Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 05/01/2023

Wat is het vermogen van Michael Smith? Deze Engelse darter met de bijnaam Bully Boy verkoos in 2005 het spelen in een lokaal darttoernooi boven het maken van een belangrijke toets op Saint Cuthbert's middelbare school. En die ene keer spijbelen was achteraf de beste keuze van zijn leven.

Als darter die al sinds 2005 actief is in de professionele dartwereld bouw je aardig wat vermogen op. Maar hoe groot is dat vermogen nu eigenlijk? Gelukkig heb wij het werk al voor jou gedaan, want hij leggen we precies uit waar het vermogen van Michael Smith uit bestaat!

Naam

Michael Smith

Geschat vermogen

€3 miljoen

Geboortedatum

18-09-1990

Jaarlijks inkomen / salaris

€300.000

Beroep

Darter

Geslacht 

Man

Hoe heeft zij haar geld verdiend?

Darts


Wat is het vermogen van Michael Smith?

Het vermogen van Michael Smith wordt geschat op zo'n3 miljoen euro. Dit vermogen voor deze darter die op de vierde plek staat in de wereldranglijst bestaat uit de talloze prijzen die hij in zijn loopbaan heeft opgebouwd en de sponsordeals die hij maandelijks binnensleept.

Toch weten we niet precies hoe groot zijn vermogen is, want je kunt je natuurlijk voorstellen dat Michael Smith niet alle wedstrijden wint die hij speelt. 

Leuke weetjes over Michael Smith

  • Michael Smith verloor in 2022 de finale van de UK Open onze eigen Danny Noppert
  • Michael Smith staat genoteerd als de vierde darter op de wereldranglijst

Wie is Michael Smith?

Wie is Michael Smith nu eigenlijk? Hij is opgegroeid in het Engelse dorpje St Helens, waar hij op 15-jarige leeftijd op zijn weg naar Saint Cuthbert's middelbare school van zijn fiets viel en zijn heup brak. Vanaf dat moment moest hij 16 weken lang op krukken lopen.

Maar nu komt het: op krukken gooide Michael Smith al 180's in de lokale pubs. En het duurde niet lang voordat hij zijn debuut maakte in de UK Open, waar hij in 2009 zijn eerste wedstrijd helaas verloor. 

In 2012 werd Michale Smith professioneel darter vanwege zijn debuut in de World Championships, toen hij verloor van Co Stompé. Toch weer een Nederlander die hem in zijn weg zit!

Nou ja, in de weg zitten, Michael Smith heeft na 2012 laten zien dat hij niet zo bang is voor tegenstanders. Zijn loopbaan neemt een vogelvlucht, waarbij hij steeds vaker als winnaar uit de bus komt. 

Inmiddels heeft Michael Smith al zeven titels op zijn naam staan, waaronder de Premier League, de World Matchplay en The Masters. 


Waar heeft Michael Smith zijn vermogen aan verdiend?

Michael Smith heeft zijn vermogen voornamelijk opgebouwd door het prijzengeld uit zijn dartwedstrijden. Daar komt nog bovenop dat hij als professioneel darter vermogen opbouwt uit sponsordeals en televisierechten.

Er gaat inmiddels aardig wat geld om in de dartwereld, wat blijkt uit het flinke bedrag aan prijzengeld dat Michael Smith inmiddels heeft opgebouwd. En daar heeft Michael Smith flink van geprofiteerd.


Hoeveel verdient Michael Smith per maand?

Michael Smith heeft een vermogen opgebouwd van zo'n €3 miljoen. Maar daar komt natuurlijk zijn salaris nog bovenop. 

Voor Michael Smith is het als darter lastig om met volledige zekerheid te zeggen hoe hoog zijn salaris is, omdat het salaris natuurlijk afhankelijk is van de prijzen die hij in een bepaald jaar pakt. 

Toch weten we dat hij op basis van die prijzenpotten een salaris van zo'n €300.000 per jaar binnenharkt. 


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Michael Smith?

Het geschatte vermogen van Michael Smith komt neer op €3 miljoen. 

Wat is het salaris van Michael Smith?

Het salaris van Michael Smith wordt geschat op zo'n €300.000 per jaar.

Is Michael Smith miljonair?

Met een geschat vermogen van €3 miljoen is Michael Smith zeker weten miljonair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>