Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 05/01/2023

Wat is het precieze vermogen van MrBeast, de YouTuber die eigenlijk vooral furore maakt om de gigantische bedragen die hij uitgeeft? Hoe komt hij eigenlijk aan zijn gigantische vermogen, en hoe kan hij zoveel budget hebben om zijn video’s mee te maken?

Bij zo’n populaire YouTuber vraag je je misschien af wat zijn vermogen is en hoeveel hij per maand bij elkaar verzamelt - dat zochten we uit!

Naam

MrBeast

Geschat vermogen

€25 miljoen

Geboortedatum

07-05-1998

Jaarlijks inkomen / salaris

€4.5 miljoen

Beroep

Youtuber

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Youtube


Wat is het vermogen van MrBeast?

Volgens Celebrity Net Worth is het vermogen van MrBeast ergens rond de 25 miljoen dollar. Op jaarbasis verdient hij veel meer dan dat, maar hij investeert enorme bedragen in de content die hij maakt. Daardoor wordt zijn vermogen een stuk lager geschat dan het inkomen dat hij kan verdienen met de honderden miljoenen views op zijn YouTube-kanaal.

Leuke weetjes over MrBeast

  • MrBeast bezit zo'n 7 verschillende nevenkanalen, waarin hij bijvoorbeeld video's maakt over games, goede doelen en reactievideos
  • MrBeast is eigenhandig verantwoordelijk voor het planten van 8 miljoen bomen

Wie is MrBeast?

MrBeast, echte naam Jimmy Donaldson, is een relatief nieuwe YouTuber, maar heeft inmiddels een indrukwekkende 106 miljoen abonnees bij elkaar verzameld. Daarmee is hij het vijfde meest geabonneerde kanaal op het platform.

Dit aantal komt vooral door alle dure stunts die hij op zijn kanaal uithaalt. Zo maakt MrBeast regelmatig video’s waarin hij spelletjes doet met zijn vrienden of zelfs met volgers. In die spelletjes moeten de kandidaten allemaal hun hand tegen een dure auto aanhouden, en diegene die hem het laatst loslaat krijgt de Lamborghini. Ook joint Jimmy wel eens willekeurige livestreams met maar een handjevol kijkers, om vervolgens enkele duizenden euro’s te doneren aan de streamer.

Deze manier van video’s maken is natuurlijk niet goedkoop. In één maand geeft MrBeast gemiddeld zo’n drie miljoen dollar uit aan zijn video’s. Dit geld gaat bijvoorbeeld naar dure materialen die in zijn video’s verloot worden, of giveaways onder zijn miljoenen kijkers.

MrBeast heeft deze vorm van content zelf verzonnen en het wordt inmiddels door veel anderen nagedaan. Echter lukt het niemand zo goed als MrBeast, die we misschien wel beter een slimme zakenman of investeerder kunnen noemen dan een YouTuber.


Waar heeft MrBeast zijn vermogen aan verdiend?

Een goede vraag is; hoe verdient MrBeast zijn gigantische vermogen nou precies? Voordat hij geld uit de lucht begon te gooien naar mensen die het minder hadden dan hij, maakte hij al een andere soort content.

Bijvoorbeeld Minecraft Let’s Plays en video’s waarin hij de welvaart van andere celebrities schatte. Deze content leverde hem na een tijdje genoeg op om financiële risico’s te nemen.

Zo kon MrBeast video’s maken waarin hij geld gaf aan goede doelen, willekeurige streamers of gewoon zijn eigen kijkers. Soms moesten ze hier een spannend spel voor spelen, wat extra kijkers en dus meer inkomsten opleverde.

Langzaam maar zeker groeide het vermogen van MrBeast op deze manier, en na een tijd kon hij de bedragen vergroten van honderden naar tienduizenden euro’s. Deze bedragen verdiende hij makkelijk terug met de views op zijn video’s en natuurlijk sponsors.


Hoeveel verdient MrBeast per maand?

Forbes weet te melden dat MrBeast in 2021 ruim 54 miljoen euro bij elkaar verdiende. Dat is bijna twee keer zoveel als de tweede best verdienende YouTube ster, Ryan Kaji. Op maandbasis verdient MrBeast dus rond de 4,5 miljoen euro, al investeert hij een groot deel van dit bedrag terug in zijn content.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van MrBeast?

Het geschatte vermogen van MrBeast wordt geschat op een bedrag van €25 miljoen.

Wat is het salaris van MrBeast?

Het salaris van MrBeast komt neer op zo'n €4.5 miljoen per jaar.

Is MrBeast miljonair?

Zonder enige twijfel kan worden gezegd dat MrBeast miljonair is.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>