Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Wat is het vermogen van Michael Jordan? Het leven van de bekendste Basketbalspeler aller tijden is welbekend en voor veel sportliefhebbers is hij dan ook een groot idool. In dit artikel nemen we een kijkje in Michael Jordan’s financiële leven, want al dat succes heeft hem zeker geen windeieren gelegd! 

Door de jaren heen heeft Michael Jordan verschillende successen behaald op het speelveld maar ook daarbuiten. En deze succes heeft hij uit weten te bouwen tot één van de meest vermogende namen die we vandaag kennen.

Naam

Michael Jordan

Geschat vermogen

€2.1 Miljard

Geboortedatum

17-01-1963

Jaarlijks inkomen / salaris

$30 miljoen

Beroep

Clubeigenaar

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Basketballen


Wat is het vermogen van Michael Jordan?

Als we naar het vermogen van Michael Jordan kijken dan wordt dit door Forbes geschat op zo’n $2,1 miljard. Hiermee is hij één van de meest vermogende gepensioneerde atleten ter wereld.

En om te zorgen dat dit vermogen blijft groeien heeft Michael Jordan zijn portfolio uitgebreid met verschillende ondernemingen waarop hij met haviksogen toezicht houdt.

Leuke weetjes over Michael Jordan

  • Michael Jordan is officieel meerderheidseigenaar van de Charlotte Bobcats, een NBA-team uit North-Carolina
  • Het vermogen van Michael Jordan bestaat voor zo'n 5% puur en alleen uit de winst van zijn Nike-schoenen
  • Tot 2009 was Michael Jordan de best betaalde sporter ooit, hoewel hij toen niet meer officieel basketbalde

Wie is Michael Jordan?

Michael Jordan is geboren op 17 februari 1963 in Brooklyn, Amerika. Hij is een van de bekendste voormalig professioneel basketbalspelers op aarde. Daarnaast is hij ook zakenman en filantroop.

Hij wordt algemeen beschouwd als een van de beste basketballers aller tijden, bekend om zijn ongelooflijke atletisch en scorend vermogen en competitieve drive. 

Buiten het veld is Jordan een succesvolle zakenman geworden, eigenaar van het Charlotte Hornets NBA-team, evenals een populaire lijn sportschoenen en kleding onder de merknaam 'Jordan'. 

Hij is ook betrokken geweest bij verschillende filantropische inspanningen, waaronder zijn oprichting van het “Jordan Fundamentals programma”, dat beurzen verstrekt aan leraren en scholen om het onderwijs te verbeteren. Jordan's succes in zowel zijn atletische als zakelijke carrière heeft hem tot een zeer gerespecteerde en invloedrijke figuur gemaakt.


Waar heeft Michael Jordan zijn vermogen aan verdiend?

Michael Jordan heeft zijn vermogen bij elkaar verdiend met een combinatie van verschillende inkomsten. Een deel van zijn inkomsten komen voort uit zijn NBA-carrière en sponsor deals.

 Een deel van deze inkomsten heeft hij geïnvesteerd in andere ondernemingen zoals zijn eigenaarschap van het basketbalteam Charlotte Hornets. Ook heeft hij daarnaast nog andere zakelijke ondernemingen.

Een van de bekendste ondernemingen is misschien wel de lijn sportschoenen die bij iedere sneaker freak geliefd en gewild zijn.

Als je je bedenkt dat deze schoenen voor wel duizenden Euro’s verkocht worden dan is het makkelijk te voor te stellen dat alles wat Michael Jordan aanraakt over het algemeen in goud verandert.


Hoeveel verdient Michael Jordan per maand?

Hoewel het interessant is om te weten wat het geschatte totaal vermogen is van Michael Jordan wordt het nog interessanter om te zien wat dit precies inhoudt voor wat betreft de maandelijkse inkomsten. 

Op dit moment is de schatting dat er jaarlijks zo’n $ 40 miljoen binnen wordt gehaald uit de verschillende ondernemingen.

Het Michael Jordan salaris komt daarmee uit op net iets meer dan $3 miljoen per maand. Veel van de inkomsten stromen terug in de ondernemingen die Michael Jordan voert om de toekomst van zijn opgebouwde imperium ook in de toekomst winstgevend te houden.


FAQ

Wat was het geschatte vermogen van Michael Jordan?

Het vermogen van Michael Jordan wordt geschat op $2.1 miljard.

Wat was het salaris van Michael Jordan?

Het salaris van Michael Jordan wordt geschat op $30 miljoen per jaar.

Is Michael Jordan miljonair?

Ja, met een geschat vermogen van $2.1 miljard is Michael Jordan miljonair, en zelfs miljardair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>