Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 05/01/2023

Lionel Messi kennen we allemaal als één van de allerbeste voetballers aller tijden. De Barcelona-legende speelt inmiddels bij Paris Saint-Germain, waar hij een ongekend groot salaris verdient samen met andere topspelers als Lionel Messi. Maar hoeveel verdient Lionel Messi precies bij PSG, en wat is zijn totale vermogen na al die jaren voetballen? Dat hebben we voor je uitgezocht!

Naam

Lionel Messi

Geschat vermogen

€527 miljoen

Geboortedatum

24-05-1987

Jaarlijks inkomen / salaris

€36 miljoen

Beroep

Voetballer

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Voetbaltransfers / sponsordeals


Wat is het vermogen van Lionel Messi?

De voetballende kwaliteiten van Lionel Messi zijn door de jaren heen beloond met gigantische salarissen, waardoor verschillende bronnen zijn totale vermogen schatten op liefst 527 miljoen euro. Dat maakt hem één van de rijkste sporters ter wereld en de best betaalde voetballer op Kylian Mbappé na.

Leuke weetjes over Lionel Messi

  • Messi is de koning van sponsordeals, waarbij hij onder andere het gezicht is van merken als Bud, Nike, maar ook van crypto-exchange Bitget
  • In 2016 werd Lionel Messi samen met zijn vader opgepakt wegens belastingfraude en kreeg een boete opgelegd van €2 miljoen. 

Wie is Lionel Messi?

Lionel Messi is een Argentijnse voetballer, maar niet zomaar één. Messi werd geboren op 24 juni 1987 met een gigantisch talent voor voetballen. Al op vijfjarige leeftijd begon hij op redelijk hoog niveau te voetballen bij Grandoli, zijn lokale voetbalclub in Argentinië.

Zijn talent werd gauw opgepikt door meerdere clubs. Daarom belandde hij in 2003 bij FC Barcelona C, en groeide binnen een jaar door naar het eerste elftal.

De Argentijn houdt talloze records met zijn voetbalprestaties. Zo heeft hij het meeste goals gescoord voor één club van alle spelers ooit, namelijk 474 doelpunten voor Barcelona. De legendarische aanvaller hielp Barcelona aan alle prijzen die er te winnen zijn, en in één van zijn eerste seizoenen als basisspeler won Barça de ‘treble’.

Na een onwerkelijke carrière waarin hij 520 wedstrijden speelde voor Barcelona, kon zijn contract door strenge regels van de La Liga-organisatie niet verlengd worden. Daarom vertrok hij tot zijn eigen verdriet naar PSG in 2019.


Waar heeft Lionel Messi zijn vermogen aan verdiend?

Het vermogen van Lionel Messi heeft hij voornamelijk verdiend met het voetballen bij Barcelona en in mindere mate PSG. Ook gigantische sponsordeals met Adidas, Huawei, Gatorade, MasterCard, Lay's, Pepsi, Hawkers, Ooredoo (een hele waslijst) hebben hem tientallen miljoenen opgeleverd.


Hoeveel verdient Lionel Messi per maand?

Het maandsalaris van Lionel Messi is niet meer zo hoog als het ooit was, maar met zo’n 3 miljoen per maand heeft de Argentijn echt weinig te klagen. In zijn hoogtijdagen bij Barcelona lag het salaris van Messi nog hoger; daar verdiende hij inclusief bonussen ruim 10 miljoen euro per maand.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Lionel Messi?

Het vermogen van Lionel Messi wordt geschat op €527 miljoen.

Wat is het salaris van Lionel Messi?

Het salaris van Lionel Messi komt neer op zo'n €36 miljoen per jaar.

Is Lionel Messi miljonair?

Met een geschat vermogen van €527 miljoen is Lionel Messi zondermeer miljonair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>