Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 05/01/2023

Memphis Depay is inmiddels uitgegroeid tot meer dan een voetballer. De steraanvaller van het Nederlands Elftal rapt er flink op los en is ondertussen nog rustig aan het voetballen bij FC Barcelona.

Deze club staat erom bekend niet voorzichtig om te gaan met hun salarisbudget, dus vraag je je af: hoeveel verdient Memphis Depay, en wat is zijn vermogen?

Naam

Memphis Depay

Geschat vermogen

> €10 miljoen

Geboortedatum

13-02-1994

Jaarlijks inkomen / salaris

€4 miljoen

Beroep

Voetballer / producent / ondernemer

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Voetbalwereld / muziek


Wat is het vermogen van Memphis Depay?

 Voor we je dit vertellen, even een waarschuwing: het vermogen van Memphis Depay is echt extreem. Bij Olympique Lyonnais werd hem ruim 4 miljoen euro per jaar betaald, en we schatten dat zijn huidige Barcelona-salaris nog wel hoger ligt. Hij heeft dus een totaal vermogen van ruim boven de tien miljoen euro, en dat laat hij regelmatig zien op zijn Instagram

Leuke weetjes over Memphis Depay

  • Memphis Depay is met zijn bedrijfje Memphis Lion's Club actief in de wereld van NFT's
  • Depay heeft een eigen muzieklabel, IVORY MUSIC, waarbij hij zelf het album Heavy Stepper heeft geproduceerd

Wie is Memphis Depay?

Memphis Depay is een enorm succesvolle Nederlandse voetballer. Hij kent zijn roots in Brabant, waar hij de jeugdopleiding van PSV doorliep. Voornamelijk onder trainer Phillip Cocu brak hij door en scoorde hij liefst 50 keer in 124 wedstrijden voor de Eindhovenaren.

Hij was in het jaar 2014-2015 de topscorer van de Eredivisie met 22 doelpunten in 30 wedstrijden. In dit seizoen viel hij op bij meerdere buitenlandse clubs. In 2015 ging hij voor ongeveer 28 miljoen euro naar Manchester United. Helaas kwam zijn spel daar net niet helemaal van de grond. Zijn vermogen echter wel, want in Engeland verdiende de aanvaller al meerdere miljoenen euro’s per jaar.

Na de teleurstellende periode bij United maakte Memphis de stap naar Olympique Lyonnais. Daar verdiende hij, zoals we eerder vertelden, meer dan 4 miljoen euro per jaar. Blijkbaar motiveerde dit bedrag hem ook in het veld, want hij speelde een stuk beter en werd tevens de sterspeler van het Nederlands elftal. Hierdoor haalde ex-bondscoach Ronald Koeman hem naar Barcelona, waar hij tot op de dag van vandaag speelt.


Waar heeft Memphis Depay zijn vermogen aan verdiend?

Het vermogen van Memphis Depay komt voort uit zijn glansrijke voetbalcarrière. Als speler van PSV, Manchester United, Lyon en Barça verdiende hij zijn enorme vermogen, in ieder geval meer dan 10 miljoen euro.

Dit investeert hij deels in luxueuze appartementen, maar ook in minder winstgevende dingen zoals prachtige auto’s als de Mercedes AMG G63 Mansory en de Rolls Royce Wraith Mansory. Deze auto’s showt hij regelmatig op zijn Instagram.


Hoeveel verdient Memphis Depay per maand?

In een jaar verdiende Memphis ongeveer 4 miljoen per jaar bij Olympique Lyonnais. Dat komt neer op ongeveer 300.000,- per maand, dus zo’n honderd keer modaal. Niet mis, en hij steekt het niet onder stoelen of banken; zijn luxe warencollectie plaatst hij vaak op social media en horloges van honderden duizenden euro’s laat hij zien in rapvideo’s.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Memphis Depay?

Het geschatte vermogen van Memphis Depay komt neer op meer dan €10 miljoen!

Wat is het salaris van Memphis Depay?

Het salaris van Memphis Depay bedraagt zo'n €300.000 per maand.

Is Memphis Depay?

Met een geschat vermogen van meer dan €10 miljoen is Memphis Depay zeker miljonair!

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>