Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 28/03/2024

Wat is het vermogen van Novak Djokovic? Novak Djokovic, wie kent 'm niet? Deze Servische tennisster is een levende legende en heeft een palmares om u tegen te zeggen: meerdere Grand Slam-titels, Olympische medailles en nog veel meer.

Maar er is meer aan Nole (zijn bijnaam) dan alleen maar het serveren van aces en het verslaan van rivalen. Je hebt je vast weleens afgevraagd hoeveel deze sportgigant eigenlijk verdient, toch?

 In dit artikel nemen we een kijkje achter de schermen om te ontdekken wat Novak Djokovic's salaris en vermogen precies zijn en hoe hij dit indrukwekkende fortuin heeft opgebouwd. Lees snel verder!

Naam

Novak Djokovic

Geschat vermogen

€220 miljoen

Geboortedatum

22-04-1987

Jaarlijks inkomen / salaris

€50 miljoen

Beroep

Tennisser

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Tenniswereld


Leuke weetjes over Novak Djokovic

  • Djokovic volgt een strikt glutenvrij dieet, wat hij beschouwt als een van de sleutels tot zijn succes. In zijn autobiografie "Serve to Win" beschrijft hij hoe het veranderen van zijn dieet niet alleen zijn spel verbeterde, maar ook zijn algehele gezondheid en welzijn.
  • Novak Djokovic is niet alleen goed in tennis; hij spreekt ook vloeiend meerdere talen, waaronder Servisch, Engels, Frans, Duits en Italiaans. Deze meertaligheid helpt hem om gemakkelijk te communiceren met fans en collega's van over de hele wereld.

Wat is het vermogen van Novak Djokovic?

"Wat is het vermogen van Novak Djokovic?" Een vraag die velen zich hebben gesteld terwijl ze hem aces zien slaan en Grand Slams zien winnen.

Novak Djokovic is een professioneel tennisspeler, en in die rol heeft hij de tenniswereld gedomineerd.

Zijn huidige functie? Wereldklasse atleet met een focus op het veroveren van nog meer titels. Volgens schattingen ligt zijn vermogen rond de €220 miljoen.

Zijn jaarlijkse salaris? Dat wordt geschat op zo'n €50 miljoen, inclusief prijzengeld en lucratieve sponsordeals. Niet slecht voor iemand wiens kantoor een tennisbaan is, toch?


Wie is Novak Djokovic?

Wie is Novak Djokovic? Goede vraag! Voor degenen die onder een steen hebben geleefd of het nieuws rond de tenniswereld niet volgen, is Novak Djokovic een Servische tennislegende, wereldberoemd om zijn vaardigheden, flexibiliteit en niet te vergeten zijn charme.

Geboren op 22 mei 1987 in Belgrado, Joegoslavië (nu Servië), groeide Djokovic op in een sportieve familie. Zijn vader was een professioneel skiër en het lijkt erop dat het sport-DNA niet is overgeslagen.

Als kind al raakte Djokovic gefascineerd door tennis. Terwijl andere kinderen vochten om de afstandsbediening, vocht hij voor zijn kans om op de tennisbaan te staan.

Op 14-jarige leeftijd vertrok hij naar Duitsland om zijn spel te verbeteren. Blijkbaar was zijn verblijf in Duitsland niet voor niets, want deze knul kwam terug met vaardigheden die zelfs Spider-Man jaloers zouden maken.

Fast-forward naar het heden en wat zien we? Een man die Grand Slam-titels verzamelt alsof ze Pokémon-kaarten zijn. Wimbledon? Check. De US Open? Dubbelcheck. Australian Open?

Laten we eerlijk zijn, de Aussie-kangoeroes kennen zijn naam inmiddels ook. Oh, en laten we zijn Olympische medailles niet vergeten.

Zijn huidige functie is die van een wereldklasse atleet, met een focus op, je raadt het al, het domineren van de tenniswereld. Hij is de man die je op tv ziet en waarvan je denkt: "Ik wou dat ik zo kon spelen." Behalve zijn ongelofelijke prestaties op de baan, staat hij ook bekend om zijn liefdadigheidswerk via de Novak Djokovic Foundation.

Kortom, Novak Djokovic is meer dan alleen een tennisser. Hij is een fenomeen, een sporticoon, en hij is nog lang niet klaar met het breken van records en harten!


Loopbaan Novak Djokovic

De loopbaan van Novak Djokovic is er een voor in de boeken, gevuld met mijlpalen die elke sporter groen van jaloezie zou maken.

Geboren op 22 mei 1987 in Belgrado, Servië, ontdekte hij al op jonge leeftijd zijn liefde voor tennis. Hij begon professioneel te spelen in 2003, maar het was in 2008 dat hij zijn eerste Grand Slam-titel won bij de Australian Open. Sindsdien is het alleen maar omhoog gegaan.

Als we even stilstaan bij de hoogtepunten in de loopbaan van Novak Djokovic, dan zijn er vijf noemenswaardige punten die zeker de aandacht verdienen:

  1. Winnende van meerdere Grand Slam-titels, waaronder Wimbledon, de US Open en de Australian Open.
  2. Het bereiken van de nummer 1-positie op de ATP-ranglijst, een plek die hij meerdere jaren heeft vastgehouden.
  3. Een Career Grand Slam voltooien, wat betekent dat hij elk van de vier Grand Slam-toernooien minstens één keer heeft gewonnen.
  4. Oprichting van de Novak Djokovic Foundation, gericht op het onderwijs en welzijn van kinderen.
  5. Het winnen van meerdere Laureus World Sports Awards voor Sportman van het Jaar.

Tegenwoordig is Djokovic nog steeds een dominante kracht in de tenniswereld. Zijn huidige focus ligt op het uitbreiden van zijn toch al indrukwekkende lijst van titels en het voortzetten van zijn liefdadigheidswerk. Het is duidelijk dat de loopbaan van Novak Djokovic nog lang niet voorbij is.


Waar heeft Novak Djokovic zijn vermogen mee verdiend?

Dus, je wilt weten hoe het vermogen van Novak Djokovic zo astronomisch hoog is geworden? Wel, pak een stoel en zet je schrap! Eerst en vooral, deze tennisbaas werkt niet in loondienst, tenzij je de tennisbanen van de wereld als zijn 'kantoor' beschouwt. Nee, Djokovic is een soort ZZP'er op steroïden.

Laten we even de rekenmachine erbij pakken. Ten eerste, de prijzengelden van al die Grand Slam-titels; de man heeft meer zilverwerk dan een gemiddelde keukenkast! Voeg daar wat lucratieve sponsordeals aan toe met merken als Lacoste, Head, en Peugeot, en je begrijpt waarom de kassa zo lekker rinkelt.

Maar wacht, er is meer! Onze Nole heeft ook zijn eigen merk, en via de Novak Djokovic Foundation doet hij aan liefdadigheid, wat ongetwijfeld zijn imago (en marktwaarde) nog meer verhoogt.

Dus, wat is het eindresultaat van deze financiële tenniswedstrijd? Het geschatte vermogen van Novak Djokovic ligt rond de 220 miljoen dollar. Game, set en match, zou ik zeggen!


Hoeveel verdient Novak Djokovic per maand?

Zo, wat verdient Novak Djokovic eigenlijk voor het rondslingeren van gele ballen? Welnu, zijn jaarlijkse salaris is niets minder dan adembenemend. Geschat op zo'n 50 miljoen dollar per jaar, en nee, dat is geen typefout!

Naast het prijzengeld van al die Grand Slam-winsten, vult hij zijn portemonnee met mega-sponsordeals van merken als Lacoste en Head.

Is dit salaris passend voor zijn functie? Absoluut! De man is een levende legende, een tenniskoning die stadions vult en records breekt alsof het niets is. Dus ja, dat salaris Novak Djokovic? Helemaal verdiend!


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Novak Djokovic?

Het geschatte vermogen van Novak Djokovic ligt rond de 220 miljoen euro.

Wat is het salaris van Novak Djokovic?

Zijn geschatte jaarlijkse salaris is ongeveer 50 miljoen euro, inclusief prijzengeld en sponsordeals.

Is Novak Djokovic miljonair?

Ja, Novak Djokovic is absoluut een miljonair, en met de genoemde cijfers zou je zelfs kunnen stellen dat hij een multimiljonair is.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>