Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 04/10/2023

Wat is het vermogen van Michael van Praag? Deze bekende Nederlandse sportbestuurder heeft door de jaren heen aanzienlijk financieel succes behaald.

In dit artikel duiken we dieper in Van Praag's salaris en vermogen, en verkennen we hoe zijn passie voor sport en slimme zakelijke keuzes hem een comfortabel leven hebben opgeleverd. 

Blijf lezen om te ontdekken hoe hij zijn financiële status heeft opgebouwd en welke stappen hij heeft genomen om dit te bereiken!

Benieuwd naar het Vermogen van Michael van Praag? Onderaan deze pagina vind je het (verrassende) antwoord!


Wie is Michael van Praag?

Wie is Michael van Praag? Geboren op 28 september 1947 in Amsterdam, groeide deze man op in een gezin waar voetbal meer was dan slechts een passietijdverdrijf.

Zijn vader, Jaap van Praag, was immers de befaamde voorzitter van Ajax tussen 1964 en 1978. Het is dan ook geen wonder dat het voetbal-DNA diep in de aderen van Michael stroomt.

Vermogen Michael van Praag

In zijn jongere jaren was Michael echter niet alleen met voetbal bezig. De man had een fijne neus voor zaken, vooral in de muziekindustrie. Hij runde niet alleen platenwinkels, maar had ook een eigen platenlabel. Een muzikale voetbalfanaat, als je wilt!

Maar zoals elke superheld terugkeert naar zijn roeping, kwam ook Michael terug bij het voetbal. In 1989 werd hij voorzitter van Ajax, een positie die hij met verve en passie invulde tot 2003. Onder zijn leiding beleefde de club gouden tijden, inclusief het winnen van de Champions League in 1995.

Na zijn Ajax-periode besloot Michael niet achter de geraniums te gaan zitten. Integendeel, hij werd in 2008 benoemd tot voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB). Met dezelfde passie en toewijding als altijd zette hij zich in voor het Nederlands voetbal in het algemeen.

Wie is Michael van Praag nu? Een man die ademt, leeft en droomt van voetbal. Op dit moment is hij actief als bestuurslid bij de Europese voetbalbond UEFA en is hij lid van de Raad van Commissarissen bij Ajax.

Zijn liefde voor het spelletje en zakelijk inzicht maken hem een onmisbare figuur in de voetbalwereld. Dat is Michael van Praag in een notendop!

Wie is Michael van Praag nu? Een man die ademt, leeft en droomt van voetbal.


Waar heeft Michael van Praag zijn vermogen aan verdiend?

Hoe heeft het vermogen Michael van Praag zo'n indrukwekkende hoogte bereikt? Deze voetbalmaestro begon zijn financiële symfonie niet op het groene veld, maar in de swingende wereld van muziek.

Met een neus voor noten én zaken runde Michael platenzaken en een platenlabel. Deze ondernemingen legden de eerste gouden platen - of moeten we zeggen, gouden eieren? - in zijn vermogensmandje.

Maar het vermogen Michael van Praag groeide pas echt uit zijn voetbalschoenen toen hij zich meldde bij Ajax. Als voorzitter van deze roemruchte club van 1989 tot 2003, droeg niet alleen de sportieve successen, maar ook de financiële winsten bij aan zijn groeiende kapitaal.

Loondienst en ondernemerschap gingen bij Van Praag hand in hand, als een perfect samenspel tussen middenvelder en spits.


Hoeveel verdient Michael van Praag per maand?

Wil je weten hoe het zit met het salaris Michael van Praag? Deze voetbalvirtuoos hoeft echt niet op een houtje te bijten! Als bestuurder binnen UEFA en voormalig KNVB-voorzitter tikte hij mooie bedragen binnen.

Dit wordt geschat op een bedrag van 160.000 euro per jaar. Dit komt neer op een bedrag van 14.800 per maand.

Zijn salaris is een weerspiegeling van jaren ervaring, passie en ongeëvenaarde toewijding aan de sport. Zijn inkomen is, zonder twijfel, passend voor een man die zoveel doelpunten heeft gescoord in de bestuurskamer!

Met flair, strategisch inzicht en een neusje voor de financiële goal, verdient Van Praag elk centje van zijn salaris. En laten we eerlijk zijn: wie zou dat niet doen?


Wat is het vermogen van Michael van Praag

Wat is het vermogen van Michael van Praag? Deze voormalige Ajax-voorzitter en huidige UEFA-bestuurder heeft met voetbal en muziekondernemingen zijn zakken gevuld. Geschat wordt dat zijn vermogen rond de €10 miljoen ligt. 

Hoewel zijn exacte salaris onbekend is, kunnen we aannemen dat deze voetbalbaron voor zijn bestuurlijke rollen een passend, stevig salaris ontvangt. Van Praag scoort dus niet alleen in het veld, maar ook flink in de portemonnee!

Leuke weetjes over Michael van Praag

  • Michael van Praag komt uit een echte voetbalfamilie. Zijn vader, Jaap van Praag, was van 1964 tot 1978 voorzitter van de populaire voetbalclub Ajax. Het is dus geen verrassing dat Michael ook een prominente rol binnen de sportwereld inneemt.
  • Voordat hij volledig de sportwereld indook, was Van Praag een succesvolle ondernemer in de muziekindustrie. Hij runde een aantal platenwinkels en een platenlabel, wat bijdroeg aan zijn veelzijdige carrière en vermogen.

Naam

Michael van Praag

Geschat vermogen

€10 miljoen

Geboortedatum

28-09-1947

Jaarlijks inkomen / salaris

€160.000

Beroep

Sportbestuurder

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Sportwereld


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Michael van Praag?

Het vermogen van Michael van Praag wordt geschat op €10 miljoen.

Wat is het salaris van Michael van Praag?

Het salaris van Michael van Praag wordt geschat op €160.000 per jaar.

Is Michael van Praag miljonair?

Ja, met een geschat vermogen van €10 miljoen is Michael van Praag zeker miljonair. 

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>