse reclamespots en speelt ze (gast)rollen in diverse tv-series en films, zoals The Bold and the Beautiful en Soof.

Olcay Gulsen heeft relaties (gehad) met diverse (semi)bekende Nederlanders. Aanvankelijk heeft ze een relatie met oud-voetballer Edgar Davids.

Deze relatie strandt in 2012, waarna ze een jaar later een relatie begint met zakenman Frans Ghazi. Na vier jaar samenzijn houdt Gulsen het voor gezien en is radio-dj Ruud de Wild de gelukkige. Het paar is op moment van schrijven nog steeds samen.

Samen met haar vriend Ruud de Wild bewoonde Olcay Gulsen tot voor kort een grachtenpand in Amsterdam. Dit pand is in september 2022 te koop gezet. Waar het tweetal nu woont, is onbekend.


Waar heeft Olcay Gulsen haar geld mee verdiend?

Het grootste deel van haar vermogen heeft Olcay Gulsen verdiend met haar kledingmerk SuperTrash.

Naar eigen zeggen neemt ze dit bedrijf in 2009 over van iemand die ze ontmoet heeft op een modebeurs. Het merk is bijzonder succesvol, waardoor ze haar vermogen weet op te bouwen. 

Op dit moment genereert Olcay Gulsen haar salaris voornamelijk uit tv-werk. Ze heeft een contract bij Talpa dat onder meer de tv-zenders SBS en Net5 in bezit heeft. Daarnaast treedt ze steeds vaker op als influencer op sociale media. Op Instagram promoot ze producten als thee en haarverf.


Hoeveel verdient Olcay Gulsen per maand?

Hoeveel deze tv-personality per maand verdient, is onbekend. Ze praat in het openbaar vrijwel nooit over haar financiën. Ook uit andere bronnen is geen maandloon bekend. Het salaris van Olcay Gulsen bestaat voornamelijk uit het contract bij Talpa.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Olcay Gulsen?

Het vermogen van Olcay Gulsen wordt geschat op €15 miljoen.

Wat is het salaris van Olcay Gulsen?

Het salaris van Olcay Gulsen is helaas onbekend.

Is Olcay Gulsen miljonair?

Ja, met een geschat vermogen van €15 miljoen is Olcay Gulsen zeker miljonair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>