Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Hoe staat het eigenlijk met het vermogen van Mirjam Bikker? We gaan een kijkje nemen achter de schermen bij deze juriste en politica. Wat verdient ze, wat zijn haar mogelijke extra inkomstenbronnen en welke investeringen draagt ze op haar naam?

In Nederland hoeven politici zoals Mirjam Bikker niet hun complete financiële leven bloot te geven, maar we kunnen wel schetsen wat bekend is over haar verdiensten en investeringen.

Ben je nieuwsgierig naar de financiën van Mirjam Bikker, de gedreven politica van de ChristenUnie in de Tweede Kamer? Lees dan zeker verder voor een overzicht van wat we weten!

Benieuwd naar het Vermogen van Mirjam Bikker? Onderaan deze pagina vind je het (verrassende) antwoord!


Wie is Mirjam Bikker?

Mirjam Bikker is een Nederlandse politica die actief is voor de ChristenUnie. Ze werd geboren op 8 juni 1982 en heeft haar roots in de juridische wereld; ze studeerde rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht.

Voordat ze landelijk actief werd, was ze ook politiek betrokken op lokaal niveau, waar ze van 2006 tot 2013 deel uitmaakte van de gemeenteraad van Utrecht.

Vermogen Mirjam Bikker

Bikker heeft zich in haar politieke carrière met name ingezet op thema’s als justitie, jeugdzorg en gezinsbeleid.

Ze staat bekend om haar gedrevenheid en haar vermogen om complexe juridische kwesties te vertalen naar begrijpelijke politiek.

Haar inzet is vaak gericht op sociale kwesties en het beschermen van kwetsbare groepen in de samenleving.

In november 2020 nam Mirjam Bikker het stokje over als Eerste Kamerlid voor de ChristenUnie en ze is een bekend gezicht in de partij, waar ze een belangrijke rol speelt in de beleidsvorming en visie op de toekomst van Nederland vanuit haar christelijk-sociale perspectief.

Inmiddels heeft de rol van lijsttrekker van de ChristenUnie op zich genomen.

Ze staat bekend om haar gedrevenheid en haar vermogen om complexe juridische kwesties te vertalen naar begrijpelijke politiek.


Waar heeft Mirjam Bikker haar vermogen mee verdiend?

Mirjam Bikker? Die heeft haar zakcentjes wel bij elkaar gesprokkeld door flink wat politieke ijzers in het vuur te hebben.

Als Eerste Kamerlid vangt ze een nette vergoeding voor al die debatten en dossiers waar ze haar tanden in zet. Niet slecht, toch?

Voor ze op het Binnenhof belandde, was ze al politiek actief in de gemeente Utrecht. Ook daar tikte de vergoeding lekker aan.

En, oh ja, ze heeft ook nog als juriste gewerkt. Dat draagt natuurlijk ook een steentje bij aan wat er maandelijks binnenkomt.


Hoeveel verdient Mirjam Bikker per maand?

Het exacte maandinkomen van Mirjam Bikker als Eerste Kamerlid is niet tot in de puntjes uitgesplitst in de openbaarheid, maar we hebben wel een idee van wat zo'n parlementslid verdient.

Zo rond 2022 was het bruto jaarinkomen voor een Eerste Kamerlid ergens in de buurt van de €123.000, wat neerkomt op een brutomaandsalaris van pakweg €10.000.

Als fractievoorzitter heeft Mirjam er nog een extraatje bij gekregen voor al die extra taken die ze op haar bordje heeft. Die toeslag zorgt ervoor dat haar standaardsalaris flink wordt opgekrikt.

Even alles bij elkaar optellen en door twaalf delen, dan kun je er wel van uitgaan dat Mirjam een mooi bedrag elke maand ziet binnenstromen.

Wat ze netto overhoudt, is natuurlijk wat minder na de belastingen en andere heffingen. Het precieze bedrag hangt af van allerlei dingen, zoals hoeveel belasting je nou eigenlijk betaalt en welke aftrekposten je hebt.


Wat is het vermogen van Mirjam Bikker?

Oké, dus het financiële plaatje van Mirjam Bikker, daar kunnen we alleen maar een beetje over dagdromen.

Ze hoeft namelijk als politica niet tot in de kleinste details haar banksaldo of investeringen met ons te delen. Dat ze als fractievoorzitter van de ChristenUnie een prima salaris trekt uit de Eerste Kamer, dat weten we wel.

Maar wat ze met haar geld uitspookt buiten het Binnenhof?

Of Mirjam nu slim investeert, een paar pandjes op haar naam heeft staan, of een oude sok vol bankbiljetten heeft, dat blijft gissen.

Tenzij Mirjam zelf eens een boekje open doet over haar financiële huishouding, hebben we alleen de basics: een keurig inkomen uit de politiek. En verder is het aan haar hoe ze haar geldzaken regelt.

Leuke weetjes over Mirjam Bikker

  • Ze is ook bekend van haar werk als gemeenteraadslid in Utrecht voor haar partij en heeft zich ingezet voor thema’s als zorg, jeugdbeleid en maatschappelijke ondersteuning.
  • Mirjam Bikker is een Nederlandse politica die voor de ChristenUnie actief is en sinds 11 juni 2019 lid is van de Eerste Kamer der Staten-Generaal.

Naam

Mirjam Bikker

Geschat vermogen

Onbekend

Geboortedatum

08-10-1982

Jaarlijks inkomen / salaris

> €124.000

Beroep

Politica

Geslacht 

Vrouw

Hoe heeft zij haar geld verdiend?

Politiek


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Mirjam Bikker?

Het vermogen van Mirjam Bikker is helaas onbekend.

Wat is het salaris van Mirjam Bikker?

Het salaris van Mirjam Bikker komt neer op minimaal €124.000 per jaar.

Is Mirjam Bikker miljonair?

Het is onduidelijk of Mirjam Bikker daadwerkelijk miljonair is. 

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>