Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Wat is het vermogen van Neelie Kroes? In dit artikel gaan we een kijkje nemen bij het salaris van politica Neelie Kroes. Met een lange carrière in de politiek heeft deze dame voldoende geld verdiend.

Hoeveel dit precies is, gaan we in dit artikel proberen te achterhalen. Daarnaast gaan we ook kijken naar waar Neelie Kroes haar vermogen mee heeft verdiend en wat de inkomsten op dit moment nog steeds zijn.

Naam

Neelie Kroes

Geschat vermogen

€3 miljoen

Geboortedatum

19-07-1941

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

Ex-politica

Geslacht 

Vrouw

Hoe heeft zij haar geld verdiend?

Politiek / bedrijfsleven


Wat is het vermogen van Neelie Kroes?

Een politica die hoog in de top aanwezig is, verdient best leuk. Het vermogen van Neelie Kroes wordt dan ook geschat op ongeveer 3 miljoen euro.

Hieronder valt bijvoorbeeld ook haar woning in Amsterdam. Uiteraard is het natuurlijk nooit zeker of er op dit moment echt 3 miljoen euro op de bankrekening van de oud-politica staat, maar een ding is zeker en dat is dat zij voldoende verdiend heeft tijdens haar lange carrière.

Leuke weetjes over Neelie Kroes

  • Neelie Kroes is meermaals onderscheiden in de Orde van Oranje-Nassau en de Orde van de Nederlandse Leeuw
  • Neelie Kroes was tot 2018 beleidsadviseur bij Uber, maar vertrok toen ze merkte dat Uber te vaak de mazen in de wet opzocht

Wie is Neelie Kroes?

We hebben het al even kort gehad over waar Neelie Kroes haar vermogen mee heeft verdiend, maar dat doet geen eer aan aan de lange loopbaan die zij heeft.

In 2010 werd Neelie nog benoemd als de eventuele eerste vrouwelijke minister-president van Nederland. Uiteindelijk werd Mark Rutte verkozen, maar Neelie Kroes heeft ook daarna zeker niet stil gezeten. Tocht ligt het begin van haar carrière ergens anders.

In 1971 werd zijn verkozen voor de Tweede Kamer. Dit gebeurde uit naam van de VVD. Haar volgende stap werd het ministerschap.

Van 1982 tot 1989 is zij namelijk werkzaam geweest als minister met als portefeuille verkeer en waterstaat. In 2004 besloot Neelie Kroes het hoger op te zoeken.

Ze werd namelijk aangesteld als Europees Commissaris en om precies te zijn als commissaris van Mededinging. In 2010 ging zij verder naar de post van Europees commissaris voor Digitale Agenda.

 Hier werd zij de verantwoordelijke commissaris voor het uitbreiden van de economie van Europa in het digitale circuit.

Neelie Kroes heeft dus een lange politieke carrière die zich moeilijk laat omschrijven met een kort artikel. Wat in ieder geval zeker is, is dat de oud-politica een grote loopbaan heeft gehad. Voor deze carrière heeft zij zelf verschillende onderscheidingen ontvangen.

Op dit moment woont Neelie Kroes in een goed beveiligd appartement in Amsterdam. De ex-politica heeft jarenlang gewoond in een villa in Wassenaar, maar moest hier noodgedwongen uit verhuizen toen zij een stalker had die haar lastig viel.

Het appartement van Neelie Kroes is goed beveiligd waardoor zij op die manier veel veiliger woont.


Waar heeft Neelie Kroes haar vermogen mee verdiend?

Het is wel bekend waar Neelie Kroes haar vermogen mee heeft verdiend. Uiteraard is dit door haar lange carrière in de politiek, maar daarnaast is zij ook actief geweest in de raad van bestuur van verschillende grote bedrijven en heeft zij adviezen gegeven aan grote bedrijven om haar expertise hier op los te laten.

Al met al heeft Neelie Kroes dus zeker niet stil gezeten en op verschillende manieren inkomsten gegenereerd. 


Hoeveel verdient Neelie Kroes per maand?

Maar wat is Neelie Kroes haar salaris per maand? Inmiddels is dit natuurlijk niet meer zo hoog. De oud-politica is inmiddels 81 jaar oud en dus met pensioen.

Hierdoor heeft zij niet meer de inkomsten zoals zij deze ooit had. Toch heeft zij waarschijnlijk een prima pensioen opgebouwd en kan zij naar alle waarschijnlijkheid ook prima leven van het vermogen wat zij in alle jaren als politica heeft opgebouwd.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Neelie Kroes?

Het vermogen van Neelie Kroes wordt geschat op €3 miljoen. 

Wat is het salaris van Neelie Kroes?

Het salaris van Neelie Kroes is helaas onbekend.

Is Neelie Kroes miljonair?

Ja, met een geschat vermogen van €3 miljoen is Neelie Kroes zeker miljonair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>