Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Wat is het vermogen van Nyck de Vries? Nyck de Vries is ondertussen een bekende naam in de race wereld. In 2023 heeft hij een stoeltje bemachtigd in de Formule 1 bij het team van AlphaTauri.

 Dit is dan ook waar het grote publiek hem van zal kennen. Hoe groot wordt zijn vermogen geschat? 

Naam

Nyck de Vries

Geschat vermogen

€2 miljoen

Geboortedatum

06-02-1995

Jaarlijks inkomen / salaris

€1.8 miljoen

Beroep

F1-coureur

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Formule 1


Wat is het vermogen van Nyck de Vries?

Nyck de Vries rijdt dit jaar voor het eerst in de Formule 1. Dit heeft er dan ook voor gezorgd dat zijn vermogen een stuk hoger wordt geschat dan voorgaande jaren.

Nyck de Vries z’n vermogen wordt dan ook op ongeveer €2 miljoen geschat. 

Dit vermogen verdient hij naar verluidt bij AlphaTauri. De exacte bedragen en afspraken over bonussen bij bepaalde prestaties blijven hierbij vaak geheim.

Leuke weetjes over Nyck de Vries

  • Nyck de Vries heeft een eigen merk, waarmee hij onder andere petten, t-shirts, sjaals en gesigneerde bidons verkoopt
  • Nyck is geboren in het Friese Uitwellingerga

Wie is Nyck de Vries?

Nyck de Vries is een Nederlandse coureur uit Sneek. Zijn carrière begon al vroeg in z’n loopbaan bij het talentenprogramma van het McLaren Formule 1 team. Afgelopen jaren is hij voornamelijk succesvol geweest in de Formule 2 en Formule E.

Daarnaast was hij reservecoureur voor het Mercedes Formule 1 team. Nadat hij in 2022 bij de Grand Prix van Italië een succesvolle invalbeurt bij het team van Williams had, kreeg hij verschillende aanbiedingen.

Nyck de Vries werd op 6 februari 1995 geboren in het kleine dorpje Uitwellingerga, ten zuidoosten van Sneek. Hier groeide hij op en vanuit daar reisde hij naar al z’n wedstrijden.

Ondertussen woont Nyck de Vries sinds eind 2019 in Monaco, maar hij is een echte Fries. Hij racet dan ook onder de Nederlandse vlag.

In december 2020 maakte hij zijn eerste kilometers in de Formule 1. Dit was tijdens de postseasontest voor het Mercedes-team. In 2021 was hij als reservecoureur verbonden aan het topteam. 

Pas in 2022 reed hij voor het eerst tijdens een Grand Prix-weekend. Dit was voor Williams tijdens de eerste vrije training.

Tijdens de GP van Italië reed hij zijn eerste Formule 1 wedstrijd. Hij verving hierbij coureur Alexander Albon bij Williams. Hij maakte hierbij veel indruk omdat hij de dertiende startplek behaalde, voor teamgenoot Latifi.

In zijn debuutrace behaalde hij de negende plaats en kreeg hij twee punten. Dit leverde hem uiteindelijk zijn stoeltje bij AlphaTauri voor het Formule 1 seizoen van 2023 op. 


Waar heeft Nyck de Vries zijn vermogen mee verdiend?

Nyck de Vries z’n vermogen komt allemaal uit de racewereld. Denk hierbij aan prijsgeld uit de Formule 2 en Formule E. Hier is natuurlijk in 2023 zijn salaris van AlphaTauri bijgekomen.

De details over de contracten bij Formule 1 worden nooit bekend gemaakt. Wel is er over het algemeen bekend dat je als coureur ook een bonus krijgt bij goede prestaties.

Zo kan er bijvoorbeeld een bonus gekoppeld zitten aan het behalen van punten of een podium.

Daarnaast heeft Nyck de Vries ook nog een samenwerking met Northwave Intelligent Security Operations. Formule 1 coureurs dragen dit soort persoonlijke sponsoren op hun racekledij.

Dit doen zij niet gratis en zal dan ook bijdragen aan Nyck de Vries z’n vermogen. 


Hoeveel verdient Nyck de Vries per maand?

Nyck de Vries zijn salaris per maand is onbekend. Er is een basis bedrag wat hij jaarlijks als salaris krijgt van AlphaTauri. Dit bedrag ligt rond de €1.8 miljoen per jaar.

Los daarvan zijn er nog de bonussen bij z’n Formule 1 prestaties die invloed hebben op Nyck de Vries z’n salaris. Hiervan kunnen we een schatting maken van een salaris van ongeveer € 150.000,- per maand. 


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Nyck de Vries?

Het vermogen van Nyck de Vries wordt geschat op €2 miljoen.

Wat is het salaris van Nyck de Vries?

Het huidige salaris van Nyck de Vries komt neer op zo'n €1.8 miljoen per jaar.

Is Nyck de Vries miljonair?

Ja, met een geschat vermogen van €2 miljoen is Nyck de Vries zeker miljonair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>