Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Wat is het precieze vermogen van MrBeast, de YouTuber die eigenlijk vooral furore maakt om de gigantische bedragen die hij uitgeeft? Hoe komt hij eigenlijk aan zijn gigantische vermogen, en hoe kan hij zoveel budget hebben om zijn video’s mee te maken?

Bij zo’n populaire YouTuber vraag je je misschien af wat zijn vermogen is en hoeveel hij per maand bij elkaar verzamelt - dat zochten we uit!

Naam

MrBeast

Geboortedatum

07-05-1998

Beroep

Youtuber

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Youtube


Wat is het vermogen van MrBeast?

Volgens Celebrity Net Worth is het vermogen van MrBeast ergens rond de 100 miljoen dollar. Op jaarbasis verdient hij veel meer dan dat, maar hij investeert enorme bedragen in de content die hij maakt.

Daardoor wordt zijn vermogen een stuk lager geschat dan het inkomen dat hij kan verdienen met de honderden miljoenen views op zijn YouTube-kanaal.

Leuke weetjes over MrBeast

 • MrBeast bezit zo'n 7 verschillende nevenkanalen, waarin hij bijvoorbeeld video's maakt over games, goede doelen en reactievideos
 • MrBeast is eigenhandig verantwoordelijk voor het planten van 8 miljoen bomen

Wie is MrBeast?

MrBeast, echte naam Jimmy Donaldson, is een relatief nieuwe YouTuber, maar heeft inmiddels een indrukwekkende 106 miljoen abonnees bij elkaar verzameld. Daarmee is hij het vijfde meest geabonneerde kanaal op het platform.

Dit aantal komt vooral door alle dure stunts die hij op zijn kanaal uithaalt. Zo maakt MrBeast regelmatig video’s waarin hij spelletjes doet met zijn vrienden of zelfs met volgers.

In die spelletjes moeten de kandidaten allemaal hun hand tegen een dure auto aanhouden, en diegene die hem het laatst loslaat krijgt de Lamborghini. Ook joint Jimmy wel eens willekeurige livestreams met maar een handjevol kijkers, om vervolgens enkele duizenden euro’s te doneren aan de streamer.

Deze manier van video’s maken is natuurlijk niet goedkoop. In één maand geeft MrBeast gemiddeld zo’n drie miljoen dollar uit aan zijn video’s.

Dit geld gaat bijvoorbeeld naar dure materialen die in zijn video’s verloot worden, of giveaways onder zijn miljoenen kijkers.

MrBeast heeft deze vorm van content zelf verzonnen en het wordt inmiddels door veel anderen nagedaan. Echter lukt het niemand zo goed als MrBeast, die we misschien wel beter een slimme zakenman of investeerder kunnen noemen dan een YouTuber.


Levensloop MrBeast

Mr. Beast, wiens echte naam Jimmy Donaldson is, is ongetwijfeld een van de meest invloedrijke en unieke contentmakers van zijn generatie.

Zijn reis naar het toppunt van YouTube-roem is er een van vasthoudendheid, creativiteit en grootmoedigheid.

Vroege Leven en Begin van YouTube-carrière

Jimmy Donaldson werd geboren op 7 mei 1998 in Kansas, Verenigde Staten. Hij begon zijn YouTube-carrière in 2012 op 13-jarige leeftijd.

Zijn vroege video's bevatten een mix van video's over videogames, reacties en willekeurige vlogs. Gedurende deze tijd bleef hij verschillende contentformaten uitproberen, wat een testament was voor zijn vasthoudendheid en passie voor het medium.

Een Pauze in Succes

Het duurde enkele jaren voordat Mr. Beast een noemenswaardige aanhang op YouTube verwierf. Het keerpunt kwam rond 2017, toen hij unieke en aantrekkelijke uitdagingen en stunts begon te creëren, zoals het tellen tot 100.000 in één video.

Deze video's waren niet alleen entertainend, maar ook een bewijs van zijn toewijding aan het produceren van originele content.

Explosieve Groei en Filantropische Acties

Wat Mr. Beast echt onderscheidde van andere contentmakers, was echter zijn combinatie van grootschalige stunts en oprechte filantropie.

Hij begon aanzienlijke sommen geld te doneren aan willekeurige mensen, hetzij direct of via ludieke uitdagingen. Deze 'geld weggeven' video's werden razendsnel populair en vestigden hem als een van de snelst groeiende kanalen op YouTube.

Zijn liefdadigheid beperkte zich niet alleen tot individuen. In 2019 lanceerde hij de #TeamTrees-campagne met als doel $20 miljoen op te halen om 20 miljoen bomen te planten.

Deze campagne trok de aandacht van veel grote YouTubers, beroemdheden en zelfs ondernemers zoals Elon Musk, wat leidde tot het bereiken van het doel in slechts enkele maanden.

De Grootste YouTuber ter Wereld

Met de combinatie van zijn unieke content, zijn grootschalige stunts, en zijn oprechte inspanningen om de wereld een betere plek te maken, heeft Mr. Beast een enorme aanhang opgebouwd.

Hoewel er kan worden gedebatteerd over wie technisch gezien de "grootste" YouTuber ter wereld is op basis van abonnee-aantallen, is het onbetwistbaar dat Mr. Beast een van de meest invloedrijke en erkende figuren in de digitale contentwereld is.

In slechts een paar jaar tijd transformeerde Jimmy Donaldson van een gewone tiener met een passie voor video's naar een wereldwijde sensatie, bekend om zijn genereuze hart en grenzeloze creativiteit.

Waar heeft MrBeast zijn vermogen aan verdiend?

Een goede vraag is; hoe verdient MrBeast zijn gigantische vermogen nou precies? Voordat hij geld uit de lucht begon te gooien naar mensen die het minder hadden dan hij, maakte hij al een andere soort content.

Bijvoorbeeld Minecraft Let’s Plays en video’s waarin hij de welvaart van andere celebrities schatte. Deze content leverde hem na een tijdje genoeg op om financiële risico’s te nemen.

Zo kon MrBeast video’s maken waarin hij geld gaf aan goede doelen, willekeurige streamers of gewoon zijn eigen kijkers. Soms moesten ze hier een spannend spel voor spelen, wat extra kijkers en dus meer inkomsten opleverde.

Langzaam maar zeker groeide het vermogen van MrBeast op deze manier, en na een tijd kon hij de bedragen vergroten van honderden naar tienduizenden euro’s. Deze bedragen verdiende hij makkelijk terug met de views op zijn video’s en natuurlijk sponsors.


Loopbaan MrBeast

Anno 2023 heeft MrBeast 145.000.000 abonnees. Daarmee is hij de meest succesvolle individuele contentcreator op YouTube ooit. 

Maar dat begon natuurlijk een stuk kleiner. Laten we eens in de loopbaan van MrBeast duiken.

MrBeast uploadde in 2012, op dertienjarige leeftijd, zijn eerste YouTube-filmpjes. Deze filmpjes waren vooral gericht op Minecraft en Call of Duty, maar ook video' waarin hij speculeerde over het vermogen van andere YouTubers. Resultaat? Zo'n 240 abonnees. 

Zijn populariteit nam in 2015, toen hij een YouTube-serie maakte waarin hij intro's van andere YouTubers belachelijk maakte. Zo steeg hij in 2016 naar een respectabel aantal van 30.000 abonnees.

Voor een boost op YouTube is het toch wel belangrijk om viraal te gaan. En dat lukte MrBeast in 2017, toen hij in een enkele video tot 100.000 telde. Deze stunt kostte hem zo'n 40 uur, maar leverde hem wel 21 miljoen views op. 

Vanaf dat moment ging MrBeast los. Zijn trademark werd hierbij het uitdelen van gigantische hoeveelheden geld in combinatie met bizarre stunts. Zo kocht hij in 2018 een grote hoeveelheid billboards, advertenties en radioreclamezendtijd om mensen te stimuleren zich te abonneren bij zijn concurrent PewDiePie. 

Deze omgekeerde psychologie werkte als geen ander, want zijn abonnee-aantal vloog door het dak. In deze periode kan je spreken van een heus bedrijf, want alles wat MrBeast aanraakte veranderde in goud. Laten we even de highlights op een rij zetten:  

 • 2017 - MrBeast telt in 40 uur tot 100.000
 • 2018 - MrBeast heeft zijn eerste $1 miljoen weggegeven
 • 2019 - MrBeast organiseert een Battle Royale met een prijzenpot van $200.000
 • 2020 - MrBeast organiseert een steen-papier-schaartoernooi met een prijzenpot van $250.000
 • 2020 - MrBeast lanceert zijn eigen hamburger, de Beast Burger
 • 2021 - MrBeast produceert zijn eigen YouTube Rewind 
 • 2021 - MrBeast organiseert zijn eigen Squid Games 
 • 2022 - MrBeast behaalt 100.000.000 abonnees

Team MrBeast

Hoewel het soms lijkt als YouTubers al het werk alleen doen, is de realiteit toch altijd een stuk minder rooskleurig. MrBeast doet heus niet alles alleen. Sterker nog, hij heeft een heel team om zich heen staan die hem ondersteunen. 

Veel van zijn teamleden zijn mensen die MrBeast al jaren kent, bijvoorbeeld vanuit zijn tijd op de middelbare school. Hieronder zetten we even de belangrijkste namen voor je op een rijtje:

 • Christopher 'Chris' Tyson (2012 - heden) - main team
 • Jade 'The Viking' Franklin (2018 - 2020) - main team
 • Chandler Hallow (2018 - heden) - concierge
 • Karl Jacobs (2019 - heden) - cameraman
 • Nolan Hansen (2020 - heden) - main team
 • Tareq Salameh (2020 - heden) - cameraman

Deze mensen zitten of zaten allemaal bij MrBeast op de loonlijst. Dit zijn al aardig wat mensen, maar lang niet alle mensen zijn genoemd.

Daarom nog maar even wat namen van mensen die op de een of andere manier een bijdrage leveren aan het succes van MrBeast: Marcus Pearson, Garrett Rogers, Jake Weddle, Mary Lisa Sypawka, Tyler Conklin, Jacob Bowen, Ethan Schriver en Bailey Stanfield. 


Hoeveel verdient MrBeast per maand?

Forbes weet te melden dat MrBeast in 2021 ruim 54 miljoen euro bij elkaar verdiende. Dat is bijna twee keer zoveel als de tweede best verdienende YouTube ster, Ryan Kaji.

Op maandbasis verdient MrBeast dus rond de 4,5 miljoen euro, al investeert hij een groot deel van dit bedrag terug in zijn content.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van MrBeast?

Het geschatte vermogen van MrBeast wordt geschat op een bedrag van €100 miljoen.

Wat is het salaris van MrBeast?

Het salaris van MrBeast komt neer op zo'n €4.5 miljoen per jaar.

Is MrBeast miljonair?

Zonder enige twijfel kan worden gezegd dat MrBeast miljonair is.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>