Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 05/01/2023

Wat is het vermogen van Olav Mol? De stem van Olav Mol is bij iedere F1-liefhebber bekend. Olav Mol was, voor het Viaplay-tijdperk, jarenlang de vaste commentator van iedere F1 Grand Prix.

Dit deed hij bij verschillende zenders, zoals de NOS, RTL GP en uiteindelijk Ziggo Sport. Betaalt dat nou goed, Formule 1 presenteren? We zochten alles over het vermogen en salaris van Olav Mol voor je uit!

Naam

Olav Mol

Geschat vermogen

Onbekend

Geboortedatum

20-01-1962

Jaarlijks inkomen / salaris

€6 miljoen

Beroep

Commentator / presentator

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Presentator sportwereld


Wat is het vermogen van Olav Mol?

Jammer genoeg is het exacte vermogen van Olav Mol op dit moment niet bekend. Wel weten we dat Olav Mol een stuk minder is gaan verdienen dankzij Viaplay, de zender waar F1 nu op te zien is, omdat zij hem niet aanstelden als commentator. In 2010 halveerde RTL zijn salaris al om kosten te besparen, maar hoeveel dit salaris precies bedroeg, is nooit naar buiten gebracht.

Leuke weetjes over Olav Mol

  • Olav Mol heeft naast zijn werk als commentator bij verschillende sportkanalen ook een rijke lijst aan geschreven boeken, radioprogramma's, televisieprogramma's en zelfs een theatershow op zijn naam staan
  • Olav Mol werd in 2016 onderscheiden met de Theo Koomen Award voor beste sportcommentaar van het jaar

Wie is Olav Mol?

Olav Mol, geboren op 20 januari 1962, is een Nederlandse televisiepresentator en commentator. Als je hem niet van naam of gezicht kent, dan ken je hem vast en zeker van zijn commentaar bij de F1. In 1991 maakte Mol zijn debuut als commentator, namelijk bij de NOS Studio Sport Formule 1 uitzending van de GP van Monaco in 1991.

Zijn periode bij NOS Studio Sport duurde echter niet zo lang, want RTL kocht de uitzendrechten een jaar later, in 1992, al over van de staatsomroep. Ook Olav Mol verhuisde mee en begon waarschijnlijk meer te verdienen bij de commerciële zender.

In 2006 kwam de volgende overstap, dit keer naar SBS6. Inmiddels was Mol al zo lang commentator bij de F1, dat Nederland hem niet meer weg kon denken bij de sport. Daarom nam SBS6 ook zijn contract over, en later deed Ziggo Sport hetzelfde.

Helaas voor Mol is het einde als F1-commentator inmiddels toch aangebroken. Viaplay, een Zweedse streamingdienst, nam de uitzendrechten over van Ziggo Sport toen het in 2021 naar Nederland kwam.

Zij hadden, zonder daarvoor een verklaring te geven, geen plek meer voor Mol en gingen in zee met Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk als commentators. Mol werkt sindsdien bij F1 Radio, waar je nog altijd zijn commentaar kunt horen - al zij het niet meer direct vanaf locatie.


Waar heeft Olav Mol zijn vermogen aan verdiend?

Olav Mol heeft tientallen jaren het commentaar voorzien van de Formule 1-races. Hiermee heeft hij naar verluidt veel geld binnengeharkt, hoewel zijn salaris in 2010 wel gehalveerd werd door RTL in verband met bezuinigingen. Hoeveel Olav Mol precies heeft verdiend, is niet bekend.


Hoeveel verdiende Olav Mol per maand?

Helaas kunnen we je niet met zekerheid vertellen hoeveel Olav Mol verdient, of hoeveel hij heeft verdiend met zijn werk als F1-commentator. We denken dat hij, net als andere professionals in zijn vak, meer dan genoeg geld heeft om relaxed zijn pensioen tegemoet te gaan, en dat gunnen we de doorgewinterde commentator ook enorm!


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Olav Mol?

Het exacte vermogen van Olav Mol is helaas onbekend.

Wat is het salaris van Olav Mol?

Ook het salaris van Olav Mol is helaas onbekend.

Is Olav Mol miljonair?

Het is onduidelijk of Olav Mol miljonair is, maar omdat Mol talloze inkomensstromen heeft, is de kans groot dat hij miljonair is.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>