Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 05/01/2023

Michael Boogerd is een voormalig beroepswielrenner geboren in Den Haag, Nederland. In zijn topjaren heeft hij meerdere prijzen gewonnen en behoorde hij tot de echte top van Nederland. Zo won hij in 1999 de Amstel Gold Race en twee etappes in de Ronde van Frankrijk.

Ook werd hij driemaal Nederlands kampioen en heeft hij dus aardig wat prijzengeld weten binnen te hengelen. Maar wat is het vermogen van Michael Boogerd en wat is zijn maandelijkse salaris? Wij geven jou de antwoorden!

Naam

Michael Boogerd

Geschat vermogen

€2,5 miljoen euro

Geboortedatum

28-05-1972

Jaarlijks inkomen / salaris

Niet bekend

Beroep

Oud wielrenner

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Wielersport


Wat is het vermogen van Michael Boogerd?

Michael van Boogerd creëerde zijn vermogen met zijn professionele wielercarrière. In totaal behaalde Boogerd 41 overwinningen waarbij hij ook Nederlands kampioen werd. Michael Boogerd's net worth van €2,5 miljoen heeft hij dus voornamelijk te danken aan prijzengeld en sponsorships. 

Leuke weetjes over Michael Boogerd

  • In 2018 nam Michael Boogerd deel aan het programma Boxing Stars
  • Boogerd gaf later toe doping gebruikt te hebben tijdens zijn wielercarrière

Wie is Michael Boogerd?

Michael Boogerd is een oud professioneel wielrenner dat in 1997 en 1998 Nederlands kampioen werd. Ook won hij grote wielrentoernooien zoals de Amstel Gold Race en twee etappes in de Tour de France. Momenteel is hij af en toe te zien tijdens live TV verslaggevingen van grote wielertoernooien.

Van 2002 tot en met 2009 was Michael Boogerd getrouwd met Nerena Ruinemans. Sinds 2011 is hij samen met Darya Nucci. Michael Boogerd heeft twee kinderen genaamd Mikai Boogerd (uit zijn vorige huwelijk) en Anais Boogerd. Michael Boogerd woont al twintig jaar in België.


Waar heeft Michael Boogerd zijn vermogen aan verdiend?

Michael Boogerd heeft het grootste deel van zijn vermogen (€2,5 miljoen) verdient aan zijn professionele sportverleden. Hierbij verdiende hij veel door het gewonnen prijzengeld en de sponsorships. Tegenwoordig verdient Michael van Boogerd geld als analist bij grote sportwedstrijden. 


Hoeveel verdient Michael Boogerd per maand?

Wat het huidige maandsalaris van Michael Boogerd is, is niet bekend. Het gemiddelde salaris van een beroepssporter is €12.800 bruto per maand. Dit is een schatting van het maandsalaris van Michael Boogerd tijdens zijn professionele carrière.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Michael Boogerd?

Het geschatte vermogen van Michael Boogerd bedraagt €2,5 miljoen euro.

Wat is het salaris van Michael Boogerd?

Het salaris van Michael Boogerd is niet bekend. 

Is Michael Boogerd miljonair?

Met een vermogen van €2,5 miljoen euro is Michael Boogerd zeker miljonair. 

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>